Endava a inregistrat o crestere de 43% a cifrei de afaceri, la aproximativ 50 milioane euro

17 octombrie 2013

Endava, una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, cu sediul central la Londra si cu centre de dezvoltare si suport in Europa de Est, a inregistrat o crestere de 43% a cifrei de afaceri la nivel de grup, la aproximativ 50 milioane euro (42,6 milioane de lire sterline) pentru anul financiar 2012/2013.

Endava, una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, cu sediul central la Londra si cu centre de dezvoltare si suport in Europa de Est, a inregistrat o crestere de 43% a cifrei de afaceri la nivel de grup, la aproximativ 50 milioane euro (42,6 milioane de lire sterline) pentru anul financiar 2012/2013 (date financiare la 30 iunie 2013). Mai mult, in baza acestui rezultat si a oportunitatilor de cariera create pentru specialistii IT in Romania, Endava a fost numita recent de catre ambasadorul Marii Britanii in Romania unul dintre exemplele de succes in ceea ce priveste investitiile britanice in tara noastra.

Pe plan national, la finalul anului 2012, Endava Romania a realizat o cifra de afaceri de 14,5 milioane de euro si are in prezent 880 de angajati in centrele din Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi.

„Ne-am propus ca pe parcursul anilor urmatori sa ne extindem in toate centrele noastre din Europa de Est. Planificam o crestere de 25% pe an a numarului de angajati in Romania pentru urmatorii doi ani si am primit sprijin din partea guvernului pentru a atinge acest target. De asemenea, beneficiem de colaborarea cu clienti care ne solicita proiecte IT complexe – in completare la locatiile de offshore traditionale, dar si pentru externalizarea in Europa de Est a proiectelor care anterior au fost derulate intern”, a declarat John Cotterell (foto), CEO Endava.

Cu ocazia recentei vizite la sediul Endava din Cluj-Napoca, Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii in Romania, a declarat: „Sunt placut surprins de modul in care s-a dezvoltat Endava in regiune. In opinia mea, Endava este unul dintre cele mai bune exemple de succes ale investitiilor britanice in Romania”.

Pentru anul financiar 2012/2013, grupul Endava a raportat o crestere cu 43% a cifrei de afaceri anuale, atingand suma de 42,6 milioane de lire sterline (aproximativ 50 de milioane de euro). Mai mult de 60% din cifra de afaceri a companiei sunt realizate cu clientii din sectorul financiar-bancar, in special din domeniul platilor electronice, al asigurarilor si cel bancar. Restul din cifra de afaceri provine din colaborarea cu clienti din domeniile media & publishing, retail si telecomunicatii – unde Endava detine o expertiza semnificativa.

Crestere pe segmentul solutiilor web, mobile si de social media

Serviciile traditionale de dezvoltare si testare software oferite de Endava au continuat sa inregistreze o crestere castigand cota de piata comparativ cu furnizorii de servicii IT din locatiile traditionale IT outsourcing, in timp ce divizia de Digital Media s-a bucurat de o crestere accelerata, pe masura ce tendinta ca activitatea de business sa se transforme in “digital business” continua.

Divizia Digital Media din cadrul Endava acopera solutii web, mobile si de social media. In ultimul an, Endava a castigat mai multe premii in domeniul digital media - locul 17 in top 100 Digital Agencies UK 2013 si nominalizare in cadrul Digital Impact Awards 2012.

Focus pe clienti mari

Endava se concentreaza din ce in ce mai mult pe clienti care sunt organizatii multinationale, ce au capacitatea de a-si extinde activitatile in mod considerabil. In prezent, aproximativ 75% din veniturile Endava provin de la clienti care cheltuie anual peste 2 milioane de euro pentru proiecte IT realizate impreuna cu Endava.

„Cresterea bazei de clienti mari a contribuit cel mai mult la cresterea noastra si ne asteptam sa fie un factor important in dezvoltarea viitoare. Este foarte important pentru noi sa ne concentram sa dezvoltam aceste relatii in continuare”, a adaugat John Cotterell.

Datorita faptului ca lucreaza cu companii mari, Endava a realizat o crestere semnificativa a numarului de angajati in cadrul centrelor de dezvoltare si suport din Europa de Est. De exemplu, pentru un furnizor important de solutii pentru plati electronice, Endava livreaza in total 15 proiecte, realizate de echipe care numara peste 200 de oameni, in mai multe locatii din Romania si Republica Moldova. Aceste echipe includ 90 de angajati din Bucuresti, 70 de angajati din Cluj-Napoca, 30 de angajati din Chisinau si aproximativ 10 angajati din Iasi.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Operațiunea ShadowHammer: noi atacuri asupra lanțului de aprovizionare amenință sute de mii de utilizatori din toată lumea

Kaspersky Lab a descoperit o nouă campanie de tip APT (amenințare complexă și persistentă), care a afectat un număr mare de utilizatori prin ceea ce este cunoscut drept un atac asupra lanțului de aprovizionare. Cercetările noastre au arătat că autorii operațiunii ShadowHammer au vizat utilizatorii utilitarului ASUS Live Update, prin injectarea unui backdoor, cel puțin în perioada...

Citește tot arrow_forward

Particularitățile unui WMS dedicat industriei de distribuție

Succesul companiilor de distribuție depinde de acuratetea și eficiența informațiilor de care dispune managementul, de controlul costurilor și satisfacția clienților. Permanenta presiune impusă de clienți impun implementarea și utilizarea unui sistem de management în cadrul depozitelor, care să permită automatizarea proceselor de efectuare a operațiunilor de recepție, livrare ș...

Citește tot arrow_forward

56% dintre organizațiile din România ar apela prima dată la furnizorul lor de securitate cibernetică, după un atac

Pe fondul unui peisaj al amenințărilor cibernetice care evoluează permanent, peste jumătate dintre organizațiile europene (57%) consideră că este ușor pentru atacatori să își ducă la bun sfârșit planurile fără a lăsa vreo urmă. În plus, 79% dintre respondenți ar vrea să știe cine se află în spatele unui atac – conform unui studiu[1] recent Kaspersk...

Citește tot arrow_forward