Companiile au început pregătirile pentru reducerea TVA-ului, de la 1 ianuarie 2016

21 decembrie 2015

Un final de an cu multe modificări legislative a impus începerea pregătirii companiilor pentru adaptarea fluxurilor de lucru la tot ceea ce înseamnă reducerea cotei de TVA de la 24% la 20%.

Companiile au început pregătirile pentru reducerea TVA-ului, de la 1 ianuarie 2016

Un final de an cu multe modificări legislative a impus începerea pregătirii companiilor pentru adaptarea fluxurilor de lucru la tot ceea ce înseamnă reducerea cotei de TVA de la 24% la 20%.

Pentru managerii care gestionează o afacere ce presupune comercializarea de produse, livrarea de servicii, sau dacă dețineți un sortiment bogat de produse, cel mai important subiect al noului an este legat de actualizarea prețurilor cu amănuntul și a cotei TVA în mai multe componente ale sistemului informatic de gestiune: ERP, casă de marcat, magazin online, SFA. Atunci când operați mai multe magazine ce utilizează case de marcat sau mai multe puncte de facturare, pregătirea pentru acest moment ar putea necesita o serie de verificări și coordonarea unor acțiuni specifice.

Pentru multe afaceri nu va fi ceva complet nou. Acestea au mai trecut prin astfel de modificări și cele mai multe dintre companii se așteaptă ca sistemul informatic să fie pregătit pentru 100% din cazuri. Vor exista, însă situații când, în lipsa unei analize, pot să apară disfuncționalități sau blocaje în utilizarea sistemului informatic ERP. Compania de software Transart Business Software a publicat o sinteză a celor mai importante verificări pe care le pot efectua companiile pentru a evita eventualele surprize neplăcute.

Cu o experiență de peste 18 ani în dezvoltarea și în implementarea aplicațiilor software pentru afaceri, Transart cultiva ca factor de diferențiere serviciile de top orientate către atitudinea ThinkClient! – o abordare profesionistă și caldă de parteneriat cu fiecare dintre clienții săi,  în care experiența și colaborarea echipelor de dezvoltare, consultanță și suport contribuie activ la performanțele clientului.

O atitudine proactivă de consultare și colaborare cu furnizorul softului de gestiune, cu furnizorii aplicațiilor de retail, EDI sau e-Commerce poate ajuta mult. În calitate de administrator sau responsabil de prevenirea problemelor, parcurgerea listei de întrebări împreună cu echipa, vă poate ajuta să evaluați rapid situația și să luați primele măsuri.

Descarca lista de verificare (pdf checklist), evaluează corect situația, întocmește propriul plan de acțiuni și pune-l rapid în aplicare!

Oferind aplicații stabile și eficiente cu grad ridicat de adaptabilitate la specificul afacerii, Transart a câștigat încrederea mai multor companii multinaționale de prestigiu. Astfel, sistemele mobile din gama HERMES SFA precum si o serie de proiecte la cheie dezvoltate de Transart pe zona de Business Intelligence sunt utilizate astăzi în 24 de țări.

Transart - The Business Software Company

#1 în Romania pe SFA – aplicații mobile pentru forța de vânzari și merchandising. Transart este unul dintre principalii furnizori de software pentru afaceri. Dispunand de o gamă completă de aplicații profesionale proprii  - B-Org ERP, HERMES SFA, BI Adviser și Warehouse Manager, Transart propune un sistem stabil, verif...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Digitalizarea elimină munca repetitivă din cadrul companiei Clini-Lab cu până la 80%

Principalele diferențe pe care le aduce digitalizarea în comparație cu procesele clasice de management sunt, în primul rând, legate de eficiență și o disponibilitate mult mai bună a informației, atât pentru manageri, cât și pentru angajați.Digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și control...

Citește tot arrow_forward

Ce înseamnă o afacere de distribuție de succes?

V-ați pus vreodată întrebarea care este definiția unei afaceri de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astf...

Citește tot arrow_forward

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward