Distribuitorul Top Market livreaza cu 20% mai multe comenzi cu un soft de planificare a transportului

02 decembrie 2019

Top Market, distribuitor de bauturi din Romania, a crescut rata de conversie comenzi - livrari cu peste 20%, iar nivelul de acuratete al acestor operatiuni a trecut pragul de 99%. Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile inregistrate de companie in urma utilizarii solutiei TMS – sistem dedicat optimizarii livrarilor, de la Senior Software.

Distribuitorul Top Market livreaza cu 20% mai multe comenzi cu un soft de planificare a transportului

Distribuitorul de bauturi Top Market din Cluj a redus costurile cu logistica, a optimizat rutele de transport si a crescut rata de conversie a comenzilor in livrari cu peste 20% de cand foloseste solutia TMS (Transport Management System) de la Senior Software. In plus, a scazut considerabil numarul de erori, iar relatiile cu clientii au fost imbunatatite.

Cu o cifra de afaceri de peste 20 de milioane de euro si o experienta de peste 25 de ani in distributia de bauturi, Top Market deserveste judetele Maramures si Satu Mare, compania fiind un distribuitor de top pe piata de FMCG din Romania. Top Market opereaza 3 depozite logistice si o flota formata din 43 de autovehicule de transport marfa cu sarcina utila intre 1,3 si 11 tone.

Printre primele rezultate observate de Top Market dupa utilizarea sistemului TMS de la Senior Software se numara:

  • Acuratete de peste 99% in conversia comenzi-livrari, fata de 80% cat era inainte
  • Cresterea de peste 20% a ratei de conversie comenzi-livrari
  • Planificarea automata a comenzilor, customizata dupa diverse criterii / restrictii
  • Optimizarea rutelor de transport
  • Transmiterea de infomatii in timp real
  • Transparenta in activitatile de zi cu zi si optimizarea livrarilor
  • Reducerea costurilor totale privind livrarea marfurilor
  • Reducerea timpilor de planificare rute si de livrare
  • Imbunatatirea relatiilor cu clientii si a comunicarii interne

“Armonizezi planificarea curselor cu programele de lucru ale clientilor”

Echipa Top Market a vorbit atat despre beneficiile obtinute, cat si despre cum decurge activitatea de zi cu zi de cand compania foloseste softul pentru optimizare livrari de la Senior Software.

“Solutia TMS oferita de Senior Software iti permite prin setari sa armonizezi planificarea curselor cu programele de lucru ale clientilor, avand astfel un avantaj in relatia cu clientii si o comunicare eficienta intre partea de logistica si clientul final.

In planificarea curselor, solutia tine cont de setarea coordonatelor GPS ale clientului, programul de lucru al clientului, timpii alocati pentru incarcarea si descarcarea marfurilor atat la client, cat si in depozit, capacitatea flotei si tonajul pentru fiecare autovehicul in parte, timpii de conducere pentru soferii cu categoria C, acolo unde legislatia impune un anumit program.

Planificarea echipajelor se face cu o seara inainte, astfel incat a doua zi fiecare stie care este activitatea lui pentru intreaga zi, clientii, timpii si traseul. Sistemul permite o comunicare eficienta intre operatorul de ruta si echipajele de distributie”, a specificat Simina Costin, Director Operatiuni – Top Market.

“Solutia TMS de la Senior Software ne-a deschis orizonturi noi”

Datorita automatizarii si a flexibilitatii date de sistemul TMS, Top Market planifica si executa eficient proceselor de livrare. Cu solutia pentru managementul transportului si optimizarea livrarilor, in prezent, distribuitorul reuseste sa livreze marfa intr-un timp mai scurt si la costuri minime.

 “Ca si economii realizate in mod direct de pe urma utilizarii sistemului pentru managementul transportului de la Senior Software am obtinut o reducere a consumului de combustibil cu aproximativ 3% si o crestere a eficientei la incarcare de circa 2%, iar conversia comenzi-livrari a avut o imbunatatire de peste 20%. Sigur, procentele par mici, dar trebuie sa ne gandim ca noi intr-o luna, in plin sezon, facem in jur de 90.000 de kilometri in zona de distributie, ceea ce inseamna cam de doua ori inconjurul Pamantului luat la Ecuator. Solutia TMS de la Senior Software ne-a deschis orizonturi noi. Alegerea acestui sistem a fost una inspirata”, a mentionat Marin Tarta, Director Executiv – Top Market.

Despre TMS

Solutia TMS este un soft dedicat planificarii si optimizarii rutelor de livrare / transport. Utilizatorii primesc acces la un sistem profesional de navigatie si la functionalitati multiple pentru managementul complet al livrarilor. Alocarea comenzilor pe masini se face in mod automat, fiind stabilite rapid trasee optime de livrare, cu posibilitatea de aplicare a modificarilor in timp real si introducerea de destinatii multiple.

Sistemul dispune de functii de localizare geografica, testare traseu si de calculare a costului pe incarcatura. Totodata, planificarea livrarilor se poate realiza customizat, fiind luate in considerare elemente precum: programul clientilor, atributele fiecarui camion in parte, inclusiv capacitatea de incarcare si restrictiile specifice etc.

Senior Software

Fondata in 2003, Senior Software a realizat peste 400 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii de la Microsoft alaturi de platforme testate la nivel international precum Tableau Software sau Logistics Vision Suite de la Mantis Informatics. Senior Software a pornit cu o singura divizie iar, in prezent, dispune de 6 divizii prin c...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ocean Fish proceseaza 12 tone pe zi cu solutia WMS de la Senior Software

Ocean Fish, unul dintre cei mai mari producatori de produse din peste din tara, proceseaza peste 12 tone pe zi cu ajutorul solutiei pentru gestiunea depozitelor de la Senior Software. Evolutia continua a companiei sustinuta de pachetul unic de sisteme software ales in ultimii 8 ani au dus la vanzari de peste 20 de tone pe zi....

Citește tot arrow_forward

Producatorul brandului “Telemea de Ibanesti” isi modernizeaza fabrica

Producatorul de branzeturi Mirdatod Prod a reusit sa-si imbunatateasca procesele din fabrica, implementand solutiile SeniorERP si SeniorVisualBI. Producatorul brandului “Telemea de Ibanesti” isi gestioneaza mult mai eficient resursele si obtine rapid rapoartele si analizele financiare necesare.

Citește tot arrow_forward

Bitdefender îl numește pe Emilio Roman vicepreședinte de vânzări pentru regiunea EMEA

Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender l-a numit pe spaniolul Emilio Roman în poziția de vicepreședinte de vânzări pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, unde va coordona îndeplinirea obiectivelor regionale de dezvoltare a companiei. Roman va fi responsabil de strategia de vânzări și go-to-market pentru regiunea EMEA.

Citește tot arrow_forward