Cât costă implementarea unei soluții pentru creșterea performanței angajaților?

08 februarie 2021

87% dintre angajați nu sunt motivați de propriile obiective.

Cât costă implementarea unei soluții pentru creșterea performanței angajaților?

Conform unui infografic publicat de WorkBoard.com, îndeplinirea obiectivelor organizaționale eșuează în cele mai multe dintre companii, ca o cauză a faptului că angajații nu construiesc o relaționare cu propriile obiective, nu le pot transforma în acțiuni și nu sunt pe deplin motivați în drumul spre atingerea lor.

Cum poate crește performanța organizațională cu ajutorul unei aplicații software?

Objectives and Key Results (OKR) este o practică ce încurajează cultura organizațională bazată pe rezultate, rolul principal fiind acela de a alinia compania în jurul obiectivelor măsurabile, actualizate la fiecare 3 luni. Obiectivele pot fi organizaționale, de echipă sau personale.

La nivel global, companii precum Yahoo, Oracle, LinkedIN, Google, Netflix, Samsung, Intel sau Amazon folosesc framework-ul OKR pentru a crește performanța angajaților și pentru a motiva permanent echipele interne.

Pentru ca întregul proces de definire a obiectivelor, indicatorilor de performanță și de urmărire a rezultatelor să fie facil și accesibil oricărui nivel din cadrul unei companii, Softlead recomandă alegerea unui instrument dedicat. Preferabil în cloud, prietenos și inspirațional, pentru ca fiecare interacțiune să fie o etapă din călătoria pe care o companie o face către succes. Un astfel de tool este Mirro, o aplicație ce ajută companiile să crească și să consolideze o cultură organizațională bazată pe transparență, îmbunătățire constantă și pe recunoaștere.

Aplicațiile software dedicate OKRs sunt instrumente specifice, care agregă în mod centralizat informații dedicate fluxului de măsurare a progresului, competiției interne, permițând managementului să monitorizeze și să evalueze întreaga activitate organizațională.

Într-o companie cu peste 1000 de angajați, stabilirea și implementarea corectă a OKR poate aduce un impact de 4.2 milioane de euro.

Funcționalități:

 • Managementul obiectivelor și indicatorilor de performanță.

Angajații trebuie să exprime un obiectiv profesional în maxim 3 secunde, ca dovadă a însușirii acestuia și a încrederii în faptul că este dispus să depună eforturile necesare pentru îndeplinirea lui. În cele mai multe dintre situații, acest lucru nu se întâmplă, deoarece în cele mai multe dintre organizații obiectivele nu sunt trasate coerent, succint și concret.

 • Gestionarea concediilor (solicitări și aprobări, condică de prezență)
 • Managementul intervalelor de timp libere (de exemplu: un angajat are nevoie de două ore libere pentru a rezolva o problemă personală)
 • Managementul documentelor specifice departamentului de Resurse umane (HR): contracte de muncă, istoricul angajatului, adeverințe.
 • Managementul performanțelor și a feedback-ului: încurajarea interacțiunii dintre colegi, oferirea sugestiilor de îmbunătățire a rezultatelor, aprecierea rezultatelor (kudos).

Celebrarea reușitelor nu este doar un motivator important, ci este văzut ca un beneficiu mai mare decât unul financiar. 83% dintre angajații din companii spun că recunoașterea meritelor și rezultatelor este mult mai importantă decât primirea unui bonus salarial.

Beneficii:

 • Creșterea performanțelor
 • Creșterea productivității în echipe, departamente, la nivelul întregii companii
 • Mesaje de interacțiune cu aplicația extrem de prietenoase.
 • Aplicație în cloud, de tip SaaS (Software as a Service), accesibilă de pe orice device.
 • Securitate garantată a datelor
 • Implementare rapidă (doar câteva ore, față de alte aplicații similare ce necesită câteva zile sau săptămâni pentru a completa date relevante)
 • Integrare cu soluții precum Google Calendar sau Outlook

Ce poți observa în implementarea OKRs?

 • Identificarea potențialului existent și al nivelului maxim al echipelor
 • Creșterea motivației la nivelul întregii companii
 • Creșterea eficienței și a productivității
 • Mărirea capacității de prioritizare a activităților și eliminarea acelora care nu aduc beneficii.

Cât costă o aplicație dedicată OKR?

Aplicația nu implică niciun cost de instalare, ci doar un cost de acces, per utilizator, de 5 Euro/lună. În funcție de modulele necesare organizației, există un plan superior de tarife, de 7 Euro/lună, precum și posibilitatea de a solicita o variantă personalizată, în cazul în care compania are obiective specifice.

Ai nevoie de o aplicație de management a resurselor umane? Completează formularul de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected]!  

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Procesul de achiziții îmbunătățit datorită adoptării sistemului modern, DocuWare

Una dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte a decis, încă din 2015, să folosească sistemul modern de management al documentelor în Cloud, DocuWare.

Citește tot arrow_forward

Stefanini anunță un nou joint-venture în România, în parteneriat cu Infinit Solutions Agency

Stefanini – unul dintre cei mai importanti furnizori globali de solutii de tehnologie pentru companii – anunță lansarea unui nou joint-venture în România, Stefanini Infinit. Noua organizație va fi o companie de marketing digital full service, înființată în parteneriat cu frații și antreprenorii Alexandru Cernătescu și Andrei Cernătescu, proprietarii ag...

Citește tot arrow_forward

Innovation Labs 2020 - Aplicații software de agribusiness, cyber security, Fintech, Smart Mobility, Educație

În urma Hackathonului desfășurat weekend-ul trecut în cadrul Bibliotecii Centrale a Universității POLITEHNICA din București, care a însemnat 30 de ore de muncă intensă pentru mai bine de 220 de participanți, 28 echipe bazate pe inovații tehnice s-au calificat pentru programul de mentorat de 10 săptămâni organizat de către Asociația Tech Lounge cu sprijinul Oran...

Citește tot arrow_forward