Câți bani poți economisi prin implementarea unei aplicații software de tip ERP?

17 octombrie 2020

Pierderi de stocuri înregistrate la final de an sau de trimestru, incapacitate de gestionare a resurselor, distribuitorilor sau produselor? Iată cum o aplicație de tip ERP (Enterprise Resource Planning) poate rezolva aceste probleme și poate scădea costurile unei companii.

Câți bani poți economisi prin implementarea unei aplicații software de tip ERP?

Ce este o aplicație software de tip ERP?

Soluțiile software de tip ERP sunt create pentru a facilita modul de lucru, de gestionare a unui business și de a eficientiza operațiunile dintr-o companie. Aplicațiile ERP au la bază o suită de module interconectate, ceea ce înseamnă că datele rezultate sunt folosite unitar, ceea ce duce la o viziune completă asupra tuturor liniior de business, cifrelor și concluziilor ce ajută la definirea strategiilor organizaționale.

Cum poate contribui o aplicație software ERP la scăderea cheltuielilor unei companii?

Conform unui studiu publicat de Panorama în colaborare cu Aberdeen Group, implementarea aplicațiilor software de tip ERP potrivite nevoilor și obiectivelor unei companii pot reduce cheltuielile operaționale cu 23% și pe cele administrative cu 22%.

  • Procese clare și actualizare a datelor în timp real. Implementarea unei soluții ERP înseamnă standardizarea proceselor de lucru interne și a documentelor folosite într-o companie. Astfel, sunt reduși timpi alocați gestionării contractelor cu anumiți furnizori, stabilirea constantă și repetitivă a unor modalități de a răspunde unor provocări, totul fiind concentrat spre creșterea calității de producție/vânzare/distribuție.
  • Raportare facilă, în timp real, pe toate verticalele și liniile de business
  • Management financiar prietenos și facil
  • Reducerea costurilor de administrare. Fie că este vorba despre costuri administrative cu salariile personalului alocat înainte de implementare în diverse activități, fie că ne referim la eliminarea proceselor administrative, soluțiile ERP ajută companiile să crească eficiența și productivitatea.
  • Managementul și controlul stocurilor. Sezonalitatea dinamicii stocurilor poate înseamna și creșterea eficienței operării cu spații, pierderi, anumite tipuri de consumuri, dar și activități de previzionare. Astfel, o soluție de tip WMS (Warehouse Management System) dedicată depozitelor va comunica excelent cu întreaga suită de date orchestrată de aplicația software centrală (ERP, în acest caz), oferind date în timp real și anticipând trenduri și dinamici.  
  • Relaționare facilă cu angajații
  • Relaționare facilă cu furnizorii, distribuitorii și cu fiecare client. Prin modulul de tip CRM (Customer Relationship Management) integrat, accesul la baze de date cu fiecare dintre părțile terțe, statusul activității sau interacțiunii cu aceștia sunt vizualizate și monitorizate facil.
“Implementarea corectă a unei soluții de tip ERP care are costuri de licențiere cuprinse între 10.000 – 20.000 de euro poate să aducă o economie a cheltuielilor totale ale companiei beneficiar de până la 50.000 de Euro. Această economie poate include salarii cu angajații dedicați raportării, monitorizării sau introducerii datelor, cu gestionarea stocurilor, menținerea relației cu parteneri și colaboratori și, de asemenea, poate include costuri cu mentenanța altor soluții software care nu sunt integrate. Adesea, companii care se încadrează în industrii de tip comerț sau producție utilizează mai multe soluții software, fiecare generând costuri suplimentare”. Andrei Dumitrașcu, Business Development Manager, Softlead.

95% dintre companiie care s-au bucurat de o implementare corectă a unui program software ERP au confirmat faptul că au observat o îmbunătățire a modului de lucru intern și a creșterii eficienței în organizația lor. Se spune că aplicațiile ERP au capacitatea de a economisi timp și bani pentru utilizatorii săi. Acest fapt are la bază automatizarea proceselor de lucru, prezentarea datelor într-un mod curat, standardizat, facil de monitorizat astfel încât concluzii care ar putea accelera modelul de business sau ar putea salva compania de posibile crize să fie accesibile și intuitive.

În medie, o companie mică sau medie alocă aproximativ 11 luni de la momentul implementării unui sistem ERP pentru a resimți setul de beneficii complete pe care aplicația le aduce. Cu cât compania este mai mare, cu atât perioada este mai mică (aproximativ 7 luni).

Vrei să știi mai multe despre cum poți eficientiza costuri prin implementarea unei soluții ERP? Completează formularul de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected]!

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Treci la un nivel superior cu SAP Business One

Companiile cresc asemenea copiilor, unele mai repede, altele mai încet, ajutate de evoluţia economiei, inspiraţia managerilor, ingestia de capital şi inovaţie etc. Statisticile arată că 1 din 2 companii româneşti reuşesc să facă profit, care în cazul a cca 37% trece de 20% din cifra de afaceri (vezi Raport BNR Stabilitate Financiara 2019 https://www.bnr.ro/Publicat...

Citește tot arrow_forward

Ce aplicații software pot achiziționa cu 100 de euro/lună?

Stabilirea bugetelor pentru achiziții software este un proces ce implică analiză, informare, evaluare corectă a nevoilor și perspectivelor pe termen mediu și lung. Adesea, cei mai mulți dintre clienții noștri privesc cu neîncredere și cu teamă la butonul de Solicită un demo sau Cere o ofertă tocmai pentru că asociază aplicațiile complexe cu bugete prea mari pentru resursele d...

Citește tot arrow_forward

Suntem SAP Gold Partner. Ce înseamnă aceasta pentru clienţii System Innovation România?

Tocmai ce am primit o veste bună: am devenit SAP Gold Partner. Dacă este „Gold” înseamnă că e bine, atât pentru că este cel mai înalt nivel de parteneriat cu SAP atins în România, cât şi pentru că local sunt doar patru parteneri Gold, iar noi suntem singura companie pe SAP Business One. Pe portalul de parteneri, denumirea corect...

Citește tot arrow_forward