Studiu Gartner: 45% dintre produsele software lansate depășesc termenele cu minim o lună

11 septembrie 2019

Un studiu recent lansat de Gartner arată că tot mai mulți specialiști în Product Management se confruntă cu o rată a eșecului semnificativă în ceea ce privește lansarea produselor pe care le gestionează.

Studiu Gartner: 45% dintre produsele software lansate depășesc termenele cu minim o lună

Doar 55% dintre lansările aplicațiilor software respectă termenele stabilite inițial, conform celui mai recent studiu publicat de Gartner Inc.

Studiul arată, de asemenea, că doar 11% dintre companii raportează încadrarea în etapele dedicate lansării, spune Adrian Lee, Senior Research Director în cadrul Gartner.  De cele mai multe ori, aceste situații au la bază numeroși factori, precum obstacolele date de procedurile interne, întârzieri în fluxurile de dezvoltare, apariția erorilor în testare sau chiar neîndeplinirea așteptărilor impuse de clienți. 

Pentru a ajuta managerii de produs, Gartner a lansat un instrument dedicat creării unui sistem de scoring pentru fiecare stadiu al finalizării unui modul sau a unei aplicații software, principala caracteristică a acestuia fiind dată de atribuirea unei strategii de produs.

46% dintre product managerii incluși în studiul Gartner spun că sunt responsabili în totalitate de managementul, planificarea, respectarea etapelor de strategie, planificare și respectare a fazelor de implementare a unui produs, în timp ce 39% dintre respondenți au confirmat faptul că rolul lor este acela de a crea o strategie a produsului, de a planifica și de a crea road map-urile dedicate acestuia.

Rolul unui product manager într-o companie este multifuncțional, mai ales în etapa care precedă lansarea unui produs software, când interacționează direct cu activități de vânzări, marketing, demo-uri sau testare. Studiul Gartner arată, însă, că doar 20% dintre companiile incluse în cercetare consideră că rolul product managerilor este acela care include inovația sau colaborarea dintre departamentele-cheie ale unei companii cu impact digital.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Digitalizarea Industriei De Achiziții - Soluțiile Software Pentru Achiziții Reprezintă O Piață De 6 Miliarde De Dolari

Industria de software de tip CRM este acum cea mai mare din lume, depășind industria sistemelor de gestionare a bazelor de date, și se preconizează că va ajunge la peste 80 de miliarde de dolari până în 2025.

Citește tot arrow_forward

Peste o treime (37%) dintre organizațiile din România au trecut prin cel puțin un atac cibernetic, cu diferite consecințe, în ultimele 24 de luni

Peste un sfert (27,7%) dintre factori decidenți din domeniul IT din România spun că autorii nu au lăsat nicio urmă în cadrul ultimului atac asupra organizației lor

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai populare încuietori inteligente permite atacatorilor accesul informatic la dispozitivele de acasă

O vulnerabilitate de securitate prezentă în încuietorile inteligente August Smart Lock Pro permite atacatorilor aflați în preajma acestora să intercepteze datele de acces la rețeaua wi-fi și deci să controleze toate dispozitivele conectate din locuință.

Citește tot arrow_forward