Aplicațiile software de tip HR în 2019 – trenduri & statistici

30 aprilie 2019

80% dintre angajații din industria resurselor umane (HR) consideră că utilizarea tehnologiilor software poate îmbunătăți comportamentul acestora în raport cu obiectivele și cu activitățile pe care le au de realizat.

Aplicațiile software de tip HR în 2019 – trenduri & statistici

57% dintre angajații din domeniul HR sunt de acord cu faptul că tehnologiile software încurajează atitudinea pozitivă și inițiativa, crescând nu doar productivitatea, ci și entuziasmul, implicarea și atașamentul față de proiectele dezvoltate de companie.

Astfel, contextul este unul favorabil creșterii și dezvoltării industriei, prin lansarea aplicațiilor software corporate, al căror rol este acela de a susține activitatea departamentelor de resurse umane, a managementului și chiar a angajaților.

Conform Technology Advice, trendurile actuale includ o continuă dezvoltare a segmentului aplicațiilor software. 52% dintre cele mai utilizate soluții dețin una sau mai multe aplicații native pentru Android, iOS sau pentru smartphone-urile cu sistem de operare Windows Phone. Accesibilitatea și eficiența crescută a aplicațiilor trebuie să se reflecte pe toate verticalele unui business, așadar, extensiile mobile ale aplicațiilor devin o necesitate. Desigur, în funcție de tipologia utilizatorului (mărimea companiei pe care o reprezintă, modulele de care are nevoie în cadrul departamentelor sale), acesta poate stabili importante sunt în caz propriu.

55% dintre aplicațiile de HR sunt integrate cu platforme de Social Media. Fie că sunt folosite pentru procesele de recrutare sau pentru monitorizarea reputației la nivelul pieței, rețelele sociale devin parte din activitatea departamentelor de resurse umane, iar aplicațiile software dedicate reprezintă cea mai eficientă metodă de captare a informațiilor publice.

78% dintre soluțiile de HR includ sau au în vedere implementarea funcționalităților dedicate activităților de Talent Management.

Peste 90% dintre aplicațiile software de HR au ales să integreze module sau portaluri complexe de recrutare și de selecție a candidaților.

În cazul companiilor care deschid poziții pentru aceleași tipuri de job-uri sau nivele de calificare, aplicațiile software care includ sisteme de inteligență artificială sunt mai mult decât un trend, devenind un obiectiv sau o necesitate. Mai mult decât atât, conform unui studiu McKinsey, segmentarea angajaților în funcție de sex sau de diversitatea multiculturală la nivelul aceluiași spațiu de lucru are legătură cu o creștere a profitabilității. Cea mai simplă formă de monitorizare a acestor aspecte se poate face, și în acest caz, prin implementarea unei aplicații software cu rol de management a resurselor umane. Funcții de screening, centre de cost, evidența tipologiilor de profile ale angajaților sunt câteva dintre cele mai importante funcționalități pe care aceste soluții le pot include.  

Beneficiile oferite angajaților – trend la nivelul companiilor și modul dedicat în cadrul platformelor de resurse umane.

Competitivitatea departamentelor de  resurse umane este tot mai vizibilă și la nivelul acordării beneficiilor în rândul angajaților. Pentru o mai bună gestionare a acestora, multe dintre companiile din România cu peste 150 de angajați aleg să gestioneze intern indicatorii de performanță, ciclicitatea acordării beneficiilor și valoarea acestora pentru fiecare angajat în parte.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate
PhoenixATS

Recruitment Management SystemPhoenix ATS este o solutie de recrutare cloud base, disponibila oricaror companii ce isi doresc un proces automatizat si usor de folosit in managementul recrutarii.Vreau demoCRM – Candidate Relationship ManagementCu Phoenix vei folosi un CRM capabil si intuitiv. Toate tool-urile necesare iti sunt puse la dispozitie: Talent Data-Base, Candidate Comparisons, Candid...

Citește tot arrow_forward
Mirro

Mirro are focus pe employee experience per ansamblu și abordează integrat cultura, engagement-ul, învățarea și dezvoltarea continuă:Încurajează o cultură a feedbackuluiOferă vizibilitate pe rezultatele echipei și pe rezultatele fiecărui individEvaluează factorii care influențează eficiența unei echipe și relevă aspecte ale dinamicii echipei care altfel ar fi greu de ob...

Citește tot arrow_forward
BobyClock

BobyClock este un sistem de gestiune pontaje pentru angajati pe web care are urmatoarele functionalitati:- gestionarea timpului angajat folosind fie ceasul biometric de timp, fie ceasul de timp web;- disponibil pe orice PC, telefon sau tabletă pe orice sistem de operare cu un browser web;- este bazat pe internet pe 100%; aveți nevoie doar de un computer cu acces web;- Terminalele Clock Clock pot...

Citește tot arrow_forward
Articole IT&C similare

Retargetarea prin intermediul aplicațiilor mobile este noul motor de vânzări pentru eCommerce

Utilizatorii de aplicații de shopping cumpără cu 4,2 mai multe produse decât cei care cumpără prin site-urile magazinelor online

Citește tot arrow_forward

Atos încheie anul 2018 cu venituri globale de peste 12 miliarde de euro

Atos, lider global în transformare digitală, anunță rezultatele financiare globale pentru anul 2018: venit total de 12,258 miliarde de euro, în creștere cu 4.2% , generat în special de suita de soluții Atos Digital Transformation Factory, care are o pondere de 30% în cifra de afaceri totală.

Citește tot arrow_forward

RE/MAX România lansează, în premieră, funcția de căutare vocală în portal

Peste 300 persoane, prezente anul acesta la Convenția Națională RE/MAX România

Citește tot arrow_forward