Care au fost companile și industriile interesate de digitalizare în ultima lună, conform statisticilor Softlead?

23 aprilie 2020

Într-o perioadă dedicată adaptării la noi forme de lucru, la noi strategii de marketing și vânzări, de eficientizare a bugetelor sau de reducere a costurilor, unul dintre indicatorii Softlead este acela al măsurării interesului pentru diferite aplicații software și tehnologii, în contextul digitalizării companiilor din România.

Care au fost companile și industriile interesate de digitalizare în ultima lună, conform statisticilor Softlead?

Astfel, iată care au fost cele mai solicitate tipuri de aplicații software, industriile cu apetit crescut de digitalizare, precum și profilul companiilor care au nevoie de aplicații informatice.

Care au fost cele mai solicitate aplicații software?

Aplicațiile software de tip CRM, dedicate managementului resurselor umane și de gestionare și planificare a resurselor (ERP) rămân în topul nevoilor companiilor din România. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut sau cu lunile anterioare, soluțiile de comunicare (videocall, teleconferințe) constituie noutatea topului de cerințe captate prin markeplace-ul Softlead. De asemenea, o creștere suplimentară este dată și de aplicațiile software de comerț electronic, aspect justificat prin migrarea unor business-uri în zona digitală.

Top industrii care au arătat interes crescut pentru digitalizare: 

Din punctul de vedere al industriilor care au în plan pe termen scurt și mediu implementarea unei aplicații informatice, construcțiile, companiile din producție și departamentele sau companiile de resurse umane deschid topul.

Profilul companiilor care au nevoie de aplicații software în funcție de:

  • Cifra de afaceri:

Companiile cu cifră de afaceri de până la 5 milioane de euro indică un apetit crescut pentru digitalizare, mobilitatea și decizia rapidă a schimbării paradigmei fiind unul dintre aspectele ce justifică acest segment.

  • Geo localizare (județ)

  • Număr de angajați: 

Listează aici compania și aplicațiile software din portofoliu în cadrul Softlead pentru a crește numărul de lead-uri și vânzările!

Softlead

Softlead este singurul marketplace cu rol de generator de lead-uri din România, peste 600 de soluții software fiind listate în cadrul platformei. 

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Creștere de 41% a sectorului e-commerce pe fondul pandemiei COVID-19

Pe 2 Noiembrie 2020 - în cadrul evenimentului GPeC SUMMIT Online - au fost anunțate în premieră rezultatele studiului anual asupra sectorului e-commerce din România realizat de compania de cercetare de piață iSense Solutions pentru GPeC. Cercetarea a fost derulată în perioada Martie-Octombrie 2020, pe un eșantion reprezentativ pentru mediul urban, iar datele au fost c...

Citește tot arrow_forward

Ce costuri implică lansarea unui magazin online

Comerțul online este în plină creștere în România, atât ca valoare, cât și ca număr de magazine, iar interesul de a intra în eCommerce este tot mai crescut în rândul multor antreprenori care nu au mai avut o experiență anterioară în această piață, așa că primul gând se îndreaptă către costuri.

Citește tot arrow_forward

Digitalizarea în Horeca – ce tipuri de aplicații sunt recomandate restaurantelor, pensiunilor și hotelurilor?

Conform celor mai noi previziuni oferite de Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România, 10% dintre restaurante se vor închide, ca urmare a efectelor provocate de pandemia din acest an. 

Citește tot arrow_forward