Raport SonicWall: În 2020 ne așteptăm la atacuri mai sofisticate și mai precise

06 Feb 2020

Peste 40 milioane de atacuri asupra aplicațiilor web au fost detectate în 2019, o creștere cu 52% față de anul anterior

Raport SonicWall: În 2020 ne așteptăm la atacuri mai sofisticate și mai precise

SonicWall, compania de securitate IT ce protejează peste un milion de rețele la nivel global, a făcut public recent raportul său anual referitor la amenințările informatice din întreaga lume. Concluzia principală a studiului subliniază faptul că infractorii cibernetici utilizează acum tactici mai sofisticate de atac, cu o precizie mai bună, fie că vizează companiile sau utilizatorii individuali.

“Atacatorii își perfecționează abilitățile de creare și răspândire a unor tipuri de atacuri mult mai subtile, dar cu o precizie mai mare. Simultan își rafinează capacitatea de a evita detecția”, spune Bill Conner, președinte și CEO la SonicWall. “Acum mai mult ca oricând, este imperativ necesar ca toate companiile și organizațiile să detecteze și să reacționeze mai rapid la amenințările informatice ori vor risca să intre în negocieri nedorite pentru a recupera informațiile sechestrate de atacatori”, completează Conner.

“Ne amintim cazurile de atacuri cu ransomware din România în 2019, când date confidențiale ale unor spitale au fost sechestrate de către atacatori. Emailul rămâne principala poartă de intrare a virușilor în rețelele informatice, nu doar în cazul spitalelor, dar și a altor instituții publice și companii. Un antivirus instalat pe fiecare calculator, în ipoteza în care se ia o astfel de măsura minimă de siguranță, nu este suficient. O soluție de securitate de email eficientă trebuie instalată pe servere astfel încât să prevină emailurile cu potențial periculos să ajungă în inbox”, explică Cosmin Vîlcu, Senior Regional Sales Manager pentru Europa de Est la SonicWall.

O reacție rapidă în cazul unui atac este de neprețuit pentru stoparea sau diminuarea daunelor cauzate de acesta, care se pot întinde nu doar asupra sistemelor software și hardware, dar pot afecta în egală măsură operațiunilor zilnice și reputația companiilor.

Doar în 2019, serviciul de tip sandbox SonicWall Capture Advanced Threat Protection (ATP) a descoperit în fiecare zi 1200 de variante de malware (aproape 440.000 în întregul an).

Cu ajutorul tehnologiei sale Real-Time Deep Memory Inspection™, SonicWall a identificat peste 153.000 de variante de malware noi — atacuri pe care tradiționalele filtre de securitate (sandbox) nu le detectează. În aceste cazuri, SonicWall a implementat imediat pe echipamentele clienților, cu ajutorul serviciului său în cloud, noi semnături care au protejat instantaneu rețelele în fața noilor tipuri de atacuri.

În raportul 2020 SonicWall Cyber Threat Report sunt incluse și alte informații despre peisajului amenințărilor cibernetice din 2019, dar și o analiză a ceea ce se așteaptă să urmeze în acest an. Iată care sunt principalele concluzii ale raportului:

Raportul SonicWall este rezultatul cercetării datelor colectate pe parcursul anului 2019 de la peste 1,1 milioane de senzori plasați strategic în peste 215 de țări și teritorii. Cercetătorii de la SonicWall Capture Labs au colectat și analizat peste 140.000 de probe malware zilnic, au blocat peste 20 de milioane de atacuri malware zilnic și au înregistrat în total 9,9 miliarde de atacuri malware. SonicWall Capture Labs analizează și subliniază tendințele de securitate la nivel global pentru a ajuta organizațiile și utilizatorii să rămână în siguranță în fața amenințărilor cibernetice, pe măsură ce atacatorii devin tot mai sofisticați.

Pentru a descărca raportul vizitați www.sonicwall.com/ThreatReport.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Care sunt criteriile DESI și cum le poți respecta?

Programul de Digitalizare pentru IMM-uri a introdus, și promovează deja, criteriile DESI/criteriile de digitalizare pentru evaluarea proiectelor finanțate din surse nerambursabile. Pe termen lung, aceste criterii se vor generaliza, deoarece fac...

Citește articolul
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul