Endava a inregistrat o crestere de 43% a cifrei de afaceri, la aproximativ 50 milioane euro

17 octombrie 2013

Endava, una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, cu sediul central la Londra si cu centre de dezvoltare si suport in Europa de Est, a inregistrat o crestere de 43% a cifrei de afaceri la nivel de grup, la aproximativ 50 milioane euro (42,6 milioane de lire sterline) pentru anul financiar 2012/2013.

Endava, una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, cu sediul central la Londra si cu centre de dezvoltare si suport in Europa de Est, a inregistrat o crestere de 43% a cifrei de afaceri la nivel de grup, la aproximativ 50 milioane euro (42,6 milioane de lire sterline) pentru anul financiar 2012/2013 (date financiare la 30 iunie 2013). Mai mult, in baza acestui rezultat si a oportunitatilor de cariera create pentru specialistii IT in Romania, Endava a fost numita recent de catre ambasadorul Marii Britanii in Romania unul dintre exemplele de succes in ceea ce priveste investitiile britanice in tara noastra.

Pe plan national, la finalul anului 2012, Endava Romania a realizat o cifra de afaceri de 14,5 milioane de euro si are in prezent 880 de angajati in centrele din Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi.

„Ne-am propus ca pe parcursul anilor urmatori sa ne extindem in toate centrele noastre din Europa de Est. Planificam o crestere de 25% pe an a numarului de angajati in Romania pentru urmatorii doi ani si am primit sprijin din partea guvernului pentru a atinge acest target. De asemenea, beneficiem de colaborarea cu clienti care ne solicita proiecte IT complexe – in completare la locatiile de offshore traditionale, dar si pentru externalizarea in Europa de Est a proiectelor care anterior au fost derulate intern”, a declarat John Cotterell (foto), CEO Endava.

Cu ocazia recentei vizite la sediul Endava din Cluj-Napoca, Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii in Romania, a declarat: „Sunt placut surprins de modul in care s-a dezvoltat Endava in regiune. In opinia mea, Endava este unul dintre cele mai bune exemple de succes ale investitiilor britanice in Romania”.

Pentru anul financiar 2012/2013, grupul Endava a raportat o crestere cu 43% a cifrei de afaceri anuale, atingand suma de 42,6 milioane de lire sterline (aproximativ 50 de milioane de euro). Mai mult de 60% din cifra de afaceri a companiei sunt realizate cu clientii din sectorul financiar-bancar, in special din domeniul platilor electronice, al asigurarilor si cel bancar. Restul din cifra de afaceri provine din colaborarea cu clienti din domeniile media & publishing, retail si telecomunicatii – unde Endava detine o expertiza semnificativa.

Crestere pe segmentul solutiilor web, mobile si de social media

Serviciile traditionale de dezvoltare si testare software oferite de Endava au continuat sa inregistreze o crestere castigand cota de piata comparativ cu furnizorii de servicii IT din locatiile traditionale IT outsourcing, in timp ce divizia de Digital Media s-a bucurat de o crestere accelerata, pe masura ce tendinta ca activitatea de business sa se transforme in “digital business” continua.

Divizia Digital Media din cadrul Endava acopera solutii web, mobile si de social media. In ultimul an, Endava a castigat mai multe premii in domeniul digital media - locul 17 in top 100 Digital Agencies UK 2013 si nominalizare in cadrul Digital Impact Awards 2012.

Focus pe clienti mari

Endava se concentreaza din ce in ce mai mult pe clienti care sunt organizatii multinationale, ce au capacitatea de a-si extinde activitatile in mod considerabil. In prezent, aproximativ 75% din veniturile Endava provin de la clienti care cheltuie anual peste 2 milioane de euro pentru proiecte IT realizate impreuna cu Endava.

„Cresterea bazei de clienti mari a contribuit cel mai mult la cresterea noastra si ne asteptam sa fie un factor important in dezvoltarea viitoare. Este foarte important pentru noi sa ne concentram sa dezvoltam aceste relatii in continuare”, a adaugat John Cotterell.

Datorita faptului ca lucreaza cu companii mari, Endava a realizat o crestere semnificativa a numarului de angajati in cadrul centrelor de dezvoltare si suport din Europa de Est. De exemplu, pentru un furnizor important de solutii pentru plati electronice, Endava livreaza in total 15 proiecte, realizate de echipe care numara peste 200 de oameni, in mai multe locatii din Romania si Republica Moldova. Aceste echipe includ 90 de angajati din Bucuresti, 70 de angajati din Cluj-Napoca, 30 de angajati din Chisinau si aproximativ 10 angajati din Iasi.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ce trebuie să știi la implementarea primului ERP?

95% dintre companiile care implementează corect o aplicație software reușesc să îmbunătățească procesele interne după acest pas.

Citește tot arrow_forward

Șase din zece businessuri au suferit o breșă de securitate în ultimii trei ani

Circa șase din zece companii au suferit o breșă de securitate informatică în ultimii trei ani, iar o treime dintre specialiștii în securitate IT care nu au avut de-a face cu incidente spun că e foarte probabil să fie victime fără să știe asta, arată un studiu global al Bitdefender. Ponderea companiilor care s-au confruntat cu incidente în primele șase luni din 2019 e...

Citește tot arrow_forward