EuroCloud Romania devine ambasada in Romania a programului de certificare EuroCloud Star Audit

08 decembrie 2014

Începând cu noiembrie 2014, EuroCloud Romania devine ambasada programului de certificare a solutiilor cloud EuroCloud Star Audit.

EuroCloud Romania devine ambasada in Romania a programului de certificare EuroCloud Star Audit

Începând cu noiembrie 2014, EuroCloud Romania devine ambasada programului de certificare a solutiilor cloud EuroCloud Star Audit. Schema de certificare EuroCloud Star Audit (ECSA) urmărește stabilirea unui ecosistem de încredere pentru dezvoltarea sectorului de cloud computing in Europa si se numara printre schemele de certificare recomandate de ENISA.

In contextul dezvoltarii rapide a serviciilor de cloud computing, piata globala de cloud va atinge 142.5 miliarde de dolari pana in 2016. In timp ce pietele europene nord-americane si asiatice inregistreaza o adoptie rapida a serviciilor cloud, principalele probleme care trebuiesc abordate la nivelul industriei raman securitatea in cloud, protectia datelor precum si definirea unor nivele adecvate de asigurare a calitatii serviciului catre client.

“Schema de certificare EuroCloud Star Audit acopera nu numai aspectele de securitate si protectia datelor in cloud ci trateaza si importanta managementului serviciilor cloud. Schema de certificare ECSA va permite asociatiei EuroCloud Romania sa sprijine furnizorii romani de servicii cloud pentru a oferi servicii la nivelul de transparenta necesar pentru stabilirea increderii consumatorilor in serviciile cloud si la standardele de calitate cerute de reglementarile curente in domeniul cloud” a declarat Elena Zvarici, Presedinte EuroCloud Romania.

Obiectivul principal al asociatiei EuroCloud Romania este promovarea unui climat de incredere pentru dezvoltarea industriei romanesti de cloud computing si in acelasi timp protejarea intereselor utilizatorilor de servicii cloud computing. Semnarea acordului de colaborare prin care asociatia EuroCloud Romania devine prima organizatie reprezentativa in Romania a programului de certificare ECSA, a avut loc pe 28 Noiembrie 2014 la Viena.

Elena Zvarici, Presedinte EuroCloud Romania si Dr. Tobias Höllwarth, VicePresedinte EuroCloud Europa si director ECSA

EuroCloud Romania va incepe promovarea programului de certificare ECSA in Romania incepand cu anul 2015 si invita specialistii cloud, organizatiile si companiile specializate in certificare, audit, consultanta si training sa se alature initiativei asociatiei pentru dezvoltarea ecosistemului ECSA in Romania. Companiile de servicii IT, din sectorul bancar si telecom, furnizorii de servicii Internet fix sau mobil care se recunosc in valorile propuse de certificarea ECSA si vor sa stie cum sa compare si sa aleaga serviciile cloud de la diversi provideri, si doresc sa inceapa prin auto-evaluarea gratuita a serviciilor cloud (EuroCloud Self-Assesment) sunt de asemenea invitate sa contacteze asociatia EuroCloud Romania.

“În calitate de Membru Strategic EuroCloud România, Ymens susține activ dezvoltarea pieței românești de cloud prin inițiative strategice care să ajute, în egală măsură, clienții dar și furnizorii de astfel de servicii. Pentru a deveni o piață matură, este nevoie, în primul rând, de mai multă încredere din partea clienților în soluțiile disponibile. Din această perspectivă, credem că EuroCloud, în calitate de ambasador al programului de certificare EuroCloud Star Audit, va susține adopția de soluții cloud, asigurănd o standardizare a ofertei din perspectiva calității și a transparenței de care beneficiază clientul final. De altfel, noi, la Ymens, ne aflăm chiar în acest moment în proces de evaluare și planificare a certificării Star Audit pentru soluțiile noastre. Pentru noi, este un angajament în plus pe care îl facem în direcția oferirii celor mai performante soluții din cloud clienților noștri.”Costin Matache, Director General Ymens

Pentru mai multe informatii despre EuroCloud Europa si ECSA, va rugam sa vizitiati siteul http://www.eurocloud-staraudit.eu

Pentru mai multe informatii despre asociatia EuroCloud Romania va rugam sa vizitati http://www.eurocloud.ro

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Performanta pentru companiile de distributie cu SocrateERP

Companiile de distributie au nevoi specifice care pot fi rezolvate rapid si consistent cu ajutorul sistemului SocrateERP pentru distributie. Solutia va permite sa mentieti controlul asupra afacerii de distributie si va ofera parghiile necesare pentru a creste compania si a-i maximiza rezultatele.

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward