Studiu Gartner: 45% dintre produsele software lansate depășesc termenele cu minim o lună

11 septembrie 2019

Un studiu recent lansat de Gartner arată că tot mai mulți specialiști în Product Management se confruntă cu o rată a eșecului semnificativă în ceea ce privește lansarea produselor pe care le gestionează.

Studiu Gartner: 45% dintre produsele software lansate depășesc termenele cu minim o lună

Doar 55% dintre lansările aplicațiilor software respectă termenele stabilite inițial, conform celui mai recent studiu publicat de Gartner Inc.

Studiul arată, de asemenea, că doar 11% dintre companii raportează încadrarea în etapele dedicate lansării, spune Adrian Lee, Senior Research Director în cadrul Gartner.  De cele mai multe ori, aceste situații au la bază numeroși factori, precum obstacolele date de procedurile interne, întârzieri în fluxurile de dezvoltare, apariția erorilor în testare sau chiar neîndeplinirea așteptărilor impuse de clienți. 

Pentru a ajuta managerii de produs, Gartner a lansat un instrument dedicat creării unui sistem de scoring pentru fiecare stadiu al finalizării unui modul sau a unei aplicații software, principala caracteristică a acestuia fiind dată de atribuirea unei strategii de produs.

46% dintre product managerii incluși în studiul Gartner spun că sunt responsabili în totalitate de managementul, planificarea, respectarea etapelor de strategie, planificare și respectare a fazelor de implementare a unui produs, în timp ce 39% dintre respondenți au confirmat faptul că rolul lor este acela de a crea o strategie a produsului, de a planifica și de a crea road map-urile dedicate acestuia.

Rolul unui product manager într-o companie este multifuncțional, mai ales în etapa care precedă lansarea unui produs software, când interacționează direct cu activități de vânzări, marketing, demo-uri sau testare. Studiul Gartner arată, însă, că doar 20% dintre companiile incluse în cercetare consideră că rolul product managerilor este acela care include inovația sau colaborarea dintre departamentele-cheie ale unei companii cu impact digital.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ce înseamnă o afacere de distribuție de succes?

V-ați pus vreodată întrebarea care este definiția unei afaceri de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astf...

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward

Digitalizarea elimină munca repetitivă din cadrul companiei Clini-Lab cu până la 80%

Principalele diferențe pe care le aduce digitalizarea în comparație cu procesele clasice de management sunt, în primul rând, legate de eficiență și o disponibilitate mult mai bună a informației, atât pentru manageri, cât și pentru angajați.Digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și control...

Citește tot arrow_forward