De la smartphone-uri până în Cloud: Aplicațiile business sunt peste tot

21 mai 2014

Una dintre cele mai des întâlnite întrebări vizează modalitățile prin care corporațiile pot reduce costuri, pot motiva echipe de lucru sau pot micșora timpul de implementare sau de livrare a unui proiect amplu.

Una dintre cele mai des întâlnite întrebări vizează modalitățile prin care corporațiile pot reduce costuri, pot motiva echipe de lucru sau pot micșora timpul de implementare sau de livrare a unui proiect amplu.

Apariția serviciilor în Cloud pare să fie o primă soluție pentru cele mai multe organizații care se confruntă cu astfel de probleme. Un studiu TechTarget încearcă să definească traseul tehnologiei, prin intermediul aplicațiilor desktop sau mobile, dinspre corporație spre angajat.

În cazul aplicațiilor dedicate terminalelor mobile, unul dintre principalele obiective (cu puternic impact asupra echipelor de lucru) este acela al dezvoltării rapide, ca prim pas spre câștigarea unui segment important din piața de consum. Mai mult decât atât, lansarea unei astfel de aplicații, fie ea și cea mai simplă din punctul de vedere al funcționalităților, trebuie să îndeplinească o condiție de bază, și anume aceea de a putea fi instalată pe device-uri cu sisteme de operare distincte (iOS, Android, Windows Phone, Maemo). Practic, deși este vorba despre un singur concept de aplicație, echipele lucrează la mai multe produse.

În cele mai multe dintre cazuri, pentru a se respecta obiectivele și calendarul lansării pe piață, managerii de proiect folosesc instrumente de optimizare de tip lean sau Agile. Toate acestea, alături de posibilitatea migrării datelor în Cloud reprezintă un set extrem de accesibil de metode care au rolul de a salva timp și resurse financiare.

Platform as a Service (PaaS) joacă un rol esențial pentru cele mai multe dintre start-up-urile din zona mobile, deoarece se reduce în mod considerabil timpul petrecut în instalarea și configurarea aplicațiilor mobile. PaaS contrastează puternic cu tot ceea ce înseamnă Infrastructure as a Service (IaaS)  - Amazon EC2, de exemplu -, întrucât acesta din urmă, deși oferă control complet asupra sistemului de operare, timpul dedicat instalării, configurării și optimizării este mult mai mare.

Pentru cele mai multe echipe de programare, nici PaaS, nici SaaS, nici IaaS nu reprezintă cea mai bună alegere, iar privirea se îndreaptă automat către beneficiile Cloud Computing, ale cărui servicii sunt utilizate astfel: 1. La nivelul găzdurii (hosting), 2. Procesator de plăți, 3. Web Analytics, 4. Pentru monitorizarea aplicațiilor, 5. Pentru dezvoltarea propriu-zisă.

Așadar, dezvoltarea industriei de aplicații mobile și adoptarea serviciilor de Cloud Computing sunt, cu siguranță, un mix ideal.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Kaspersky Lab securizează tehnologiile bionice pentru persoanele cu dizabilități

Internet of Things nu mai constă doar în smartwatch-uri sau case inteligente, ci include ecosisteme avansate, complexe și din ce în ce mai automatizate, printre care se numără și tehnologiile cibernetice conectate pentru industria medicală. În viitor, astfel de tehnologii nu vor mai fi folosite doar în cazuri extraordinare, ci vor avea rolul de a extinde capacitățil...

Citește tot arrow_forward

Interviurile Softlead – De ce este esențială alegerea unei soluții de Securitate pentru compania ta?

Cu o experiență validată de clienți recunoscuți la nivel local și internațional, Sandline (compania care a dezvoltat aplicația Centraleyezer)  este un vector reprezentativ pentru industria securității datelor, anul acesta celebrând 12 ani de existență pe piața de profil. Sandline este o companie de consultanță full-service în domeniul securității, oferin...

Citește tot arrow_forward

Implementare abas ERP la SC Apulum SA Alba Iulia

Situatia initiala Aplicatii dezvoltate intern pentru Vânzari, Achizitii, Gestiune stocuri, Normare/Salarizare.Aplicatie separate (dezvoltata de furnizor local) pentru ContabilitateCele doua aplicatii nu erau conectate între ele, astfel ca datele se operau de doua ori.Situatia initiala Punct forte: se utiliza scanare etichete cu coduri de bara la intrarea în stoc a produselor fini...

Citește tot arrow_forward