CIO CONFERENCE: IT-ul trece de la ”a exista” la ”a contribui”

01 aprilie 2014

A doua ediție a Conferinței Naționale a Managerilor de IT din România: “Beyond Surviving: Shaping the future of IT”, care s-a desfășurat Joi, 27 Martie la JW Marriott Hotel București, a reunit peste 250 de CIOs, manageri și profesioniști în IT din cele mai importante companii active în România.

CIO CONFERENCE: IT-ul trece de la ”a exista” la ”a contribui”

A doua ediție a Conferinței Naționale a Managerilor de IT din România: “Beyond Surviving: Shaping the future of IT”, care s-a desfășurat Joi, 27 Martie la JW Marriott Hotel București, a reunit peste 250 de CIOs, manageri și profesioniști în IT din cele mai importante companii active în România.

Președintele CIO Council România, Yugo Neumorni, a deschis evenimentul cu mesajul central în jurul căruia s-a construit întreaga conferință: ”Dacă anul trecut am discutat mai mult despre amenințările profesiei de IT în contextul schimbărilor aduse de Cloud Computing, anul acesta vom puncta mai degrabă aspectele pozitive ale noii realități. Vorbim de provocări noi pentru directorii de IT, provocări care ne permit să ne demonstrăm valoarea și să arătăm executivilor din companie că putem să profităm de toate aceste tehnologii care au remodelat peisajul”.

28 de speakeri cu influență în industrie au electrizat sala cu subiecte cheie pentru reprezentanții departamentelor de IT, într-un eveniment interactiv și plin de energie - Stephane Batoux - General Manager Coca-Cola HBC, Kostas Loukas - General Manager Microsoft Romania, Violeta Ciurel - CEO AXA Portugal, Dr. Leslie Szamosi - Academic Director of the MBA program at University of Sheffield Int. Faculty, membri CIO Council: Aurelian Sin, Marcel Chiriac, Felix Enescu și mulți alții.

Felix Enescu – membru în Boardul CIO Council a prezentat rezultatele studiului asociației privind strategiile de IT pe 2014 pentru companiile din România:

  • Raportat la perspectiva de creștere a veniturilor în 2014, se simte o creștere a nivelului de pesimism. Circa 21% dintre companiile respondente se așteaptă la o cifră de afaceri similară cu cea de anul trecut, un procent în creștere semnificativă comparativ cu 2013 când doar 13% din companii prevedeau o stagnare.
  • Cu toate că prețul este în continuare un factor principal în câștigarea competiției, există companii care mizează pe cartea inovației.
  • Datele arată că bugetele de IT cresc cu 2,5% însă corelat cu rata inflației, bugetele rămân de fapt la același nivel cu anul trecut. Prin urmare, putem vorbi de temperare în ceea ce privește finanțele, deși natura provocărilor pe care companiile trebuie să le înfrunte solicită alocarea de resurse.

”Ca CIO trebuie să vă concentrați pe crearea unui Leadership Digital, iar asta implică ca cei mai mulți oameni din organizație să fie tech savvy, ca departamentul vostru de IT să fie pregătit pentru viitorul digital, ca voi să construiți echipe multidisciplinare și să promovați inovația. De asemenea, acest fenomen al digitalizării a creat și un nou rol, cel de Chief Digital Officer (CDO), rol care crește în popularitate”, a fost mesajul lui Ansgar Schulte, Research Director Gartner către IT managerii din sală.

În panelul dedicat tehnologiei Cloud Computing, Kostas Loukas - General Manager Microsoft România – a sintetizat evoluția acestui trend în România: ”Studiile arată că în 2013 adopția Cloud-ului a crescut cu 20%. Tendințele sunt de creștere, iar în 2014 este momentul adevărului. Fie că vorbim despre Cloud, despre aplicații, despre infrastructură sau tehnologie mobilă, este momentul deciziilor”.

Importanța conferinței CIO Council a fost subliniată de oaspeții evenimentului:

„CIO Council este un eveniment mai mult decât necesar pentru o industrie aflată într-o transformare majoră. Faptul că ne întâlnim aici într-un cadru relaxat, într-o companie profesională de top, pentru a dezbate cele mai noi trenduri, este o oportunitate majoră. Cred că ar fi minunat dacă s-ar putea întâmpla asta chiar lunar”, spune Şerban Zîrnovan, DELL Solutions Manager CEE.

„Mă bucur că am reuşit să ajung la CIO Council, mai ales şi pentru că am reprezentat partea feminină a acestei industrii, la un eveniment unde au fost preponderent domni manageri în IT. Am discutat despre cum schimbă conceptul de cloud un business, şi despre cum se întâmplă asta chiar acum, în diferite pieţe internaţionale. A fost o experienţă pe care doresc să o repet”, a declarat Ana Radosevic, Cloud Business Manager for Russia, SEE, Slovakia, Hewlett-Packard.

Evenimentul CIO Conference ”Beyond surviving: Shaping the future of IT” a fost organizat de asociația directorilor de IT din România CIO Council și revista CARIERE, cu sprijinul partenerilor Microsoft, Dell, HP, Juniper, Vodafone, Star Storage, Pachiu si Asociatii, Vlamir, University of Sheffield International Faculty, Crescendo, SolutionSurfers și crama SERVE.

CIO Council este Asociația Directorilor de Tehnologia Informațiilor si Comunicații din România și reunește peste 80 de membrii ce dețin sau au deținut funcția de Chief Information Officer/ Director IT și activează în mari corporații românești sau multinaționale din toate domeniile de activitate.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Phishing-ul cu teme romantice s-a dublat comparativ cu 2018, conform datelor Kaspersky Lab

Phishing-ul este una dintre cele mai populare și mai simple tehnici de inginerie socială. Este un tip de fraudă în care infractorii folosesc înșelăciunea pentru a obține datele de autentificare ale utilizatorilor - de la parole, la numere de card, detalii ale contului bancar și alte informații financiare importante. E-mail-urile și site-urile de phishing sunt făcute să pară...

Citește tot arrow_forward

84% dintre organizațiile din România ar vrea să știe cine se află în spatele unui atac cibernetic care le-a afectat

Un recent studiu[1] Kaspersky Lab arată o diferență considerabilă între măsurile preventive pe care factorii decidenți din domeniul IT (ITDM), din organizațiile europene, spun că le iau și măsurile efective. Astfel, 83% dintre respondenți sunt de acord că iau măsuri preventive împotriva atacurilor cibernetice, dar numai 41% spun că organizează training-uri pentru angaja...

Citește tot arrow_forward

SneakyPastes: o operațiune aparținând Gaza Cybergang atacă victime din 39 de țări, care au legătură cu Orientul Mijlociu

Campania, numită SneakyPastes, a folosit adrese de e-mail de unică folosință pentru a răspândi infecția prin phishing, înainte de a descărca malware-ul, în etape, utilizând mai multe site-uri gratuite. Această abordare, cu un cost redus, dar eficientă, a ajutat grupul să atace în jur de 240 de victime, din 39 de țări din întreaga lume, printre care e...

Citește tot arrow_forward