Castigatorii premiilor EuroCloud Romania 2014

25 Sep 2014

Ca și anul trecut, asociația a organizat competiția națională a premiilor EuroCloud pentru a identifica și promova cele mai bune practici din industria româneasca de cloud computing. Anul acesta au fost puse în competitie servicii si proiecte cloud românesti în șase categorii:

Castigatorii premiilor EuroCloud Romania 2014

Ca și anul trecut, asociația a organizat competiția națională a premiilor EuroCloud pentru a identifica și promova cele mai bune practici din industria româneasca de cloud computing. Anul acesta au fost puse în competitie servicii si proiecte cloud românesti în șase categorii:

Cel mai bun serviciu SaaS de pe piață,

Evaluate de către un juriu independent, premiile EuroCloud Romania fac parte din competiția europeană a premiilor EuroCloud Europa. Câștigătorii din România vor merge mai departe în competiția europeană, competiție ai cărei câștigători vor fi anunțați în cadrul unei gale speciale la Congresul EuroCloud care va avea loc la Luxemburg pe 30 Septembrie 2014. Congresul EuroCloud este locul în care întregul ecosistem european de cloud se reunește anual pentru a dezbate ultimele noutăti ale cloudului în plan tehnic, juridic și politic precum și ocazia cu care se decernează premiile EuroCloud Europa. Și în acest an, companiile românesti vor fi prezente în cadrul competitiei, alături de cele mai inovatoare companii europene de cloud: furnizori de infrastructură, platforme și soluții cloud.

“Anul acesta marcăm a doua participare a României la Congresul EuroCloud, ceea ce arată că în România există un climat inovativ și competitional al soluțiilor IT bazate pe cloud.

Concurăm în etapa europeană cu servicii și business case-uri de cloud inovative și ne bucurăm să reprezentăm industria românească de IT și cloud și anul acesta cu cele mai bune soluții de la nivel local”, 

a declarat Elena Zvarici, Președinte EuroCloud Romania.

Cine va reprezenta România în competitia europeană a premiilor EuroCloud?

Câștigatorul categoriei Cel mai bun serviciu SaaS de pe piață este compania 4PSA cu serviciul VoipNow Cloud on Demand4PSA este o companie de software specializată in comunicatii unificate, automatizari si management de infrastructuri cloud, cu birouri în Romania, Olanda si SUA. Serviciul VoipNow este o platformă de comunicații cloud cu funcționalităti de PBX, comunicare video, mesagerie instantanee, conferințe online si mobilitate, dedicată furnizorilor de servicii si organizațiilor.

Câștigatorul categoriei Cel mai bun serviciu IaaS/PaaS de pe piață este BigStep cu solutia Bigstep Full Metal Cloud – este o soluție de tip IaaS de înaltă performanță pentru aplicatțiile big data ce oferă o extraordinară scalabilitate fără a se baza pe un hypervisor, astfel încat poate asigura intreaga putere conferită de structura bare metal, precum și flexibilitatea și garanțiile de securitate ale cloudului. Arhitectura soluției o pozitionează ca ideală pentru structurile de cloud public care rulează aplicații big data de mare putere, cu performanțe care pot fi cu 300-500% superioare aplicațiilor similare ce rulează în mediile publice bazate pe infrastructuri virtuale.

Câștigatorul categoriei Cel mai inovativ Startup de Cloud este Marketizatoro aplicație de tip SaaS destinată marketerilor. Aceasta ajuta marketerii fără cunoștințe tehnice să faca diverse ajustări ale site-ului în vederea îmbunătățirii vânzărilor, să insereze diverse mesaje personalizate în funcție de istoricul respectivului vizitator sau să insereze sondaje de opinie. Mesajele și sondajele de opinie pot fi declanșate în momentul în care vizitatorul dorește să iasă din pagină.

Câștigatorul categoriei Cel mai bun serviciu de cloud pentru sectorul public este Ymens cu Registrul Național al Pacienților cu Poliartrită Reumatoidă - Asociația Registrul Român de Boli Reumatice și compania de cloud Ymens au dezvoltat și implementat un sistem cloud de referință pentru sectorul public de sănătate din România. Dezvoltat la nivel național, sistemul este dedicat automatizarii fluxului dosarelor pentru pacienții cu poliartrită reumatoidă. Doar în perioada primului an de utilizare, aceasta soluție a deservit peste 4000 de pacienți din intreaga țară și a crescut eficiența, rapiditatea și acuratețea fluxului de aprobare pentru zece terapii biologice.

Ținem pumnii pentru reprezentanții nostri în finala europeană a competiției EuroCloud Awards 2014 !

Notă: Datorita numărului insuficient de aplicatii în respectivele categorii, premiile pentru Serviciul de cloud cu cel mai mare impact în business și Startup-ul de cloud cu cel mai bun potential de business nu au fost acordate. 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare