Aplicațiile software de tip HR în 2019 – trenduri & statistici

30 Apr 2019

80% dintre angajații din industria resurselor umane (HR) consideră că utilizarea tehnologiilor software poate îmbunătăți comportamentul acestora în raport cu obiectivele și cu activitățile pe care le au de realizat.

Aplicațiile software de tip HR în 2019 – trenduri & statistici

57% dintre angajații din domeniul HR sunt de acord cu faptul că tehnologiile software încurajează atitudinea pozitivă și inițiativa, crescând nu doar productivitatea, ci și entuziasmul, implicarea și atașamentul față de proiectele dezvoltate de companie.

Astfel, contextul este unul favorabil creșterii și dezvoltării industriei, prin lansarea aplicațiilor software corporate, al căror rol este acela de a susține activitatea departamentelor de resurse umane, a managementului și chiar a angajaților.

Conform Technology Advice, trendurile actuale includ o continuă dezvoltare a segmentului aplicațiilor software. 52% dintre cele mai utilizate soluții dețin una sau mai multe aplicații native pentru Android, iOS sau pentru smartphone-urile cu sistem de operare Windows Phone. Accesibilitatea și eficiența crescută a aplicațiilor trebuie să se reflecte pe toate verticalele unui business, așadar, extensiile mobile ale aplicațiilor devin o necesitate. Desigur, în funcție de tipologia utilizatorului (mărimea companiei pe care o reprezintă, modulele de care are nevoie în cadrul departamentelor sale), acesta poate stabili importante sunt în caz propriu.

55% dintre aplicațiile de HR sunt integrate cu platforme de Social Media. Fie că sunt folosite pentru procesele de recrutare sau pentru monitorizarea reputației la nivelul pieței, rețelele sociale devin parte din activitatea departamentelor de resurse umane, iar aplicațiile software dedicate reprezintă cea mai eficientă metodă de captare a informațiilor publice.

78% dintre soluțiile de HR includ sau au în vedere implementarea funcționalităților dedicate activităților de Talent Management.

Peste 90% dintre aplicațiile software de HR au ales să integreze module sau portaluri complexe de recrutare și de selecție a candidaților.

În cazul companiilor care deschid poziții pentru aceleași tipuri de job-uri sau nivele de calificare, aplicațiile software care includ sisteme de inteligență artificială sunt mai mult decât un trend, devenind un obiectiv sau o necesitate. Mai mult decât atât, conform unui studiu McKinsey, segmentarea angajaților în funcție de sex sau de diversitatea multiculturală la nivelul aceluiași spațiu de lucru are legătură cu o creștere a profitabilității. Cea mai simplă formă de monitorizare a acestor aspecte se poate face, și în acest caz, prin implementarea unei aplicații software cu rol de management a resurselor umane. Funcții de screening, centre de cost, evidența tipologiilor de profile ale angajaților sunt câteva dintre cele mai importante funcționalități pe care aceste soluții le pot include.  

Beneficiile oferite angajaților – trend la nivelul companiilor și modul dedicat în cadrul platformelor de resurse umane.

Competitivitatea departamentelor de  resurse umane este tot mai vizibilă și la nivelul acordării beneficiilor în rândul angajaților. Pentru o mai bună gestionare a acestora, multe dintre companiile din România cu peste 150 de angajați aleg să gestioneze intern indicatorii de performanță, ciclicitatea acordării beneficiilor și valoarea acestora pentru fiecare angajat în parte.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare