Aplicații software pentru planificarea vacanței

07 iulie 2016

Vara și-a făcut deja apariția astfel că fiecare pasionat de tehnologie începe să-și planifice vacanța, să pună la cale: traseul, detaliile legate de transport, cazare și masă. Cei mai norocoși însă, sunt cei care folosesc o aplicație software cu ajutorul căreia să-și planifice vacanța mult așteptată.

Aplicații software pentru planificarea vacanței

Vara și-a făcut deja apariția astfel că fiecare pasionat de tehnologie începe să-și planifice vacanța, să pună la cale: traseul, detaliile legate de transport, cazare și masă. Cei mai norocoși însă, sunt cei care folosesc o aplicație software cu ajutorul căreia să-și planifice vacanța mult așteptată.

Statisticile arată că 85% dintre cei care merg în vacanță, își utilizează telefoanele mobile în timpul călătoriei, 72% dintre ei postează poze din vacanță pe rețelele sociale, 30% utilizează aplicațiile mobile pentru a găsi ofertele hotelurilor, iar 29% dintre ei utilizează aplicațiile mobile pentru a găsi cele mai bune oferte de  zboruri.

Motivele pentru care oamenii utilizează aplicațiile software pentru vacanță sunt:

 • 55,8% pentru a verifica vremea
 • 49,1% pentru a utiliza harta
 • 62,1% pentru a căuta restaurante
 • 48,1% pentru GPS
 • 46% pentru a căuta hoteluri
 • 33,3% pentru a căuta atracții și activități
 • 8,1% pentru a cumpăra bilete

Care sunt principalele beneficii ale unei astfel de aplicații?

 • Furnizează informații exacte despre momentul în care este bine să călătorești într-o anumită zonă (analizează în detaliu condițiile climatice, economice și politice din acea zonă)
 • Utilizatorul poate seta alerte de preț, pentru a fi anunțat în momentul în care apar reduceri.
 • Marchează acele puncte de pe hartă, importante pentru utilizator: restaurante, hoteluri, cafenele, mall-uri.
 • Ține utilizatorul la curent cu toate detaliile clătoriei, pe parcursul desfășurării acesteia.

Iată câteva recomandări de aplicații pe care le putem utiliza atunci când vrem să mergem în vacanță:

 1. Hopper- este o aplicație de planificare a vacanței, care creează un calendar ce indică momentele în care zborurile sunt cel mai ieftine. Cu această aplicație, utilizatorul poate seta alerte de prețuri și poate stoca informații legate de plăți, pentru ca, în momentul în care prețul zborului se încadreaza în buget, să fie făcută rezervarea automat. Aplicația este gratuită și este disponibilă atât pe iPhone, cât și pe Android.
 2. Musement- este o aplicație ce oferă informații despre modul în care trăiesc localnicii. Punctează aspecte legate de cele mai frecventate baruri, de locurile în care se mănâncă cel mai bine etc. Cu ajutorul Musement, utilizatorul poate vedea ce localuri din zonă sunt deschise. Aplicația este gratuită și este disponibilă atât pe iPhone, cât și pe Android.
 3. The Outbound- este o aplicație destinată planificărilor aventurilor outdoor. Facilitează găsirea celor mai potrivite locuri pentru surfing, drumeție, călătorie cu bicicleta și multe altele. Căutarea se face în funcție de orașul dorit, iar sugestile apar la pachet cu fotografii și informații despre rute. Aplicația oferă, de asemenea, sfaturi pentru fiecare tip de activitate, ponturi despre când este bine să mergi într-un loc sau altul și lucrurile de care ai nevoie în bagaj. Aplicația este gratuită și este disponibilă atât pe iPhone, cât și pe Android.

Cum pot beneficia companiile de turism de pe urma aplicațiilor mobile?

Aplicațiile de planficare a călătoriei sunt pe locul 7 în topul celor mai descărcate aplicații. 1,75 milioane de utilizatori de telefoane inteligente din întreaa lumea au descărcate deja aplicații pentru planificarea vacanței.

Studiile arată că acele companii care au o prezență semnificativă în zona de mobile și interacționează constant cu utilizatorii prin noile medie au mai multe șanse de a-și crește veniturile. 59% dintre utilizatorii de smartphone au afirmat că, mai degrabă, ar achiziționa produse și servicii de la o companie care operează în zona de mobile.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ce aplicații software pot achiziționa cu 100 de euro/lună?

Stabilirea bugetelor pentru achiziții software este un proces ce implică analiză, informare, evaluare corectă a nevoilor și perspectivelor pe termen mediu și lung. Adesea, cei mai mulți dintre clienții noștri privesc cu neîncredere și cu teamă la butonul de Solicită un demo sau Cere o ofertă tocmai pentru că asociază aplicațiile complexe cu bugete prea mari pentru resursele d...

Citește tot arrow_forward

Soluțiile software CRM – creștere cu 15.6% în 2018 față de anul precedent

Conform celor mai noi date Gartner, aplicațiile de tip Customer Experience and Relationship Management au înregistrat o creștere de 15.6% în anul 2018, piața acestora fiind evaluată la peste 48 de miliarde de dolari.

Citește tot arrow_forward

Aplicațiile software HR – un plus pentru companii în perioada de criză

În 2008, aproape 9 milioane de americani și-au pierdut job-urile, ca o cauză a recesiunii. Mai mult de 170.000 de business-uri s-au închis. Iată care sunt cele mai importante recomandări pentru gestionarea resurselor umane într-o perioadă de criză financiară.

Citește tot arrow_forward