Black Friday în variantă internațională

23 noiembrie 2015

Cum arată Black Friday în Anglia? Care au fost așteptările celor mai cunoscuți retail-eri? 

Black Friday în variantă internațională

Cum arată Black Friday în Anglia? Care au fost așteptările celor mai cunoscuți retail-eri? 

Cunoscută ca fiind cea mai importantă zi dedicată cumpărăturilor online și offline din toată lumea, ziua de Black Friday are alte repere la nivel internațional.  Așadar, pentru achizițiile făcute online, previziunile comercianților din UK s-au ridicat la 1 miliard de lire; Ebay a vizat un trafic de 9 miliarde de utilizatori din Marea Britanie, ce urmau să cumpere în medie 25 de produse în fiecare secundă.

Centrul de Cercetare în Retail din UK a estimat vânzări de aproximativ 966 de milioane de lire în ziua de Black Friday, cu un total de 1.96 miliarde de lire, dacă sunt incluse și vânzările offline.

Anul trecut, englezii au cheltuit 810 milioane de lire pe achizițiile online în ziua de Black Friday, ceea ce înseamnă o medie de 9.375 de lire pe secundă.

Unde au fost cele mai bune oferte de Black Friday pe site-urile internaționale?

Anul trecut, Amazon a primit solicitări de vânzare de 5.5 milioane de produse în ziua de Black Friday, vânzând 64 de produse pe secundă și este și anul acesta în topul platformelor online de tip marketplace cu cele mai multe vânzări înregistrate.

Ebay a previzionat un trafic de 9 milioane de vizitatori unici în cadrul platformei de comerț electronic, promițând reduceri la produse noi în fiecare zi, în perioada 23-30 noiembrie, începând cu ora 8 dimineața.

Pentru cei care nu au avut acces la cifre relevante din partea centrelor de cercetare, Google a fost un bun instrument de anticipare. Pentru UK, căutările relevante derivate din structura de cuvinte Black Friday s-au triplat în luna octombrie.

Istoria Black Friday

Denumirea Black Friday a fost folosită pentru prima dată în acest context acum 50 de ani, în Philadelphia, când poliția locală a denumit astfel modul haotic de consum și cumpărături în oraș, după tradiționala Zi a Recunoștinței, ce a devenit punct de reper pentru noile cumpărături de Crăciun. 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward

Digitalizarea elimină munca repetitivă din cadrul companiei Clini-Lab cu până la 80%

Principalele diferențe pe care le aduce digitalizarea în comparație cu procesele clasice de management sunt, în primul rând, legate de eficiență și o disponibilitate mult mai bună a informației, atât pentru manageri, cât și pentru angajați.Digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și control...

Citește tot arrow_forward