Cum pot determina angajații succesul afacerii dumneavoastră

21 Dec 2015

Platforma de instruire AeL, dezvoltată de SIVECO România, contibuie la creșterea performanței angajaților și a eficienței companiilor din orice industrie

Cum pot determina angajații succesul afacerii dumneavoastră

Platforma de instruire AeL, dezvoltată de SIVECO România, contibuie la creșterea performanței angajaților și a eficienței companiilor din orice industrie

Specialiștii în resurse umane spun că performanța și motivația angajaților a crescut de când folosesc AeL, platforma online de instruire a angajaților, de la SIVECO. Aceasta oferă flexibilitate, un mediu de lucru personalizat și tranfer de informații rapid, la costuri mai reduse decât în cazul instruirii tradiționale.

Profesioniștii HR dau câteva ponturi utile celor care doresc să adopte o astfel de platformă în compania lor:

  1. Combinați intruirea tradițională cu instruirea online (blended learning).

În prezent, gradul de instruire și profesionalismul angajaților a devenit un diferențiator cheie al unei companii. Dar perfecționarea angajaților aduce după sine investiții costisitoare: bugete foarte mari, scoaterea din producție a angajaților, uneori zile întregi, deplasarea acestora la sălile de training, închirierea unor echipamente, săli și instructori și multe alte detalii ce trebuie rezolvate. Aceste probleme au însă și o soluție la îndemână: instruirea online. Pentru angajați, instruirea online înseamnă a învăța mai mult, într-un timp mai scurt. Pentru companie, înseamnă reducerea costurilor, dat fiind că angajații pot învăța oricând, de oriunde, accesarea cursurilor făcându-se foarte simplu, online. Iar îmbinarea celor două modalități de instruire aduce beneficii inerente. Platforma de instruire AeL, dezvoltată de SIVECO, este folosită în multe companii românești ca parte a unei strategii de instruire de tip “blended learning”.

  1. Asigurați angajaților instruire practică (hands-on training).

Instruirea care folosește aplicații practice este foarte utilă, deoarece permite angajaților dumneavoastră să își testeze informațiile dobândite și abia ulterior să le aplice în activitățile de zi cu zi. Cursurile interactive sunt de mare ajutor aici. Simulările digitale dau ocazia cursanților de a simula  îndeplinirea unor sarcini de lucru, fără a-și face însă griji în privința unor eventuale greșeli ce ar putea cauza probleme grave, precum defectarea unor echipamente scumpe. Angajații pot parcurge în cadrul platformei o serie de cursuri, urmând ca apoi să își definitiveze cunoștințele prin sesiuni de instruire tradițională, workshop-uri aplicate sau testare practică.

  1. Permiteți-le angajaților să învețe în ritmul lor propriu.

Fiecare angajat învăță în ritmul său, unii deprinzând mai repede informațiile, în vreme ce alții au nevoie să aprofundeze mai mult un anumit subiect. Din păcate, multe companii nu iau în calcul acest aspect atunci când fac planificarea instruirilor. Angajații sunt de multe ori forțați să treacă mai departe prin subiecte pe care nu le-au înțeles sau nu le-au exersat suficient și astfel la sfârșitului cursului nu vor înțelege mare lucru. Evident, din punct de vedere pedagogic, instruirea este un eșec în acest caz. Bazată pe cele mai noi principii pedagogice și tehnologii, platforma AeL oferă flexibilitate maximă în ceea ce privește procesul de învățare. Ea permite învățarea individuală, unde fiecare angajat poate parcurge cursul în ritmul său propriu, putând să dedice cât timp are nevoie pentru a deprinde anumite abilități. Angajații pot comunica cu instructorul și cu colegii pe forumul dedicat cursului respectiv și pot pune întrebări sau învăța din răspunsurile postate în forum.

Platfoma de instruire online AeL, dezvoltată de SIVECO este un veritabil „instructor” digital, ce asigură perfecționarea, evaluarea și gestionarea instruirii angajaților, într-un mediu securizat. Platforma poate fi utilizată în sistem Software as a Service (SaaS), în Cloud, astfel ajutând la diminuarea costurilor asociate instruirii angajaților, din cadrul oricărei companii.

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

Compania a fost înfiinţată în 1992 şi are, la nivel internaţional, peste 1.000 de angajaţi.

Adresându-se organizaţiilor private şi publice, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice complexe şi de mare amploare.

Soluţiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale şi îmbunătăţesc activitatea multor instituţii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Sănătăţii, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul de Finanţe.

De-a lungul celor 22 de ani de existenţă, compania şi-a construit o reputaţie solidă, fiind recompensată cu peste 200 de premii interne şi internaţionale.

Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco şi www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Ce este tehnologia Text-to-Speech și de ce este importantă?

Comunicarea digitală are un rol important în cadrul business-urilor, astfel că tehnologia Text-to-Speech (TTS) devine un instrument valoros. Această tehnologie inovatoare nu schimbă doar modul în care percepem comunicarea, ci ne...

Citește articolul