Intel organizează la București, în weekendul 28-29 martie, Break and Make Workshops and Hackathon

26 martie 2015

Primul eveniment Break and Make Workshops and Hackathon realizat de Intel în colaborare cu hub:raum și cu sprijinul echipelor DeviceHub.net și Wyliodrin, se va desfășura la TechHub Bucharest, sâmbătă şi duminică, 28 martie (prima zi) şi 29 martie (a doua zi) 2015.

Intel organizează la București, în weekendul 28-29 martie,  Break and Make Workshops and Hackathon

Primul eveniment Break and Make Workshops and Hackathon realizat de Intel în colaborare cu hub:raum și cu sprijinul echipelor DeviceHub.net și Wyliodrin, se va desfășura la TechHub Bucharest, sâmbătă şi duminică, 28 martie (prima zi) şi 29 martie (a doua zi) 2015. Concursul este dedicat tinerilor antreprenori pasionați de tehnologie şi programatorilor care doresc să pornească un startup. Participanții trebuie să aibă cunoștințe de programare bune pentru a participa la concurs.

“Îi aşteptăm alături de noi la Hackathon pe tinerii antreprenori pasionați de tehnologie şi programatorii care doresc să pornească un startup. Domeniile de interes sunt, printre altele, design, dezvoltare de software şi inginerie. Primul nostru program de acest tip are la bază dorința de antreprenoriat coroborată cu un week-end special pentru activități de programare desfășurate într-o atmosferă de echipă. Obiectivul nostru este să aducem laolaltă antreprenori şi programatori pentru a dezvolta prototipuri ale unor soluții comerciale viabile” a declarat Raluca Oltean, EMEA Higher Education Program Manager.

 

Programul evenimentului Break and Make

În prima zi, Intel şi hub:raum vor oferi participanţilor două sesiuni de workshop şi programare utilizând platforma Edison. Tot în prima zi, va avea loc şi o activitate de teambuilding în care se vor stabili echipele care vor concura la hackathon. În cea de-a doua zi a hackathonului propriu-zis, echipele vor realiza un prototip al proiectului, prototip pe care îl vor testa pentru a se asigura că funcționează înainte de prezentările finale. Acestea vor avea loc duminică.

Participanții vor utiliza în proiectele lor plăcile Intel Edison ca o componentă principală, împreună cu senzori furnizați de terți şi propriul software implementat pe durata concursului.

Programul detaliat al celor două zile ale evenimentului este disponibil pe website-ul Break and Make.

 

Selectarea câștigătorului/câștigătorilor şi acordarea premiilor

Câștigătorii vor fi selectați de către un juriu format din reprezentanți ai comunității de dezvoltatori locali, ai mediului universitar și ai jurnaliștilor.

Proiectele realizate vor fi evaluate în baza următoarelor criterii: inovare/creativitate, potențialul de comercializare, experiența utilizatorului, dificultatea tehnică şi funcționalitate. De asemenea, toate criteriile de evaluare vor avea o pondere egală.

Membrii echipelor câștigătoare vor primi următoarele premii: Premiul I – Plăci Edison şi un set de căști SMS Audio BioSport; al doilea premiu – plăci Edison; al treilea premiu: plăci Galileo.

 

Tehnologia Intel® Edison

Platforma Intel® Edison este o soluție concepută pentru a reduce timpul de realizare a prototipurilor şi timpul de producție a dispozitivelor conectate, care vor sta la baza viitoarei revoluții industriale. Acest val de dispozitive va fi o colecție diversificată de produse create pentru consumatori specifici şi nevoi de consum distincte.

Platforma Intel® Edison a fost concepută special pentru creatorii acestor dispozitive – antreprenori aflați la început de drum, dornici să inventeze viitorul. Tehnologia combină o platformă hardware adaptabilă, puternică şi un ecosistem flexibil, cu compatibilitate software extinsă şi un mediu de suport online.

Datorită soluției oferite de platforma Edison, imaginația este singurul obstacol care poate sta în calea inovației.

 

Tehnologia Intel® Galileo

Placa de dezvoltare Intel® Galileo de cea de-a doua generaţie este un echipament de dezvoltare şi creare de prototipuri, compatibil Arduino*, bazat pe arhitectură Intel®. Este concepută special pentru dezvoltatori, studenți şi profesori, precum şi pentru entuziaștii de acasă, pasionați de electronică.

Galileo folosește sistemul de operare Linux, dar aplicațiile pot fi realizate și folosind instrumentele de dezvoltare Arduino. Intel® Galileo reușește astfel să combine capabilitățile avansate oferite de sistemul de operare Linux*, şi de ecosistemul său vast de aplicații, cu ușurința de dezvoltare oferită de Arduino. Intel® Galileo este prima placă de dezvoltare Intel în totalitate Open Source - atât hardware, cât și software, aspect important pentru dezvoltatori şi în acelaşi timp pentru comunităţile de start-up-uri, care doresc să realizeze prototipuri de produse. Referitor la dezvoltarea de proiecte care necesită resurse minime, dar cu aplicabilitate în domenii vaste, Intel® Galileo este soluţia potrivită pentru mulţi dezvoltatori.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Operațiunea ShadowHammer: noi atacuri asupra lanțului de aprovizionare amenință sute de mii de utilizatori din toată lumea

Un atac asupra lanțului de aprovizionare este unul dintre cei mai periculoși și mai eficienți vectori de infecție, folosit din ce în ce mai mult în operațiunile avansate din ultimii ani - după cum am văzut în cazul ShadowPad sau CCleaner. Vizează deficiențele specifice ale sistemelor interconectate ale resurselor umane, organizaționale, materiale și intelectuale impli...

Citește tot arrow_forward

Ocean Fish proceseaza 12 tone pe zi cu solutia WMS de la Senior Software

Ocean Fish proceseaza peste 12 tone pe zi cu ajutorul sistemului de management al depozitului de la Senior Software. Cel mai mare producator de produse din peste din tara a implementat sistemul WMS pentru a gestiona cele doua depozite de produse congelate de tip drive-in, cu o capacitate de 5.400 de paleti si cele doua spatii clasice de depozitare cu o capacitate de 1.600 de paleti....

Citește tot arrow_forward

Eșecul AVON în implementarea aplicației de management a comenzilor

Efectele eșecului au fost direct resimțite de agenții de vânzări, precum și la nivelul fluxului general dedicat, inclusiv în pierderile companiei (resurse de timp, costuri de achiziție, implementare, training angajați etc.).Aceasta nu a fost singura problemă de acest fel a companiei AVON, cu 2 ani în urmă, subsiduara din Brazilia a gigantului având parte de un eșe...

Citește tot arrow_forward