De la smartphone-uri până în Cloud: Aplicațiile business sunt peste tot

21 mai 2014

Una dintre cele mai des întâlnite întrebări vizează modalitățile prin care corporațiile pot reduce costuri, pot motiva echipe de lucru sau pot micșora timpul de implementare sau de livrare a unui proiect amplu.

Una dintre cele mai des întâlnite întrebări vizează modalitățile prin care corporațiile pot reduce costuri, pot motiva echipe de lucru sau pot micșora timpul de implementare sau de livrare a unui proiect amplu.

Apariția serviciilor în Cloud pare să fie o primă soluție pentru cele mai multe organizații care se confruntă cu astfel de probleme. Un studiu TechTarget încearcă să definească traseul tehnologiei, prin intermediul aplicațiilor desktop sau mobile, dinspre corporație spre angajat.

În cazul aplicațiilor dedicate terminalelor mobile, unul dintre principalele obiective (cu puternic impact asupra echipelor de lucru) este acela al dezvoltării rapide, ca prim pas spre câștigarea unui segment important din piața de consum. Mai mult decât atât, lansarea unei astfel de aplicații, fie ea și cea mai simplă din punctul de vedere al funcționalităților, trebuie să îndeplinească o condiție de bază, și anume aceea de a putea fi instalată pe device-uri cu sisteme de operare distincte (iOS, Android, Windows Phone, Maemo). Practic, deși este vorba despre un singur concept de aplicație, echipele lucrează la mai multe produse.

În cele mai multe dintre cazuri, pentru a se respecta obiectivele și calendarul lansării pe piață, managerii de proiect folosesc instrumente de optimizare de tip lean sau Agile. Toate acestea, alături de posibilitatea migrării datelor în Cloud reprezintă un set extrem de accesibil de metode care au rolul de a salva timp și resurse financiare.

Platform as a Service (PaaS) joacă un rol esențial pentru cele mai multe dintre start-up-urile din zona mobile, deoarece se reduce în mod considerabil timpul petrecut în instalarea și configurarea aplicațiilor mobile. PaaS contrastează puternic cu tot ceea ce înseamnă Infrastructure as a Service (IaaS)  - Amazon EC2, de exemplu -, întrucât acesta din urmă, deși oferă control complet asupra sistemului de operare, timpul dedicat instalării, configurării și optimizării este mult mai mare.

Pentru cele mai multe echipe de programare, nici PaaS, nici SaaS, nici IaaS nu reprezintă cea mai bună alegere, iar privirea se îndreaptă automat către beneficiile Cloud Computing, ale cărui servicii sunt utilizate astfel: 1. La nivelul găzdurii (hosting), 2. Procesator de plăți, 3. Web Analytics, 4. Pentru monitorizarea aplicațiilor, 5. Pentru dezvoltarea propriu-zisă.

Așadar, dezvoltarea industriei de aplicații mobile și adoptarea serviciilor de Cloud Computing sunt, cu siguranță, un mix ideal.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Două cunoscute grupări de limbă rusă, descoperite de experții Kaspersky Lab că folosesc aceeași infrastructură

Experții Kaspersky Lab au identificat o suprapunere a atacurilor cibernetice între două grupuri, GreyEnergy – care se crede că este succesorul BlackEnergy – și gruparea de spionaj cibernetic Sofacy. Ambii actori au folosit aceleași servere în același timp, dar în scopuri diferite.

Citește tot arrow_forward

Centraleyezer – soluția de securitate cibernetică, cu până la 25% mai accesibilă companiilor

Cunoscută ca fiind una dintre soluțiile soluțiile software cu eficiență mare în contextul securității organizaționale, Centraleyezer aduce beneficiile sale mai aproape de utilizatorii corporate printr-o campanie dedicată. ...

Citește tot arrow_forward

Vulnerabilități severe în camere de supraveghere permit controlul acestora de către atacatori

Explozia numărului de dispozitive inteligente poate aduce în casele utilizatorilor gadgeturi cu probleme severe de securitate informatică. Specialiștii de la Bitdefender au identificat recent o serie de vulnerabilități în camera de supraveghere Guardzilla, un model extrem de popular pe piață și vândut la un preț convenabil, folosit pentru monitorizarea locuinței. Caren...

Citește tot arrow_forward