Cum poți economisi minim 3.000 de euro în achiziții software?

02 noiembrie 2020

Anual, costul total al operării și managementului unei aplicații software poate costa de până la patru ori mai mult decât costul de achiziție (conform Gartner Group). Acesta ar fi unul dintre aspectele pe care orice achizitor trebuie să le cunoască înainte să demareze o implementare software. Și nu doar atât.

Cum poți economisi minim 3.000 de euro în achiziții software?

În ultimii ani, Softlead a ajutat peste 10.000 de companii să scadă costurile de achiziție software prin beneficiile oferite de platformă. Iată care sunt acestea și cum le pot accesa companiile.

  • Scăderea timpului alocat informării, selecției și implementării soluției software adaptată nevoilor fiecărei companii.

Cum aleg aplicația software potrivită companiei mele? De ce tip de soluție am nevoie? Ce tip de licență trebuie să aleg pentru a asigura eficientizarea costurilor? Care sunt costurile extra pe care trebuie să le bugetez în cazul unei implementări software?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care le au reprezentanții companiilor care devin clienții platformei Softlead. Înainte de a stabili care este tipul de aplicație software ce urmează a fi implementat, analiza de business este un pas esențial în stabilirea problemelor, nevoilor, obiectivelor și scenariilor posibile. Pentru a facilita accesul la un exercițiu de analiză de business, Softlead a lansat Softlead Biz, un instrument gratuit care oferă o radiografie a gradului de digitalizare al unei companii. Desigur, pentru a avea acces la un raport complex, etapizat, cu proiecții de eficiență pe fiecare nivel al organigramei sau al fluxurilor operaționale, este nevoie de alocarea unor bugete dedicate consultanței și modelării proceselor interne.

  • Definirea principalelor tipuri de costuri care pot afecta bugetul definit de client în achiziția software.

Cele mai importante tipuri de costuri care influențează bugetele dedicate achiziției software sunt date de costurile licențelor, costuri date de training și de implementare, costuri de optimizare (personalizarea programului software în funcție de specificul companiei, industriei, rapoarte necesare, obiectivelor de vânzări sau de creștere etc.), costuri de actualizare (upgrade) sau de timp.

  • Scăderea riscurilor de implementare a unei soluții care nu poate răspunde cerințelor și nevoilor companiei achizitor.

În anii 2000, Nike a pierdut peste 100 de milioane de dolari printr-un eșec de implementare software, în 2004 HP a experimentat ce înseamnă ca un sistem ERP abia setat să nu funcționeze la parametri maximi, anunțând public pierderi de peste 160 de milioane de dolari și daune semnificative în ceea ce privește imaginea publică și interacțiunea cu mii de clienți. Doar în cazul aplicațiilor software de tip ERP, Gartner indică eșecuri de 75% ale implementărilor, fapt ce conduce la o serie de concluzii care vizează nu doar cunoașterea impecabilă a fluxurilor de lucru ale companiei, ci și capacitatea de organizare, de anticipare sau de planificare a resurselor.

O aplicație software are rolul de a crește eficiența și productivitatea și nu de a determina o companie să se modeleze după cum soft-ul este gândit , adaptat sau implementat.

  • Consultanță gratuită.

În tot procesul de ghidare a companiilor în identificarea aplicației software potrivită, Softlead oferă consultanță principală gratuită în vederea stabilirii soluției nevoilor curente și a principalilor vendori care pot răspunde solicitărilor clienților.

  • Acces la un consultant specializat în fonduri europene.

Află mai multe despre opțiunile de finanțare pentru aplicații software de aici.

Ai nevoie de o aplicație software potrivită companiei tale? Completează formularul de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected]!

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Vulnerabilități severe în camere de supraveghere permit controlul acestora de către atacatori

Explozia numărului de dispozitive inteligente poate aduce în casele utilizatorilor gadgeturi cu probleme severe de securitate informatică. Specialiștii de la Bitdefender au identificat recent o serie de vulnerabilități în camera de supraveghere Guardzilla, un model extrem de popular pe piață și vândut la un preț convenabil, folosit pentru monitorizarea locuinței. Caren...

Citește tot arrow_forward

SAP Business One 10. Lista completă a noilor funcţionalităţi

SAP Business One 10, cea mai nouă versiune a suitei de management SAP pentru companiile mari şi mijlocii, este acum disponibilă atât pentru upgrade cât şi pentru proiecte noi. SAP aduce constant îmbunătățiri soluţiilor de business, însă, în cazul SAP Business One versiunea 10, saltul este mai mare decât de obicei. ...

Citește tot arrow_forward

Buget 2021! Provocări, soluții, decizii corecte

Indiferent de metoda de abordare utilizată, prognozarea și stabilirea bugetului unei companii pentru exercițiul financiar 2021 este una dintre cele mai provocatoare sarcini în aceste zile. Bineînțeles, nimeni nu poate afirma, că până acum acest lucru a fost o joacă, însă în contextul evenimentelor anului 2020, multe dintre companii s-au văzut în situaț...

Citește tot arrow_forward