Aplicație IT, în premieră, creată de tineri români: firmele cu probleme fiscale pot fi ușor depistate

25 iunie 2014

O echipă de tineri programatori din Timișoara, cu experiență în software, au dezvoltat o aplicație IT, în premieră, care permite firmelor să-i descopere pe agenții economici care sunt inactivi sau care se regăsesc în buletinul insolvenței.

O echipă de tineri programatori din Timișoara, cu experiență în software, au dezvoltat o aplicație IT, în premieră, care permite firmelor să-i descopere pe agenții economici care sunt inactivi sau care se regăsesc în buletinul insolvenței.

Tinerii timișoreni au lucrat câteva luni la acest soft, iar cel mai mare avantaj îl oferă companiilor care lucrează cu zeci, poate chiar sute de agenți economici. În cazul unor tranzacții cu firme inactive, acestea pot fi anulate sau se poate ajunge până la confiscarea veniturilor din respectiva tranzație.

„Aplicația Memox VP  verifică toate firmele din portofoliul clientului dacă acestea sunt în registrul contribuabililor inactivi, dacă se regăsesc în buletinul insolvenței, dacă sunt în sistemul TVA la încasare, precum și datele lor de identificare, dacă ele corespund cu cele ale Ministerului de Finanțe”, a explicat Reimond Zara, unul dintre programatori.

În acest moment această verificare se face manual, pe baza codului unic de identificare, însă ANAF restricționează verificarea contribuabilului cod-cu-cod individual, ceea ce pentru 200 de agenți economici verificarea poate dura câteva ore, iar în cazul mai multor agenți economici, operațiunea se poate întinde pe o perioadă de câteva zile.

„Memox VP verifică automat toți partenerii de afaceri din portofoliul companiei cu un singur click, afișând într-un tabel firmele cu probleme. Aplicația economisește nu doar timpul firmelor, ci mai ales banii acestora”, a conchis tânărul timișorean.

Aplicația poate fi personalizată în functie de dorințele clienților, mergând până la integrarea cu sistemul ERP al acestora.

Softul poate fi testat într-o variantă demo, dar și cumpărat printr-o solicitare trimisă pe adresa [email protected] sau www.memox.ro

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din România, anunță că le va oferi companiilor doritoare, timp de trei luni, acces gratuit la aplicația Mirro, prima soluție completă de performance management din țară. În contextul în care din ce în ce mai mulți angajați sunt nevoiți s...

Citește tot arrow_forward

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward

5 curiozități privind adoptarea unei soluții de management a documentelor. De ce DocuWare?

Vă confruntați cu dificultăți privind identificarea și organizarea documentelor sau petreceți mult timp pentru obținerea acordurilor legate de contracte sau de plata facturilor? 

Citește tot arrow_forward