Bittnet Systems devine prima companie IT din România care se listează pe o piață a BVB

16 aprilie 2015

Bittnet Systems, liderul pieței de training IT din România, s-a listat pe sistemul alternativ de tranzacționare AeRO operat de Bursa de Valori București (BVB). Astfel, Bittnet Systems a devenit prima companie IT din România ale carei acțiuni se tranzacționează pe o piață operată de BVB.

Bittnet Systems, liderul pieței de training IT din România, s-a listat pe sistemul alternativ de tranzacționare AeRO operat de Bursa de Valori București (BVB). Astfel, Bittnet Systems a devenit prima companie IT din România ale carei acțiuni se tranzacționează pe o piață operată de BVB.

Bittnet Systems este cel mai mare furnizor local de servicii de training IT&C, cu o cifră de afaceri de 8,2 mil. lei (circa 1,8 milioane de euro) înregistrată în 2014. Prin această listare, compania are în vedere menținerea și consolidarea poziției de lider pe piața locală de training IT, dezvoltarea portofoliului de cursuri și parteneriate cu firme puternice din industria IT&C, deschiderea de noi birouri regionale (minimum patru în orașe importante ale țării) și, implicit, creșterea cifrei de afaceri și a profitului.

Listarea pe piața AeRO are loc la circa o lună de la atragerea în acţionariat a fondului polonez de investiţii Carpathia Capital. La începutul lunii martie, fondul de investiţii polonez Carpa­thia Capital a cumpărat 10% din acţiunile companiei Bittnet Systems, valoarea tranzacţiei fiind de 150.000 de euro.

"Am ajuns într-un moment cheie pentru companie și suntem mândri de acest pas. Listarea Bittnet Systems pe piața AeRO a Bursei de Valori București ne va ajuta să creștem într-o manieră rapidă și sănătoasă din punct de vedere economic. Sperăm că, odată cu acestă listare, să atingem toate obiectivele propuse pentru 2015”, a declarat Mihai Logofatu, CEO al Bittnet Systems.

„În 2007, Bittnet Systems era o mic business în IT, un start-up pornit de doi frați entuziaști. În primul an de activitate înregistram o cifră de afaceri de 30.000 de euro. În al doilea, datorită profitului obținut, Bittnet se transforma în societate pe acțiuni (S.A.). Opt ani mai târziu, aceeași companie, cu o cifră de afaceri de aproape 2 milioane de euro, se listează pe o piață operată de BVB. Sperăm să fim un exemplu bun, să continuăm expansiunea regională începută anul trecut la Cluj, să ne creștem capitalul și echipa de profesioniști, pe scurt: să fim tot mai buni în ceea ce facem”, a adăugat Cristian Logofatu, CFO al Bittnet Systems.

În 2014, Bittnet Systems a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 8,2 milioane lei (circa 1.8 milioane de euro), în creștere cu 23% față de 2013, și un profit brut de 270.000 lei, în avans cu 27% față de anul anterior. În ultimii doi ani, Bittnet a fost inclusă în clasamentul Technology Fast 500 al celor mai dinamice companii din EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), top realizat de către Deloitte, în care au fost incluși jucători IT&C din peste 20 de țări.

Pentru 2015, Bittnet Systems și-a propus să atingă o cifră de afaceri de 4 milioane de euro, bazându-se pe creșterea semnificativă din ultimii cinci ani (peste 480%). Peste 13.000 de cursanți au absolvit programele oferite de Bittnet Systems.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Operațiunea ShadowHammer: noi atacuri asupra lanțului de aprovizionare amenință sute de mii de utilizatori din toată lumea

Un atac asupra lanțului de aprovizionare este unul dintre cei mai periculoși și mai eficienți vectori de infecție, folosit din ce în ce mai mult în operațiunile avansate din ultimii ani - după cum am văzut în cazul ShadowPad sau CCleaner. Vizează deficiențele specifice ale sistemelor interconectate ale resurselor umane, organizaționale, materiale și intelectuale impli...

Citește tot arrow_forward

Kaspersky Lab securizează tehnologiile bionice pentru persoanele cu dizabilități

Internet of Things nu mai constă doar în smartwatch-uri sau case inteligente, ci include ecosisteme avansate, complexe și din ce în ce mai automatizate, printre care se numără și tehnologiile cibernetice conectate pentru industria medicală. În viitor, astfel de tehnologii nu vor mai fi folosite doar în cazuri extraordinare, ci vor avea rolul de a extinde capacitățil...

Citește tot arrow_forward

Safetech Innovations lansează iSAM, prima soluție de securitate informatică dezvoltată in-house, în urma unei investiții de jumătate de milion de euro

 Lansarea vine după 18 luni de activitate a echipei dedicate de programatori și experți în domeniul securității informatice și o investiție de 550.000 de euro, sumă din care aproximativ 70% a fost acoperită de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional pentru Competitivitate pentru anii 2014 – 2020.Soluția iSAM permite managerilor de securitatea...

Citește tot arrow_forward