Cum poate fi atins cel mai inalt nivel de excelenta in managementul de proiecte

09 august 2013

Doua proiecte realizate de o echipa de profesori, cercetatori romani si specialisti IT din Romania au intrat in finala competitiei International Project Excellence Awards organizate de International Project Management Association (IPMA).

Cum poate fi atins cel mai inalt nivel de excelenta in managementul de proiecte

Doua proiecte realizate de o echipa de profesori, cercetatori romani si specialisti IT din Romania au intrat in finala competitiei International Project Excellence Awards organizate de International Project Management Association (IPMA)
International Project Management Association.

SIVECO Romania este dublu finalista in cadrul competitiei IPMA, la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects", pentru ambele proiecte inscrise in concurs: "Continut multidisciplinar pentru invatarea colaborativa pentru liceele din Romania – Multitouch" si "Dezvoltarea de continut educational multimedia interactiv pentru sistemul educational din Kazakhstan".

Juriul competitiei care recompenseaza excelenta in managementul de proiecte a apreciat la superlativ anvergura extinsa si modul de gestionare ale celor doua proiecte dezvoltate pentru sistemul educational romanesc, respectiv cel Kazakh, acestea fiind de altfel si singurele proiecte selectate drept finaliste la categoria "Project Excellence in Medium-Sized Projects".

Proiectele de eLearning realizate de echipa SIVECO reprezinta nu doar un succes mondial in cercetarea educationala, ci realitati in scoli, de care beneficiaza elevii din Romania si din Kazakhstan.

"Expertiza si creativitatea romaneasca in domeniul educației si cercetarii au primit o recunoastere exceptionala. Cele doua proiecte realizate de echipa noastra au intrat in marea finala a competitiei organizate de International Project Management Association, etapa in care nu mai au concurenta, fiind singurele care au primit din partea juriului statutul de Finalist, din perspectiva managementului de proiect. Din aceasta perspectiva, IPMA reprezinta campionatul mondial al proiectelor de toate felurile, nu numai de IT si nu numai de educație. Este cu siguranta un succes mondial al cercetarii romanesti si al sistemului educațional romanesc si o performanta unica a unei echipe romanesti", a declarat Florin Ilia, Vicepresedinte in cadrul SIVECO Romania.

Criteriile principale care au stat la baza celor doua distinctii exceptionale sunt nivelul de expertiza dovedit de echipa de proiect, creativitatea, determinarea si bineinteles calitatea procesului de management al intregului proiect.

Membii juriului IPMA, format din experti in managementul de proiect , sunt interesati sa cunoasca complexitatea proiectului inscris in competitie, practicile inovatoare si cum au fost depasite dificultatile care au aparut. Notele acordate initial proiectului trebuie sa fie corelate cu observatiile din teren, de la beneficiari. De-a lungul anilor, standardele au crescut pentru ca un premiu oferit de IPMA este o carte de vizita exceptionala pentru orice firma de pe glob.

SIVECO Romania intra pentru a 7-a oara in finala internationala a firmelor cu cele mai bune proiecte din lume. In 2012 a fost desemnata finalista pentru proiectul NCTS-New Computerized Transit System, dezvoltat si implementat la Autoritatea Vamala din Turcia.

Doua proiecte de mare complexitate si anvergura, cu milioane de beneficiari, au intrat in finala competitiei din 2011 care recompenseaza excelenta in managementul de proiect: Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) pentru Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si proiectul New Computerized Transit System.

In 2010, doua componente ale proiectului Economia Bazata pe Cunoastere Portalul eComunitate (www.ecomunitate.ro) si Programul de instruire TIC in scoala si afaceri au primit statutul de finalist, iar in 2009, solutia dezvoltata de SIVECO Romania pentru sistemul IT care functioneaza la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a primit aceeasi distinctie. In 2007 in Marea Gala IPMA a fost selectat Sistemul Educational Informatizat din Romania.

Toate aceste recunoasteri certifica valoarea managementului romanesc de proiect.

Despre IPMA

IPMA este autoritatea cea mai respectata in project management, juriul international care gireaza competitia anuala IPMA Gala Awards fiind renumit pentru profesionalism si exigenta. In acest an, competitia celebreaza a 27-a editie.

Infiintata in 1965 in Elvetia, IPMA este cea mai mare organizatie non-profit pentru managementul organizatiilor si reprezinta mai mult de 50 de asociatii nationale de management de proiect, avand membri in Europa, Asia, Africa, Australia si America.

IPMA promoveaza managementul proiectelor pentru intreprinderi si organizatii din intreaga lume, incurajand obtinerea de performante in dezvoltarea si implementarea proiectelor de anvergura.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.300 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Intelligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 21 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 170 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări ...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward