Aplicații software pentru planificarea vacanței

07 iulie 2016

Vara și-a făcut deja apariția astfel că fiecare pasionat de tehnologie începe să-și planifice vacanța, să pună la cale: traseul, detaliile legate de transport, cazare și masă. Cei mai norocoși însă, sunt cei care folosesc o aplicație software cu ajutorul căreia să-și planifice vacanța mult așteptată.

Aplicații software pentru planificarea vacanței

Vara și-a făcut deja apariția astfel că fiecare pasionat de tehnologie începe să-și planifice vacanța, să pună la cale: traseul, detaliile legate de transport, cazare și masă. Cei mai norocoși însă, sunt cei care folosesc o aplicație software cu ajutorul căreia să-și planifice vacanța mult așteptată.

Statisticile arată că 85% dintre cei care merg în vacanță, își utilizează telefoanele mobile în timpul călătoriei, 72% dintre ei postează poze din vacanță pe rețelele sociale, 30% utilizează aplicațiile mobile pentru a găsi ofertele hotelurilor, iar 29% dintre ei utilizează aplicațiile mobile pentru a găsi cele mai bune oferte de  zboruri.

Motivele pentru care oamenii utilizează aplicațiile software pentru vacanță sunt:

 • 55,8% pentru a verifica vremea
 • 49,1% pentru a utiliza harta
 • 62,1% pentru a căuta restaurante
 • 48,1% pentru GPS
 • 46% pentru a căuta hoteluri
 • 33,3% pentru a căuta atracții și activități
 • 8,1% pentru a cumpăra bilete

Care sunt principalele beneficii ale unei astfel de aplicații?

 • Furnizează informații exacte despre momentul în care este bine să călătorești într-o anumită zonă (analizează în detaliu condițiile climatice, economice și politice din acea zonă)
 • Utilizatorul poate seta alerte de preț, pentru a fi anunțat în momentul în care apar reduceri.
 • Marchează acele puncte de pe hartă, importante pentru utilizator: restaurante, hoteluri, cafenele, mall-uri.
 • Ține utilizatorul la curent cu toate detaliile clătoriei, pe parcursul desfășurării acesteia.

Iată câteva recomandări de aplicații pe care le putem utiliza atunci când vrem să mergem în vacanță:

 1. Hopper- este o aplicație de planificare a vacanței, care creează un calendar ce indică momentele în care zborurile sunt cel mai ieftine. Cu această aplicație, utilizatorul poate seta alerte de prețuri și poate stoca informații legate de plăți, pentru ca, în momentul în care prețul zborului se încadreaza în buget, să fie făcută rezervarea automat. Aplicația este gratuită și este disponibilă atât pe iPhone, cât și pe Android.
 2. Musement- este o aplicație ce oferă informații despre modul în care trăiesc localnicii. Punctează aspecte legate de cele mai frecventate baruri, de locurile în care se mănâncă cel mai bine etc. Cu ajutorul Musement, utilizatorul poate vedea ce localuri din zonă sunt deschise. Aplicația este gratuită și este disponibilă atât pe iPhone, cât și pe Android.
 3. The Outbound- este o aplicație destinată planificărilor aventurilor outdoor. Facilitează găsirea celor mai potrivite locuri pentru surfing, drumeție, călătorie cu bicicleta și multe altele. Căutarea se face în funcție de orașul dorit, iar sugestile apar la pachet cu fotografii și informații despre rute. Aplicația oferă, de asemenea, sfaturi pentru fiecare tip de activitate, ponturi despre când este bine să mergi într-un loc sau altul și lucrurile de care ai nevoie în bagaj. Aplicația este gratuită și este disponibilă atât pe iPhone, cât și pe Android.

Cum pot beneficia companiile de turism de pe urma aplicațiilor mobile?

Aplicațiile de planficare a călătoriei sunt pe locul 7 în topul celor mai descărcate aplicații. 1,75 milioane de utilizatori de telefoane inteligente din întreaa lumea au descărcate deja aplicații pentru planificarea vacanței.

Studiile arată că acele companii care au o prezență semnificativă în zona de mobile și interacționează constant cu utilizatorii prin noile medie au mai multe șanse de a-și crește veniturile. 59% dintre utilizatorii de smartphone au afirmat că, mai degrabă, ar achiziționa produse și servicii de la o companie care operează în zona de mobile.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward