Studiu de caz: Blueprint Studios

22 Nov 2019

Am dezvoltat doua aplicatii mobile native pentru Blueprint Studios, o companie cu sediul in California, care inchiriaza decor pentru evenimente. Atat aplicatia iOS cat si cea Android ajuta utilizatorii sa gaseasca cu usurinta tot ceea ce le trebuie pentru orice eveniment special si ambele aplicatii se potrivesc cu identitatea vizuala a brandului si ofera clientilor o experienta online excelenta si coordonata.

Studiu de caz: Blueprint Studios

Ni s-a cerut sa dezvoltam o aplicatie Android si una iOS, care sa le ofere utilizatorilor aceeasi experienta ca site-ul Blueprint, dezvoltat tot de catre noi.

Clientul incercase initial sa lucreze cu un alt furnizor pentru aplicatiile mobile, dar acesta nu a fost capabil sa livreze produse functionale, care sa indeplineasca cerintele clientului, astfel incat a trebuit sa refactorizam codul si sa ne ocupam si de design-ul aplicatiilor.

Utilizatorii isi creeaza un cont, cauta produsul care le trebuie sau parcurg categoriile sau sectiunile Get inspired (Inspira-te), What’s new (noutati), Collections by color (colectii dupa culori) sau Designer Picks (alegerile designer-ilor) pentru inspiratie; adauga produse in wishlist sau in cosul de cumparaturi pe masura ce navigheaza si, dupa ce s-au hotarat ce vor sa inchirieze, pur si simplu cer un pret in functie de continutul cosului de cumparaturi.

Platforma Blueprint Studios prezinta toate produsele de inchiriat necesare pentru a creea un eveniment unic, complet customizat pe nevoile clientilor finali.

Pe masura ce evenimentele speciale devin tot mai complexe si mai stilizate, Blueprint Studios continua sa dezvolte cea mai mare colectie de echipamente pentru evenimente, disponibile pentru inchiriat. Inventarul lor vast permite clientilor sa creeze cele mai unice si customizate evenimente sociale sau de networking, cu un design complet.

Caracteristicile solutiei:

Ambele aplicatii mobile sunt sincronizate cu site-ul, ceea ce inseamna ca indiferent de unde a fost creat contul initial si de platforma sau dispozitivul prin care utilizatorul il acceseaza ulterior, totul va fi sincronizat, inclusive activitatile si wishlist-ul.

Blue Studios are mai multe sedii fizice, iar aplicatiile permit utilizatorilor sa selecteze fiecare dintre magazine si sa vada ce produse se gasesc in oferta fiecaruia. Pot vedea locatiile afisate pe harta si pot contacta fiecare magazin, prin telefon sau email, din interiorul aplicatiei.

Utilizatorii se pot loga cu email si parola, sau cu contul de Facebook, pentru a economisi timp, iar panoul de bord intuitiv le arata imediat toate functionalitatile aplicatiei:

Noutati, Colectii dupa culoare, Recomandarile designerilor, Wishlist, Cos de cumparaturi si Categorii de produse. Cosul de cumparaturi le permite utilizatorilor sa importe instantaneu continutul wishlist-ului, iar o functie de cautare ii ajuta sa gaseasca rapid ceea ce le trebuie. Meniul sticky apare pe fiecare ecran, facand navigarea mai usoara si mai intuitiva

O echipa Agile cu competentele potrivite a terminat proiectul intr-o luna

Designerul nostru a realizat conceptul pentru aplicatii. Am avut 2 programatori mobile, unul pentru aplicatia Android si unul pentru aplicatia iOS, care au refactorizat codul si au implementat design-ul nou, iar un al treilea programator a lucrat la API, a imbunatatit procesul si a accelerat livrarea.

Am folosit metodologia Agile pentru managementul proiectului, pentru un proces incremental, ce ne-a permis sa ne adaptam cu usurinta cerintelor clientului.

Tehnologii

Am dezvoltat aplicatii folosind urmatoarele tehnologii: iOS, Objective C, Android SDK, Java, PHP, SQLite, REST API; si tool-uri: Android Studio pentru Android, XCode pentru iOS. Ambele aplicatii beneficiaza de integrare cu social media, permitand utilizatorilor sa se autentifice cu profilul lor de Facebook.

Pentru afisarea si caching-ul imaginilor, am folosit o librarie Picasso si, cu ajutorul SQLite, am salvat o parte din date local, pentru a putea fi mai usor de accesat de catre utilizatori. Aplicatia Android beneficiaza si de elemente de Material Design, pentru o experienta digitala optima.

Principala provocare a fost refactorizarea codului primit de la client, pentru a-l face mai usor de mentinut si actualizat. Codul initial nu era intr-o stare buna si nu fusese bine documentat, astfel incat a trebuit in primul rand sa intelegem ce dorise sa faca echipa initiala care il scrisese, pentru ca apoi sa putem sa il rescriem cum trebuia.

Beneficiile pentru utilizatorii aplicatiei:

Beneficiile pentru clientul nostru:

Suntem o companie de software, certificata Microsoft, cu peste 15 ani de experienta in implementarea de proiecte complexe, la cel mai ridicat nivel de securitate, atat pentru clienti corporate, cat si pentru clienti aflati in dezvoltare.

Avand o prezenta puternica pe piata nationala, cu birouri in 5 orase mari din Romania- Bucuresti, Craiova, Pitesti, Galati, Valcea si cu multiple proiecte internationale dezvoltate, acordam atentie si intelegem nevoile companiilor de orice dimensiune, de la start up-uri la companii mari, cu vechime pe piata.

Gestionam proiecte de dezvoltare, pe intregul ciclu al acestuia, de la analiza de business, consultanta si arhitectura solutiei, pana la testare post-implementare si mentenanta.

Avem o echipa de peste 127 de experti, care prin expertiza tehnica si know how-ul dobandit, pot ajuta in configurare oricarui tip de solutie software. Lucram cu cele mai recente tehnologii si limbaje de programare iar in procesul de dezvoltare aplicam principiile Agile.

Credem in parteneriate pe termen lung cu clientii nostri si ne mandrim cu abilitatea noastra de a-i mentine multumiti an dupa an.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Ce este tehnologia Text-to-Speech și de ce este importantă?

Comunicarea digitală are un rol important în cadrul business-urilor, astfel că tehnologia Text-to-Speech (TTS) devine un instrument valoros. Această tehnologie inovatoare nu schimbă doar modul în care percepem comunicarea, ci ne...

Citește articolul