Când alegi să achiziționezi un WMS? Cât costă o aplicație de management al depozitelor?

06 februarie 2020

Prin alegerea și implementarea corecte ale unui sistem de tip WMS, beneficiarii reușesc să asigure o creștere competitivă a cifrelor ce definesc managementul gestiunii, reduc costurile, îmbunătățesc performanțele stocurilor și oferă o mai mare flexibilitate și promptitudine în cadrul fluxului de lucru. 

Când alegi să achiziționezi un WMS? Cât costă o aplicație de management al depozitelor?

Ce este un WMS?

O aplicație software de tip WMS (Warehouse Management System) este o soluție dedicată activității din depozite,  cu rol de gestionare a resurselor și activităților logistice specifice depozitelor. Întrucât aplicația se întrepătrunde în mod evident cu activitatea recurentă, este important ca planificarea implementării să fie organizată și coerentă, pentru a nu scurtcircuita procesele de lucru.

În medie, companiile alocă 21 de săptămâni pentru a alege furnizorul de soluții și servicii complementare pentru gestionarea depozitelor. Durata poate crește în funcție de mărimea companiei, direct proporțional cu aceasta. De exemplu, în cazul companiilor cu peste 250 de angajați, ce au identificat nevoia achiziționării unei soluții WMS, durata medie este de 28 de săptămâni. La polul opus, o companie cu până la 50 de angajați poate alege o aplicație software WMS în mai puțin de 16 săptămâni.

Când alegi să implementezi o aplicație software de management a depozitelor?

În funcție de dimensiunea afacerii, există mai multe criterii pe care managerii le pot lua în considerare când aleg achiziția unei soluții dedicate. Astfel, în cazul în care depozitul gestionează peste 2000 de repere sau când viteza de rotație a stocurilor este mare, iar timpul alocat activităților de etichetare, picking și inventariere implică volume mari de resurse, cu siguranță, este nevoie de o aplicație WMS.

Principalul motiv al alegerii unei soluții software de tip WMS

Conform unui studiu SoftwarePath, cel mai popular motiv pentru care o companie alege o aplicație de gestionare a activității din depozite este dată de creșterea eficienței. Aproape 19% dintre depozite aleg achiziția pentru funcționalități superioare față de o versiune anterioară sau o aplicație veche.

Ai nevoie de o aplicație software personalizată? Trimite un e-mail pe adresa [email protected] sau contactează-ne direct la numărul de telefon 0721 69 78 25.

Din punctul de vedere al industriei, la nivel global industrii precum comerțul electronic, retail-ul, producția și industriile de tip 3PL (Third Party Logistics) sunt cele care manifestă nevoia achiziționării și implementării aplicațiilor software dedicate managementului depozitelor.

Cât costă implementarea unei aplicații dedicată managementului depozitelor?

Pentru a stabili cu exactitate costurile unei aplicații software de tip WMS este nevoie, cu siguranță, de o analiză de business specifică activității în sine, precum și problemelor întâmpinate. Pentru o exemplificare ce poate poziționa clientul într-un orizont de buget estimativ, costurile implementării unei soluții de management a depozitelor poate varia între 5 000 și 22 000 de Euro.

Conform unui studiu publicat de SoftwarePath, utilizatorii plătesc în medie 167$/lună/utilizator pentru o aplicație WMS. Pentru a oferi o perspectivă și mai exactă, un astfel de pachet include funcționalități ce vizează managementul flotelor, rapoarte și sisteme de măsurare a eficienței de depozitare, managementul furnizorilor, precum și un set de specificații de bază, dar nu include integrări cu alte sisteme sau cu API-urile furnizorilor. Pentru acestea, însă, costurile pot varia între 200$ și 300$/utilizator/lună.  Pe lângă toate acestea, clientul trebuie să știe că este nevoie de bugetarea analizei de business ce va indica viziunea de ansamblu a proiectului (obiective, fluxuri de lucru, procese de business, funcționalități necesare, eventuale prioritizări, integrări), precum și servicii de Customer Support.

Cât durează implementarea unei aplicații de management al depozitelor (WMS)?

În funcție de complexitatea implementării, de cerințele clientului și de soluția tehnică livrată, în medie, o implementare completă poate dura între 6-8 luni. Este extrem de important, însă, ca fiecare client/compania-beneficiar să fie pregătită pentru acest pas dedicat digitalizării și eficientizării activității din depozite.

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

GPeC 2020 la start – au început înscrierile magazinelor online în Competiția GPeC, iar Dan Ariely vine în România la GPeC SUMMIT 2 noiembrie 2020

Ediția aniversară GPeC de 15 ani a început cu pornirea înscrierilor pentru două evenimente majore din portofoliul GPeC: Competiția Magazinelor Online și GPeC SUMMIT – evenimentul de referință în E-Commerce și Digital Marketing care se va desfășura pe 2 noiembrie 2020 la Sala Mare a Teatrului Național București. Cu o tradiție de 15 ani, GPeC este considerată ce...

Citește tot arrow_forward

Microsoft înlocuiește zeci de angajați cu sisteme AI

Ca parte a unei strategii de eficientizare a costurilor, Microsoft înlocuiește 50 de specialiști în crearea de conținut cu sisteme AI, decizia având la bază continuarea acoperirii nevoii de generare a articolelor, precum și asigurarea calității prin tehnologii de inteligență artificială.

Citește tot arrow_forward

mobilPay Delivery, platforma pentru comenzi de la restaurante, magazine și producători locali, s-a lansat oficial pentru toți utilizatorii mobilPay Wallet

NETOPIA Payments, cel mai mare procesator de plăți electronice din România, lansează oficial mobilPay Delivery, platforma de comenzi de la restaurante, magazine și producători locali de produse alimentare. Noul serviciu este integrat în aplicația mobilă mobilPay Wallet, dezvoltată de NETOPIA Payments, singurul portofel digital din România cu care se pot face plăți &icir...

Citește tot arrow_forward