Ericsson și Polkomtel au testat prima transmisiune TV via LTE din Polonia

09 septembrie 2014

Ericsson și operatorul polonez Polkomtel au testat în premieră o transmisiune TV via LTE în Polonia. Astfel, 300 de invitați speciali și jurnaliști au putut urmări  în direct meciul de deschidere al Campionatului Mondial de Volei Masculin 2014 dintre Polonia și Serbia.

Ericsson și Polkomtel au testat prima transmisiune TV via LTE din Polonia

Ericsson și operatorul polonez Polkomtel au testat în premieră o transmisiune TV via LTE în Polonia. Astfel, 300 de invitați speciali și jurnaliști au putut urmări  în direct meciul de deschidere al Campionatului Mondial de Volei Masculin 2014 dintre Polonia și Serbia. Calitatea excepțională a imaginii a fost posibilă datorită unor dispozitive mobile compatibile LTE ce aveau instalată o aplicație preconfigurată pentru streaming-ul live.

În condițiile în care traficul video va crește cu 60% pe an până la finalul lui 2018, operatorii sunt presați să le ofere abonaților o experiență video de înaltă calitate, oricând și oriunde, încercând, în același timp, să-și gestioneze costurile și eficiența rețelei.

Soluția Ericsson pentru transmisiune TV via LTE le permite operatorilor să valorifice noi surse de venituri din conținut premium și să utilizeze eficient spectrul LTE șiresursele rețelei. Mai mult decât atât, operatorii vor putea să livrezeconținut unic către un număr nelimitat de abonați, cum ar fi, spre exemplu, transmisiuni video din unghiuri diferite, prim-plan-uri sau reluări din timpul evenimentelor live. Această facilitate înseamnă, de asemenea, că abonații vor avea acces rapid la conținut video de calitate și fără întreruperi, crescând astfel loialitatea lor față de operator. .

„Am colaborat excelent în trecut cu Ericsson și am dezvoltat o relație de durată, iar asta a făcut ca acest test să fie un succes”, a declarat Tobias Solorz, President of the Management Board Polkomtel. „Suntem foarte mulțumiți de modul în care s-a desfășurat demonstrația și de abia așteptăm să evaluăm în detaliu rezultatele. Succesul testului ne dă posibilitatea să le asigurăm abonaților noștri transmisiuni sportive și nu numai de foarte bună calitate. Sperăm să fim gata să oferim acest serviciu la nivel național în Polonia cât de curând.”

„Ericsson a fost printre primele companii care au investit în dezvoltarea și implementarea acestei tehnologii la nivel mondial”, a menționat Valter D’Avino, Head of Ericssons Region Western and Central Europe. „Este o tehnologie care are mult potențial să se dezvolte în continuare datorită unor noi moduri de utilizare. Spre exemplu, vom putea trimite conținut și actualizări constante către mașini conectate la Internet, panouri și afișaje publicitare digitale, dar și către serviciile dedicate transmisiunilor de urgență și securității publice”, a adăugat acesta.

Polkomtel furnizează servicii de telecomunicații prin brandul Plus, fiind unul dintre cei mai mari operatori telecom din Polonia, cu peste 13,5 milioane de abonați.

În prezent, Polkomtel pune accent pe promovarea utilizării internetului mobil, inclusiv prin rețele LTE. Încă de la început, compania a fost un adevărat deschizător de drumuri în ceea ce privește implementarea celor mai noi soluții pentru voce și date pe piața din Polonia. Datorită tehnologiilor HSPA/HSPA+, CDMA, 2G și 3G de generație anterioară, 99% din populația Poloniei beneficiază de acces la internet, nu doar în orașe, ci și în zonele rurale mai puțin dezvoltate. Mai mult decât atât, 66,7% din populația țării are deja acces la tehnologia LTE.

În perioada 01 septembrie – 21 septembrie, Ericsson România și agenția de cercetare Cult Market Research desfășoară studiul „Networked Society” – „Societatea Permanent Conectată”, un studiu care își propune să evidențieze părerile românilor despre impactul tehnologiei asupra educației, transportului în comun, instituțiilor administrative de stat, utilităților sau sistemului de sănătate, dar și a vieții la oraș. Studiul se desfășoară la nivel național, iar chestionarul poate fi accesat pe www.networkedsociety.ro.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Studiu GPeC: Strategia de marketing, produsele comercializate și serviciul de Customer Support – factorii esențiali pentru succesul magazinelor online

Datele lansate de Registrul Comerțului arată că, în ultimii zece ani, e-commerce-ul a înregistrat o creștere de peste 500% a cifrei de afaceri, devenind unul dintre cele mai rentabile sectoare de activitate. Cu toate acestea, piața de e-commerce din România nu este încă o piață matură, jucătorii concurând pentru puțin peste 5 milioane de cumpărători.Pe m...

Citește tot arrow_forward

Performanta pentru companiile de distributie cu SocrateERP

SocrateERP de la BITSoftware este 100% pregatit pentru a raspunde firmelor din distributie, care doresc să integreze si sa automatizeze toate procesele și canalele de distributie, cu functionalitati care acopera de la aprovizionare, optimizarea stocurilor si depozitelor, gestiunea comenzilor si a vanzarilor, optimizarea livrarii, controlul preturilor, marjelor si discounturilor, gestiunea financ...

Citește tot arrow_forward

Două cunoscute grupări de limbă rusă, descoperite de experții Kaspersky Lab că folosesc aceeași infrastructură

Grupările de hacking BlackEnergy și Sofacy sunt considerate doi dintre principalii actori din peisajul modern al amenințărilor cibernetice. În trecut, activitățile lor au dus deseori la consecințe grave, la nivel național. BlackEnergy a provocat unul dintre cele mai cunoscute atacuri cibernetice din istorie, atacând instalațiile energetice ucrainene în 2015, ceea ce a du...

Citește tot arrow_forward