Cele mai importante lansări de aplicații software din ultimele 30 de zile

01 noiembrie 2017

Piața locală a soluțiilor software este în continuă creștere, atât pentru utilizatorii B2B, cât și pentru cei B2C.

Cele mai importante lansări de aplicații software din ultimele 30 de zile

1 noiembrie

  • Mugur Frunzetti a investit 150.000 de Euro într-o aplicația care avertizează utilizatorii de pericolele din zona în care se află, indiferent de natura acestora – dezastre naturale, accidente auto sau orice alt tip de incident. Aplicaţia, numită Stay Safe, moni­torizează zona în care se află utilizatorul şi îl notifică în cazul în care apare un pericol. 
  • Metropolitan Life a lansat e-Claims, o aplicație care le oferă clienților săi cu polițe de asigurare active acces rapid la despăgubiri, în cazul evenimentelor asigurate. Aplicația e-Claims oferă utilizatorilor un mod simplu şi rapid de transmitere a solicitărilor de despăgubire, indiferent de modalitatea de încheiere a poliței, de pe PC, tabletă sau telefon mobil.

27 octombrie

  • QuEST Global Services a achiziționat compania IT Six Global din Craiova - QuEST Global Services, cu sediul central în Singapore, a achiziţionat compania ro­mânească IT Six Global. IT SIX Global Services, compania din Craiova specializată în furnizarea de soluţii şi servicii IT, a înregistrat anul trecut afaceri de 22 mil. lei (aproape 5 mil.euro), cu 10,8% mai mare decât în anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Compania craioveană a raportat pentru 2015 venituri totale de 19,9 milioane lei şi nu a reuşit să atingă ţinta de creştere propusă pentru anul trecut de 15%.
  • Cisco achiziționează compania de software BroadSoft pentru 1.9 miliarde de dolari. Cisco intenționează să extindă portofoliul de servicii, prin achiziționarea companiei BroadSoft Inc. pentru 1.9 miliarde de dolari, scopul principal fiind acela al identificării unor noi direcții de business, în afara celor deja cunoscute, cum ar fi cele de rețelistică. În urmă cu doar câteva luni, BroadSoft anunța oficial faptul că demarează acțiunile de explorare a oportunităților de vânzare a companiei. Detalii, aici.

18 octombrie – Sandline a lansat o soluție prin care companiile pot afla, prin completarea unor informații ce vizează nivelul de securitate a informațiilor, tipul de utilizare a datelor ce au caracter personal (telefon, e-mail, conținutul mesajelor livrate) prin acțiuni de direct mailing, informațiile care sunt păstrate și gestionate prin intermediul platformelor online deținute sau modul în care se face transferul de informații. Toate aceste date sunt expuse constant unui volum de vulnerabilități, ce poate fi tratat fie prin existența unei persoane responsabile în anticiparea și rezolvarea unei posibile activități de securitate cibernetică, fie prin externalizarea către un consultant sau o companie specializată în servicii dedicate. Detalii, aici.

11 octombrie - SmartDreamers le oferă universităților o aplicație online de recrutare a studenților - Start-up-ul SmartDreamers le oferă universităţilor posibilitatea de a posta pe site-urile proprii ofertele de internship sau de recrutare ale companiilor prin intermediul unei aplicaţii online dedicate.  Aplicaţia de recrutare oferită le permite companiilor să posteze un anunţ de job, iar studenţii pot să aplice la o poziţie (toate de pe site-ul universităţii din care aceştia fac parte).

4 octombrie – Reea, agenție specializată în furnizarea de soluții și servicii de marketing a lansat în parteneriat cu Serviciul de Ambulanță Samaritanus din Târgu-Mureș o aplicație mobilă prin intermediul căreia utilizatorii pot învăța măsurile de prim-ajutor. Investiția agenției Reea a fost de 50.000 de lei. În cadrul aplicaţiei, numite Manual de Prim Ajutor, utilizatorii au la dispoziţie soluţii de prim ajutor explicate într-un limbaj accesibil, însoţite de ilustraţii şi de video-uri.

Vrei să ne spui mai multe despre aplicația ta? Trimite-ne un e-mail pe adresa [email protected]

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

În 2018, România s-a clasat pe locul 8 în topul țărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacați de ransomware-ul mobil

Cercetătorii Kaspersky Lab au constatat că numărul de atacuri care folosesc software periculos pentru dispozitive mobile aproape s-a dublat, în numai un an. În 2018 au existat 116,5 milioane de atacuri, comparativ cu 66,4 milioane, în 2017, cu o creștere semnificativă a numărului de utilizatori unici afectați. În ciuda faptului că sunt atacate mai multe dispozitive,...

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai complexe operațiuni de spionaj pe Android: Mandrake a rămas nedectat timp de patru ani în aplicații din magazine oficiale

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o nouă amenințare informatică, denumită Mandrake, care infectează dispozitive cu Android ale unor victime atent alese cu scopul de a le spiona și de a le goli conturile bancare.

Citește tot arrow_forward

De ce anul 2021 poate fi anul e-commerce și al magazinelor online?

Conform Nasdaq, până în 2040, 95% dintre achiziții vor fi efectuate online, fapt ce deschide noi perspective încă de acum pentru migrarea unui număr tot mai mare de business-uri către tehnologii e-commerce.

Citește tot arrow_forward