CEO-ul Intel prezintă noi oportunități de computing, investiții și colaborări cu ecosistemul tehnologic din China

02 aprilie 2014

În condițiile în care computingul se schimbă rapid, Brian Krzanich, CEO-ul Intel, a prezentat planurile companiei de de a colabora cu ecosistemul tehnologic din China, în special în Shenzhen, pentru a accelera și remodela industria de IT.

În condițiile în care computingul se schimbă rapid, Brian Krzanich, CEO-ul Intel, a prezentat planurile companiei de de a colabora cu ecosistemul tehnologic din China, în special în Shenzhen, pentru a accelera și remodela industria de IT.

În cadrul discursului său, Krzanich a vorbit despre cum Intel și ecosistemul tehnologic de la Shenzhen pot accelera creșterea – atât locală, cât și globală – și oferi produse și experiențe de computing diferite, care să acopere multiple segmente de piață, sisteme de operare și game de preț. El a anunțat înființarea unui Centru Intel Smart Device Innovation în Shenzhen și al Fondului Intel Capital China Smart Device Innovation de 100 de milioane de dolari.

CEO-ul Intel a detaliat și mai multe produse și tehnologii noi pe care compania le va lansa din acest an, inclusiv Intel® Edison, o platformă de computing proiectată prima dată în laboratoarele de cercetare din China. El a anunțat de asemenea disponibilitatea soluțiilor Intel® Gateway pentru Internet of Things (IoT), bazate pe procesoarele Intel Quark™ și Atom™ și a prezentat pentru prima dată SoFIA, prima platformă integrată pentru smartphone-uri și tablete entry-level.

Alături de Krzanich pe scena evenimentului a fost și Ian Yang, Președinte al Intel China, care a deschis conferința, și Diane Bryant, Senior Vicepreședinte și General Manager al Data Center Group, Intel, care a vorbit despre tehnologiile pentru centrele de date ale companiei ca fundații ale computingului modern și oportunităților de business, datorate creșterii dispozitivelor inteligente și conectate.

“Ecosistemul tehnologic al Chinei va avea un rol cheie în transformarea computingului”, a declarat Krzanich. “Pentru a ajuta la creșterea inovației la nivel global, Intel se va concentra pe oferirea de produse și tehnologii superioare, care le va permite partenerilor noștri să inoveze rapid, dar și să întărească faptul că ̔dacă un lucru calculează, îl face cel mai bine cu Intel̕”, a adăugat el.

Investiția în inovație în China

În baza istoriei Intel de a colabora cu clienții pentru a oferi platforme inovatoare, Intel va înființa Centrul Intel Smart Device Innovation în Shenzhen pentru a crește oferta de dispozitive bazate pe tehnologiile Intel în China și nu numai.

Centrul va extinde activitatea Intel dincolo de tablete și le va oferi producătorilor de sisteme și dezvoltatorilor de software acces la platformele tehnologice Intel și suport, inclusiv designuri de referință pentru soluții cheie, instrumente de dezvoltare, canale de aprovizionare, managementul calitații și asistență pentru clienți – lucrând ca o punte de legătură între conceperea produsului și lansarea pe piață.

De asemenea, Krzanich a anunțat Fondul Intel Capital China Smart Device Innovation, de 100 de milioane de dolari, axat pe accelerarea inovației pentru dispozitivele inteligente, inclusiv sisteme 2 în 1, tablete, smartphone-uri, tehnologie purtabilă (wearables), IoT și alte tehnologii în China. Această investiție consolidează angajamentul Intel pentru industria de IT din China și dezvoltarea ecosistemului. Din 1998, Intel Capital a investit peste 670 de milioane de dolari în 110 companii din China prin două fonduri de investiții deja înființate.

Viteză în dispozitivele mobile

În contextul în care serviciul 4G LTE se extinde în China, Intel este bine poziționată pentru a oferi o gamă largă de procesoare LTE. Platforma LTE a Intel din 2014, Intel® XMM™ 7260, îndeplinește cerințele China Mobile*, inclusiv suport pentru protocoalele TD-LTE și TD-SCDMA, cerute în China.

Compania Intel este implicată în China pentru certificarea XMM 7260, trasând liniile pentru disponibilitatea comercială în a doua jumătate a lui 2014 pentru dispozitivele mainstream și de performanță. Krzanich a prezentat Intel XMM 7260 prin realizarea primului apel, live, cu ajutorul rețelei TD-LTE a China Mobile, și a vorbit despre cererea unui ecosistem puternic pentru alternative LTE competitive.

Intel dezvoltă SoFIA, prima platformă integrată pentru tablete și smartphone-uri entry-level, bazată pe procesoare de tip SoC Intel® Atom™. Krzanich a prezentat primele procesoar ale gamei, accelerând noua platformă la doar câteva luni după ce a fost anunțată. El a subliniat oportunitatea strategică pe care aceste segmente de piață o au pentru Intel și ecosistemul tehnologic al Chinei. Platforma 3G SoFIA va fi disponibilă producătorilor de echipamente OEM în ultimul trimestru al anului.

Krzanich a declarat că Intel va livra 40 de milioane de tablete în acest an și a prezentat o serie de dispozitive inovatoare dezvoltate de producători în China.

Creșterea Internet of Things

Intel dezvoltă continuu o serie de soluții, de la dispozitive la cloud, pentru a se adresa oportunităților oferite de IoT.

Krzanich a anunțat disponibilitatea Intel® Gateway, soluții integrate bazate pe procesoarele Intel Quark™ și Atom™, pe lângă o platformă care are la bază placa de dezvoltare Intel® Galileo. Aceste platforme vor ajuta companiile să reducă costurile și să ofere noi servicii prin deblocarea unor date importante din sistem, care până acum nu au putut comunica între ele și în cloud.

Primele platforme integrează software Wind River* și McAfee  pentru a accelera lansarea pe piață și vor fi disponibile din acest trimestru. Printre clienții care vor dezvolta soluții gateway se numără Shaspa* pentru energie și automatizări, RocKontrol* pentru managementul energiei, TransWiseway* și Vnomics* pentru transport și Zebra Technologies Corp* pentru soluții de localizare în retail, sănătate și producție.

De asemenea, Krzanich a declarat că Intel® Edison va fi disponibil din această vară. Prezentarea Intel Edison în ianuarie a fost primită cu entuziasm de comunitățile de entuziaști și antreprenori, dar și de companiile din industria electrocasnicelor și IoT. Krzanich a declarat că Intel dezvoltă Intel® Edison către o familie de plăci de dezvoltare care se va adresa unor segmente de piață și nevoi variate ale clienților.

Prima placă Intel® Edison va folosi microarhitectura Intel pe 22nm, Silvermont, capabilități I/O crescute, suport software și noi designuri simplificate.

Discursului lui Diane Bryant

În cadrul discursului său, Bryant a vorbit despre cum tehnologiile pentru centrele de date ale Intel sunt fundația computingului modern și că oportunitatea de a colabora și a furniza inovația la nivel local și global este de-abia la început. În condițiile în care companiile optează repede pentru oferirea de servicii digitale, apar noi cerințe pentru centrele de date și se creează noi oportunități pentru inovații de la parteneri. Cele trei arii cheie de creștere sunt cloud, analiza big data și computingul de înaltă performanță.

Bryant a fost însoțită pe scenă de Xuefeng Yuan, Director al Guangzhou Supercomputing Center, pentru a prezenta cum tehnologiile pentru computingul de înaltă performanță îmbunătățesc societatea și aduc creșterea economică. Sistemul Milky Way 2 are o performanță de peste 54 petaflops – de două ori mai mare față de cea a celui de-al doilea supercomputer din lista actuală TOP500. Tehnologia Intel a ajutat companiile locale să permită sistemului să facă importante descoperiri științifice.

Intel a prezentat viitoarea generație a gamei de procesoare Intel® Xeon® E5-2600 v3, bazată pe microarhitectura Haswell, care va intra în producție în a doua jumătate a anului.

A doua zi a Intel Developer Forum (IDF)

Doug Fisher, Vicepreședinte și General Manager al Software and Services Group, Intel, Hermann Eul, Vicepreședinte și General Manager al Mobile and Communications Group, Intel, și Kirk Skaugen, Senior Vicepredinte și General manager al PC Client Group, Intel, vor deschide a doua zi a IDF. Fiecare dintre ei va prezenta progresele Intel în privința hardware și software pentru dispozitive mobile, pentru Windows* și Android*. Ei vor discuta despre oportunitățile și colaborările pe care Intel le vede în China și despre cum Intel colaborează cu partenerii pentru a-i ajuta să se diferențieze cu ajutorul tehnologiilor companiei.

Despre Intel

Intel este lider mondial în inovaţia din industria computerelor. Compania proiectează şi dezvoltă tehnologii esenţiale, ce servesc ca fundament pentru dispozitivele de computing din lume. Pentru informaţii suplimentare despre Intel accesaţi http://www.intel.com/pressroom şi http://blogs.intel.com.

Intel și logo-ul Intel sunt mărci comerciale ale Intel Corporation în Statele Unite şi în alte ţări.

* Alte nume şi brand-uri pot fi reclamate ca fiind proprietatea altor părţi.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ce costuri implică lansarea unui magazin online

Comerțul online este în plină creștere în România, atât ca valoare, cât și ca număr de magazine, iar interesul de a intra în eCommerce este tot mai crescut în rândul multor antreprenori care nu au mai avut o experiență anterioară în această piață, așa că primul gând se îndreaptă către costuri.

Citește tot arrow_forward

Trenduri în digitalizarea imobiliară. Studiu de caz Domina Imobiliare

Domina Imobiliare – investiție continuă în platforma web a agenției imobiliare

Citește tot arrow_forward

Aplicațiile software pentru consultații medicale – în topul preferințelor spitalelor și clinicilor private

Sistemul medical este unul dintre principalii actori ai mediului economic, poziționându-se mereu la baza piramidei nevoilor oamenilor, fie că este vorba despre persoane fizice sau juridice. Astfel, Softlead recomandă achiziția și implementarea aplicațiilor software dedicate, ca instrumente vitale de planificare și oferire a consultațiilor medicale la distanță....

Citește tot arrow_forward