Dorin Pena, Cisco România: „Extindem conceptul de simplificare operațională în întreg portofoliul de soluții Cisco”

15 octombrie 2018
 Cisco a prezentat la Connect România 2018 inovațiile care ajută la valorificarea adevăratului potențial al rețelei

Cisco, lider global în domeniul tehnologiei și al inovației, a prezentat în cadrul evenimentului Connect România, desfășurat în acest an sub sloganul „Unlock your network’s potential”, inovațiile care ajută la valorificarea adevăratului potențial al rețelei.

Rețelele sunt acum mai importante decât oricând, dar sunt supuse unei presiuni foarte mari, pentru că milioane de dispozitive noi se conectează la internet în fiecare zi. Dacă anterior un administrator de rețea gestiona 200 de dispozitive conectate, în prezent gestionează mii de dispozitive, iar acest număr crește exponențial de la an la an.

Rețelele au devenit din ce în ce mai complexe, schimbările care se petrec la nivelul infrastructurilor din companii încep să fie tot mai greu de controlat, iar fenomene precum mobilitatea angajaților presupun provocări de securitate constante pentru departamentele IT.

Cisco răspunde tuturor acestor provocări cu soluții inovatoare, concepute să aducă simplificare operațională și care ajută la valorificarea întregului potențial al rețelei.

„Rețeaua este o componentă critică pentru orice companie, indiferent de dimensiunea acesteia, dar gestionarea acesteia reprezintă o activitate foarte complexă. În ultimul an, am lansat soluții care ajută companiile să parcurgă drumul de la complexitate la simplificare operațională. Vrem să extindem acest concept în întreg portofoliul de soluții Cisco”, a declarat Dorin Pena, General Manager Cisco România.

În procesul de simplificare, Cisco pornește chiar de la bază: dezvoltă ASIC-uri proprii (Application Specific Integration Circuit – circuite integrate dezvoltate pentru aplicații specifice) programabile, pentru seria de switch-uri Catalyst 9000, de exemplu, dar și pentru alte produse Cisco. ASIC-urile programabile permit dezvoltarea de soluții care includ componente esențiale în asigurarea securității și controlului activității operaționale, precum vizibilitate, programabilitate și proactivitate.

Abordarea provocărilor companiilor privind securitatea, automatizarea și resursa umană

50% din traficul de internet este criptat, iar tendința în viitorul apropiat este ca acest procent să depășească 80%. Talos, divizia de securitate a Cisco, blochează zilnic peste 19,7 miliarde de amenințări și analizează 600 de milioane de mostre de email-uri și 16 miliarde de interogări web în fiecare zi. Folosind soluții precum Encrypted Traffic Analytics de la Cisco, companiile pot identifica atacuri cibernetice, fără a ști ce se află în interiorul pachetelor de date și pot răspunde mult mai rapid amenințărilor de securitate.

Cisco se concentrează pe identificarea problemelor reale cu care se confruntă companiile și a lucrurilor de care acestea au cu adevărat nevoie. Iar una dintre cele mai mari probleme este lipsa resursei umane. În prezent, companiile nu dețin resursa umană necesară gestionării complexității generate de explozia numărului de dispozitive conectate la rețele IT.

Dacă în 1998 România avea 22 de milioane de locuitori, cu o distribuție echilibrată, formată din oameni tineri care au constituit resursa umană necesară pentru dezvoltarea joburilor viitorului, în 2023 România va avea în jur de 18 milioane de locuitori, cu o structură a populației și mai dezechilibrată.

„Trebuie să facem mai mult cu mai puțin. E un slogan care nu are aplicabilitate doar atunci când vorbim de reduceri de costuri, azi devine o realitate chiar și atunci cand presiunea financiară nu există. Cum poate ajuta Cisco companiile? Răspunsul nostru conține două componente – oamenii și tehnologia. Educația este esențială. Vom continua să investim în Cisco Networking Academy, programul nostru educțional, care anul acesta sărbătorește 20 de ani de prezență pe piața locală și care a contribuit semnificativ la dezvoltarea pieței IT&C din România. De asemenea, e important să implementăm în întreg portofoliul nostru de soluții componente precum vizibilitate, programabilitate și proactivitate, pentru a ajuta companiile să valorifice cu adevărat potențialul rețelei”, a mai adăugat Dorin Pena.

dorin-pena-cisco-romania-extindem-conceptul-de-simplificare-operationala-in-intreg-portofoliul-de-solutii 

2018-10-15 23:02:02 

Dorin Pena, Cisco România: „Extindem conceptul de simplificare operațională în întreg portofoliul de soluții Cisco”

Softlead

Ai nevoie de o aplicație?

1
2

alte articole it&c

Până la 1 milion de euro investiți în start-up-urile din a treia rundă de accelerare a Techcelerator, prin partenerul strategic GapMinder.VC

Începând de azi, 22 ianuarie 2019, start-up-urile pot aplica aici pentru a se înscrie la cea de-a treia rundă de accelerare a Techcelerator, primul program de acest tip din România care susține și financiar companiile de tehnologie aflate la început de drum, cu ajutorul partenerului strategic, GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

citeste tot

Studiul „Hei, Alexa!” confirmă: 95% dintre consumatori generației Y sunt reticenți în a avea o experiență la cumpărături asistată de roboți

Studiul realizat la nivel global evidențiază clivajul imens dintre retaileri și consumatorii generației Y și oferă concluzii interesante despre rolul noilor tehnologii în experiența la cumpărături

citeste tot

CHIVAS anunță câştigătorul ediției a IV-a „Chivas Venture” în România

Chivas Venture, competiţia globală pentru antreprenoriat cu impact social lansată de Chivas Regal, a desemnat câştigătorul celei de-a patra etape locale în România. The Human Link este business-ul care va merge mai departe în etapa internaţională a competiţiei, unde va participa alături de alte 21 afaceri din toată lumea, în cursa pentru milionul de dolari pus în joc

citeste tot