DocProcess primește finanțare din partea fondului de private equity Morphosis Capital

12 septembrie 2019

DocProcess își continuă expansiunea europeană, susținută de o investiție din partea Morphosis Capital

DocProcess primește finanțare din partea fondului de private equity Morphosis Capital

DocProcess - compania românească specializată în automatizarea și interoperabilitatea proceselor de business în cadrul și dintre companii - își extinde prezența națională și europeană, cu ajutorul unei infuzii de capital venite din partea fondului de private equity Morphosis Capital, finanțat prin Programul Operațional Regional, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

DocProcess dezvoltă soluții de digitalizare în cloud pentru eficientizarea proceselor de achiziții, logistică și financiar-contabile. Soluțiile sunt folosite de companii din retail, DIY, producție, logistică, servicii precum BPO (Business Process Outsourcing) și SSC (Shared Services Centers) dar și de companii de utilități, IT, farma, asigurări și bănci.

Investiția în DocProcess este prima tranzacție realizată de Morphosis Capital pe piața locală și una dintre puținele tranzacții finanțate de private equity, într-o companie de tehnologie.

Fondurile rezultate în urma investiției vor fi direcționate către dezvoltarea activității locale, prin filiala Brașov, și europene, prin deschiderea de birouri în țară și în Franța și prin întărirea echipei DocProcess, la nivel de IT, marketing și vânzări. Până la finalul anului, conform planurilor de dezvoltare, compania preconizează că va ajunge la un număr total de 60 de angajați.

Încă din 2005, de la înființare, DocProcess, a urmărit crearea de valoare la nivel de ecosistem de business, anticipând un mediu de afaceri deschis, rapid și automatizat.

Deschis - în sensul în care companiile pot colabora ușor, cu procese armonizate și cu sisteme informatice care comunică simplu; rapid - în care informațiile de business sunt transmise în timp real, corect, standardizat și ușor de exploatat cu ajutorul Inteligenței Artificiale (AI) și automatizat – un mediu în care angajații nu mai pierd timpul cu sarcini manuale, repetitive, ci își dedică timpul unor sarcini strategice.

”Extinzându-ne în continuare, ne dorim să contribuim la construirea unor organizații în care orice antreprenor, CFO sau alt profesionist din zona operațională, cu acces la soluțiile noastre, poate face față provocărilor economice, logistice dar și tehnologice, care schimbă acum în mod fundamental modul în care se face business” a spus Liviu Apolozan, fondator și CEO al DocProcess. ”Rezultatele din piață și impactul soluțiilor noastre în business-ul partenerilor ne-au dat imboldul să atacăm piața europeană și, de ce nu, și pe cea globală.” 

În 2018, compania a făcut un prim pas, prin deschiderea centrului de cercetare dezvoltare în tehnologie, la Grenoble. 

”Acum, alături de Morphosis Capital, avem și mai mult sprijin pentru a materializa viziunea companiei” a spus Liviu Apolozan. ”La Morphosis Capital, am găsit nu numai un partener capabil să impulsioneze dezvoltarea noastră europeană și, ulterior, pe cea globală, dar și un grup de specialiști interesați să ne susțină foarte concret și în aspectele de business pe care, desigur, le și înțeleg în detaliu și le apreciază.”- spune Liviu Apolozan, fondator și CEO al DocProcess. 
”Am decis să investim în DocProcess pentru că vedem în companie un lider de necontestat în automatizarea ecosistemului de business în România și un actor major pe piața de business process automation,” a spus Simona Gemeneanu, Partner, Morphosis Capital. ”Am găsit o oportunitate excelentă de a intra în parteneriat cu o firmă de tehnologie, care are un produs cu eficiență demonstrabilă, scalabil la nivel european și chiar internațional, o firmă fondată de antreprenori cu viziune și cu valori aliniate cu valorile noastre.”

Pentru realizarea procesului de due diligence și finalizarea tranzacției, cele două organizații au fost asistate de PWC și, respectiv, de casele de avocatură Stratulat Albulescu și Schoenherr și Asociații.

Despre Morphosis Capital

Firma de private equity Morphosis Capital a fost fondată de patru antreprenori români, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Andrei Gemeneanu și Dragoș Petre, care dețin o experiență vastă în fuziuni și achiziții și au ocupat poziții de senior management în cadrul unor companii globale, cum ar fi Unilever, TNT Express, Thomson Reuters, PWC și Innova Capital. Din dorința de a contribui la creșterea și dezvoltarea afacerilor românești, în 2018 cei patru antreprenori au pus bazele fondului de private equity MCFI, al cărui principal investitor este Fondul European de Investiții, parte din grupul BEI, cu resurse din Programul Operațional Regional, cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Mai multe detalii pe https://www.morphosiscapital.com/

DocProcess S.A.

DocProcess oferă servicii de intermediere și automatizare a proceselor și a documentelor cu ajutorul roboților și servicii de facturare electronică, în domeniile financiar-contabil, logistică și achiziții. Platformele DocProcess automatizează sarcinile repetitive ale proceselor de control factură furnizor (Purchase 2 Pay) și conta...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate
DxProcess - Soluții pentru Furnizorii de Servicii

DxProcess este soluția potrivită pentru automatizarea serviciilor externalizate. O platformă globală, integrată, pentru automatizarea proceselor de achiziții-vânzări (Purchase-to-Pay, Order-to-Cash) și raportare financiară și statutară. Este ușor de implementat într-un cloud privat sau public. Implementare rapidă fără nevoia înființării unui centru de excelență...

Citește tot arrow_forward
DxRegistry - Registru Electronic în Cloud

Cu trasabilitate completa, piste de audit, fluxuri de lucru automatizate și management electronic al documentelor, DxRegistry ajuta organizațiile să devină mai eficiente și, mai important, să fie 100% conforme cu legislația. Sună-i pe consultanții noștri și află cum te poate ajuta DxRegistry!

Citește tot arrow_forward
DxContract - Soluție de Contract Management

Cu soluția noastră simplă de contract management vei obține conformitate legală perfectă, riscuri comerciale reduse și costuri minime atunci când creezi, gestionezi sau stochezi contractele, dar și un plus de control asupra întregului proces. Combinând acest pachet cu produse precum DocXchange, platforma noastră de automatizare a controlului factură-furnizor, și&n...

Citește tot arrow_forward
DxCatalog - Armonizare Date Master si Catalog de Produse

DxCatalog este o solutie de armonizare master data intre companii. Pot fi armonizate informatii despre frunizori, clienti, distribuitori si produse (SKUs, EAN codes, coduri interne, preturi, specificatii etc). Solutia ajuta companiile in a avea o singura sursa de informatii ca baza pentru digitalizarea proceselor. Spre exemplu, clientii DocProcess ce si-au armonizat bazele de informatii master au ...

Citește tot arrow_forward
DxArchive - Arhivă Digitală și Management al Conținutului

DxArchive este o platforma construita pentru arhivarea si managementul documentelor cu valoare probativa (facturi, contracte). DxArchive este bazată pe tehnologia cloud și proiectată pentru stocarea rapidă și în perfectă concordanță legală a documentelor.

Citește tot arrow_forward
DocXchange - Soluție Completă de Automatizare Purchase-to-Pay

DocXchange este o platforma in cloud de automatizare a proceselor de business (financiar-contabil, achizitii si logistica) ce elimina necesitatea utilizarii documentelor pe hartie si a sarcinilor manuale. DocXchange faciliteaza transmiterea si receptionarea de documente electronice (facturi, avize, comenzi, forecast-uri etc) direct prin integrarea intre ERP-ul furnizorului cu cel al beneficiarului...

Citește tot arrow_forward
Articole IT&C similare

Cum a reușit un mare retailer din România să reducă rata de eroare a facturilor sub 0.1%

Un scurt studiu de caz DocProcess despre automatizarea proceselor de control factură-furnizor (Accounts Payable) și beneficiile ei pe termen lung.

Citește tot arrow_forward

SonicWall: La început de an, infractorii informatici caută noi tipuri de atacuri. Trebuie să fim vigilenți în lunile următoare

Infractorii informatici nu au vacanță. Noi variante de malware au fost identificate în cursul lunii ianuarie de către echipa companiei de securitate IT SonicWall.

Citește tot arrow_forward

Infractorii din spatele amenințării Scranos schimbă metoda de atac. România rămâne ținta preferată

România, India și Brazilia sunt țările în care Scranos are activitatea cea mai intensă.

Citește tot arrow_forward