Aplicatia romaneasca iRewind premiata la Geneva

07 aprilie 2014

Marele premiu al Salonului Internaţional al Invenţiilor, Tehnicilor şi Produselor Noi de la Geneva a fost obţinut de o companie elveţiană pentru OnAirCamera, tehnologie creată de o echipă de cercetători români în cadrul Centrului Est-European pentru Cercetare Aplicativă Interdisciplinară (CEECAI).

Marele premiu al Salonului Internaţional al Invenţiilor, Tehnicilor şi Produselor Noi de la Geneva a fost obţinut de o companie elveţiană pentru OnAirCamera, tehnologie creată de o echipă de cercetători români în cadrul Centrului Est-European pentru Cercetare Aplicativă Interdisciplinară (CEECAI).

Saptamana aceasta, inventatorii romani au castigat 30 de medalii, din care 18 de aur, si au primit 17 premii speciale.

Tot o echipa de romani a castigat Marele Premiu de la Salonul International de Inventii de la Geneva, dar firma este sub patronat elvetian. Sistemul creat de ei a fost cumparat deja si va fi folosit pe domenii schiabile din Elvetia, dar si la maratonul de la Geneva.

Cum functioneaza iRewind?

Singura conditie este sa aiba deschisa pe telefonul mobil aplicatia i-Rewind. Sistemul poate fi folosit si pe terenuri de mini-fotbal, la maratoane sau pe terenurile de echitatie. Pentru organizatori, este si o masura de siguranta: daca sportivul trece de o camera si nu apare in urmatoarea, inseamna ca s-a intamplat ceva cu el, si echipele de interventie pleaca sa il caute.

"E un sistem de 10-15 camere video care se instaleaza pe terenuri de sport, de exemplu pe partiile de schi. Cei care au aplicatia instalata pe smartphone schiaza cu el in buzunar, iar la baza partiei primesc automat 10-15 filmulete cu ei de pe partie. Aplicatia are si un rol de entertainment, dar si de siguranta, pentru a identifica un caz de urgenta", descrie Mircea Tudor inventia pornita de Bogdan Manoiu. 

"Multi vor sa se vada filmati si apoi sa incarce pe Facebook, pe YouTube, dar sistemul ajuta la cresterea securitatii, pentru ca sistemul monitorizeaza daca cineva are un accident, e de interes pentru firmele de asigurari si pentru administratorii partiilor de schi. Am incheiat deja contract cu administratori ai partiilor de la Davos, de la Crans Montana din Elvetia si din Verbier. Se semneaza azi contract cu organizatorul maratonului de la Geneva si foarte probabil ca pana duminica cu Federatia Internationala de Minifotbal", a precizat Tudor. 

Potrivit acestuia, "Romania e indirect pentru a 3-a oara castigatoare a marelui premiu de la Salonul International de Inventii de la Geneva".

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

“Mai multe studii recente ne arata ca antreprenorii, managerii si specialistii in resurse umane au ajuns sa petreaca prea mult timp pentru a rezolva procesele administrative, cum ar fi salarizarea si administrarea de personal, si au prea putin timp disponibil pentru angajati si pentru problemele lor. Sunt statistici care spun ca, de exemplu, activitatile de salarizare si administra...

Citește tot arrow_forward

Interviurile Softlead – De ce este esențială alegerea unei soluții de Securitate pentru compania ta?

Cu o experiență validată de clienți recunoscuți la nivel local și internațional, Sandline (compania care a dezvoltat aplicația Centraleyezer)  este un vector reprezentativ pentru industria securității datelor, anul acesta celebrând 12 ani de existență pe piața de profil. Sandline este o companie de consultanță full-service în domeniul securității, oferin...

Citește tot arrow_forward

Performanta pentru companiile de distributie cu SocrateERP

SocrateERP de la BITSoftware este 100% pregatit pentru a raspunde firmelor din distributie, care doresc să integreze si sa automatizeze toate procesele și canalele de distributie, cu functionalitati care acopera de la aprovizionare, optimizarea stocurilor si depozitelor, gestiunea comenzilor si a vanzarilor, optimizarea livrarii, controlul preturilor, marjelor si discounturilor, gestiunea financ...

Citește tot arrow_forward