Care sunt cei mai mari furnizori de servicii cloud la nivel international? Top 2012

19 Sep 2013

Publicatia TechTarget.com a alcatuit topul celor mai importanti jucatori “din nori” (cloud) la nivel international. Sunt zece branduri puternice, extrem de relevante si pentru piata locala.

Care sunt cei mai mari furnizori de servicii cloud la nivel international? Top 2012

Publicatia TechTarget.com a alcatuit topul celor mai importanti jucatori “din nori” (cloud) la nivel international. Sunt zece branduri puternice, extrem de relevante si pentru piata locala. Au existat modificari la nivelul industriei de cloud computing, dar si “rechini”, asa cum TechTarget.com ii denumeste pe cei care incearca sa restabileasca regulile, iar un exemplu elocvent este dat de companiile ce ofera servicii de telefonie.

10.VMware. Cel putin ciudat pentru unii, compania VMware a reusit sa intre in top 10 furnizori de servicii de tip cloud computing prin implicarea complexa in tot ceea ce inseamna procesul de virtualizare. Au lansat Cloud Foundry, o platforma de poate fi folosita in regim de serviciu (Platform as a Service - PaaS), avand un rol esential: ajuta la construirea, testarea si implementarea serviciilor de tip cloud. VMware incearca sa se pozitioneze ca un real sprijin al companiilor in procesul de migrare in zona de cloud computing.

9. Microsoft. O companie extrem de vizibila in tot ceea ce inseamna migrarea in cloud. Singura problema intampinata la nivelul pietei internationale a fost data de Microsoft Azure, o extensie care se pare ca inregistreaza pierderi. Axandu-se pe suite productive in cloud, Microsoft anunta peste 100.000 de companii care folosesc servicii online.

8. Bluelock. Este brandul care a castigat vizibilitate in ultimii ani prin atenta alaturare datacenter-ului VMware vCloud si prin oferirea serviciilor in cloud. A mizat pe o reputatie solida in ceea ce priveste siguranta si capacitatea de modelare. Bluelock este compania care conecteaza informatiile continute de data center-ele utilizatorilor VMware cu segmentul sau de public cloud si, mai mult decat atat, a mizat pe un public larg, construit atat din companii mici,  cat si din cele puternice. Ofera cu success gazduire in cloud si servicii de mentenanta IT, cele doua componente de baza ale magazinelor dedicate produselor IT.

7. Citrix este compania care a ales un set de avantaje pentru clientii sai, oferindu-le un pachet complet de beneficii, iar aceasta a fost si premisele care au adus Citrix in top 10 furnizori de servicii cloud computing din 2012. In acest sens, elementele pe care le-a oferit compania Citrix utilizatorilor sai sunt cele dedicate infrastructurii si serviciilor, cel mai notabil rezultat este Cloud.com.

6. Joyent Inc detine unele dintre cele mai puternice branduri in calitate de utilizator de servicii de cloud computing. In annul 2010, Dell a ales Joyent ca formula ideala de migrare in cloud, la fel la LinkedIn, una dintre cele mai populare retele sociale profesionale sau ca o multime de jocuri.

5. Verizon/Terremark

4. Salesforce.com este considerat pionierul de succes al serviciilor de tip cloud computing, mizand toate eforturile de pozitionare si de promovare pe solutiile CRM dedicate companiilor.

3. CenturyLink/Savvis, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata dedicata serviciilor cloud computing a fost evaluat in annul 2011 la o valoare totala de 2.7 miliarde de dolari. Alaturi de brandul Savvis si de serviciile acestuia de gazduire, colocare si produse de tip cloud, cele doua companii au in prezent o retea de 48 de centre de date la nivel international.

2. Rackspace este compania a carei activitate a inceput in annul 1988, furnizand servicii complete de gazduire in sistem public, specific modelului Platform as a Service (PaaS), precum si servicii hibride de cloud care mixeaza cele doua tehnologii. Compania a inceput annul 2012 cu 4.040 de angajati, 170.000 de client si aproximativ 80.000 de servere.

1. Amazon Web Services ocupa pentru al treilea an consecutiv varful topului prin rezultatele sale in materie de cloud computing, dar si pentru incasarile din anul 2011, de 6 miliarde de dolari, ceea ce, comparativ cu Amanzon.com (48 miliarde de dolari in 2011) este extrem de incurajator pentru profilul si directia de business a companiei.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare