Cum poate fi atins cel mai inalt nivel de excelenta in managementul de proiecte

09 august 2013

Doua proiecte realizate de o echipa de profesori, cercetatori romani si specialisti IT din Romania au intrat in finala competitiei International Project Excellence Awards organizate de International Project Management Association (IPMA).

Cum poate fi atins cel mai inalt nivel de excelenta in managementul de proiecte

Doua proiecte realizate de o echipa de profesori, cercetatori romani si specialisti IT din Romania au intrat in finala competitiei International Project Excellence Awards organizate de International Project Management Association (IPMA)
International Project Management Association.

SIVECO Romania este dublu finalista in cadrul competitiei IPMA, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", pentru ambele proiecte inscrise in concurs: "Continut multidisciplinar pentru invatarea colaborativa pentru liceele din Romania – Multitouch" si "Dezvoltarea de continut educational multimedia interactiv pentru sistemul educational din Kazakhstan".

Juriul competitiei care recompenseaza excelenta in managementul de proiecte a apreciat la superlativ anvergura extinsa si modul de gestionare ale celor doua proiecte dezvoltate pentru sistemul educational romanesc, respectiv cel Kazakh, acestea fiind de altfel si singurele proiecte selectate drept finaliste la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects".

Proiectele de eLearning realizate de echipa SIVECO reprezinta nu doar un succes mondial in cercetarea educationala, ci realitati in scoli, de care beneficiaza elevii din Romania si din Kazakhstan.

"Expertiza si creativitatea romaneasca in domeniul educației si cercetarii au primit o recunoastere exceptionala. Cele doua proiecte realizate de echipa noastra au intrat in marea finala a competitiei organizate de International Project Management Association, etapa in care nu mai au concurenta, fiind singurele care au primit din partea juriului statutul de Finalist, din perspectiva managementului de proiect. Din aceasta perspectiva, IPMA reprezinta campionatul mondial al proiectelor de toate felurile, nu numai de IT si nu numai de educație. Este cu siguranta un succes mondial al cercetarii romanesti si al sistemului educațional romanesc si o performanta unica a unei echipe romanesti", a declarat Florin Ilia, Vicepresedinte in cadrul SIVECO Romania.

Criteriile principale care au stat la baza celor doua distinctii exceptionale sunt nivelul de expertiza dovedit de echipa de proiect, creativitatea, determinarea si bineinteles calitatea procesului de management al intregului proiect.

Membii juriului IPMA, format din experti in managementul de proiect , sunt interesati sa cunoasca complexitatea proiectului inscris in competitie, practicile inovatoare si cum au fost depasite dificultatile care au aparut. Notele acordate initial proiectului trebuie sa fie corelate cu observatiile din teren, de la beneficiari. De-a lungul anilor, standardele au crescut pentru ca un premiu oferit de IPMA este o carte de vizita exceptionala pentru orice firma de pe glob.

SIVECO Romania intra pentru a 7-a oara in finala internationala a firmelor cu cele mai bune proiecte din lume. In 2012 a fost desemnata finalista pentru proiectul NCTS-New Computerized Transit System, dezvoltat si implementat la Autoritatea Vamala din Turcia.

Doua proiecte de mare complexitate si anvergura, cu milioane de beneficiari, au intrat in finala competitiei din 2011 care recompenseaza excelenta in managementul de proiect: Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) pentru Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si proiectul New Computerized Transit System.

In 2010, doua componente ale proiectului Economia Bazata pe Cunoastere Portalul eComunitate (www.ecomunitate.ro) si Programul de instruire TIC in scoala si afaceri au primit statutul de finalist, iar in 2009, solutia dezvoltata de SIVECO Romania pentru sistemul IT care functioneaza la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a primit aceeasi distinctie. In 2007 in Marea Gala IPMA a fost selectat Sistemul Educational Informatizat din Romania.

Toate aceste recunoasteri certifica valoarea managementului romanesc de proiect.

Despre IPMA

IPMA este autoritatea cea mai respectata in project management, juriul international care gireaza competitia anuala IPMA Gala Awards fiind renumit pentru profesionalism si exigenta. In acest an, competitia celebreaza a 27-a editie.

Infiintata in 1965 in Elvetia, IPMA este cea mai mare organizatie non-profit pentru managementul organizatiilor si reprezinta mai mult de 50 de asociatii nationale de management de proiect, avand membri in Europa, Asia, Africa, Australia si America.

IPMA promoveaza managementul proiectelor pentru intreprinderi si organizatii din intreaga lume, incurajand obtinerea de performante in dezvoltarea si implementarea proiectelor de anvergura.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.300 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Intelligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 21 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 170 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări ...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate
SIVECO Applications 2020

Soluţia integrată de tip Enterprise Application Suite - EAS, 100% adaptată cerinţelor de business şi legislative Bazat pe experienţa de 20 ani a companiei în dezvoltarea şi implementarea de soluţii IT complexe, SIVECO Applications  este sistemul EAS competitiv la nivel internaţional, ce oferă companiilor un control integrat al activităţii şi proceselor, în deplină...

Citește tot arrow_forward
AeL

Platformă de predare/învăţare şi management al conţinutului educaţional multimedia AeL – platformă completă de eLearning Bazată pe principii educaţionale moderne, AeL este o platformă modernă de instruire şi gestiune a conţinutului educaţional, dedicată instituţiilor de învăţământ şi corporaţiilor. Cui se adresează AeL este un sistem pr...

Citește tot arrow_forward
SIVADOC

SIVADOC, sistemul de gestiune a documentelor şi a fluxurilor de lucru de la SIVECO Romania, oferă o platformă comună care unifică procesele şi informaţia, în scopul fluidizării circuitului documentelor, facilitării accesului la informaţii, dar, totodată, şi al protejării împotriva accesului neautorizat. Beneficiarii direcţi ai îmbunătăţirii fluxurilor interne ...

Citește tot arrow_forward
Portal

SIVECO Romania facilitează transparenţa şi comunicarea prin intermediul soluţiilor informatice moderne de Portal Web. Soluţiile de tip Portal dezvoltate de SIVECO Romania se bazează pe tehnologii de ultimă oră şi pe aplicaţii software personalizate. Platforma de portal SIVECO furnizează clienţilor: o soluţie robustă pentru portaluri şi website-uri de prezentare de orice dim...

Citește tot arrow_forward
Articole IT&C similare

Digitalizarea elimină munca repetitivă din cadrul companiei Clini-Lab cu până la 80%

Principalele diferențe pe care le aduce digitalizarea în comparație cu procesele clasice de management sunt, în primul rând, legate de eficiență și o disponibilitate mult mai bună a informației, atât pentru manageri, cât și pentru angajați.Digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și control...

Citește tot arrow_forward

Ce înseamnă o afacere de distribuție de succes?

V-ați pus vreodată întrebarea care este definiția unei afaceri de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astf...

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward