Extinderea practicilor Bring Your Own Device (BYOD) în Europa este împiedicată de preocupările privind securitatea IT

14 Mar 2014

Oracle a realizat un studiu care a implicat 700 de companii din Europa, pentru a lansa Indexul European BYOD referitor la gradul de acceptare a dispozitivelor digitale personale în operaţiunile de business. Studiul arată că există în continuare o rezistenţă la adoptarea practicilor BYOD în multe regiuni, alimentată în primul rând de îngrijorările privind securitatea informaţiilor de business de pe dispozitive, identitatea utilizatorului și siguranţa aplicațiilor. &Icir

Extinderea practicilor Bring Your Own Device (BYOD) în Europa este împiedicată de preocupările privind securitatea IT

Oracle a realizat un studiu care a implicat 700 de companii din Europa, pentru a lansa Indexul European BYOD referitor la gradul de acceptare a dispozitivelor digitale personale în operaţiunile de business. Studiul arată că există în continuare o rezistenţă la adoptarea practicilor BYOD în multe regiuni, alimentată în primul rând de îngrijorările privind securitatea informaţiilor de business de pe dispozitive, identitatea utilizatorului și siguranţa aplicațiilor. În schimb, acele organizații care au fost deschise la practicile Bring Your Own Device se bucură în mare măsură de beneficiile acestei politici, precum costurile reduse de IT și productivitatea sporită, comparativ cu firmele aflate încă în faza de negare.

Soluțiile disponibile în prezent oferă un nivel ridicat de control asupra securităţii IT pe dispozitivele personale sau pe cele ale companiei, oferind o interfață simplificată. Companiile au flexibilitatea de a permite accesul la datele proprii de pe dispozitive personale ale angajaţilor, cu ajutorul unor filtre care izolează datele corporaţiei de cele personale, facilitând accesul în siguranță la aplicațiile organizației și gestionarea acestora.

“Practicile BYOD – dezvoltate în direcția potrivită – pot aduce beneficii reale afacerilor; de la productivitatea crescută a angajaților până la costuri reduse de IT și echipament hardware și o capacitate sporită de a atrage tinere talente,” declară Clive Longbottom, Research Director la Quocirca. “Este bine să vedem că unele organizații din Europa adoptă BYOD pentru a beneficia de aceste avantaje, însă raportul Oracle BYOD Index a dezvăluit un motiv real de îngrijorare în scepticismul multor altor companii în a accepta că BYOD se dezvoltă în jurul lor și în imediata lor apropiere și în a adopta această schimbare în beneficiul propriu.”

Cei care au adoptat practicile BYOD au o perspectivă unificată, percepând atât tabletele cât și smartphone-urile ca parte din BYOD. Aceştia au rezolvat cu succes multe dintre problemele de siguranță și sunt pregătiți pentru un nivel mai mare de schimbare în viitoarele versiuni BYOD.

“Problema siguranței pare să fi împins multe organizații din Europa în starea de negare și de rezistență împotriva BYOD.” spune Suhas Uliyar, Vice President Mobile Strategy Product Management la Oracle. “Totuși, tehnologiile precum containerization, encriptarea end-to-end și gestionarea aplicațiilor și dispozitivelor, completată de stocarea uniformă a datelor companiei, toate facilitățile care se regăsesc în prezent în portofoliul Oracle dedicat tehnologiei mobile și implementate de clienții Global Fortune 100 pot securiza practicile BYOD & mediul COPE (Corporate Owned Personal Enabled – dispozitive ale companiei folosite şi în scop personal). Este vital ca părțile implicate în ecosistemul BYOD să clarifice această situaţie în cadrul propriilor organizaţii. Acest lucru ar trebui să ducă la o creștere majoră a numărului organizațiilor europene care beneficiază de avantajele oferite de practicile BYOD.”

“Pionieri” vs “Sceptici” [2]

Respondenţii pot fi incluşi în două categorii: cei care adoptă practicile BYOD (“Pionierii”) şi cei care le evită (“Scepticii”). [3]

Variații în țările europene și în industrii

[1] Quocirca, care a gestionat cercetarea în numele Oracle, a chestionat 700 lideri de business dintr-o serie de companii mari și foarte mari din UK, Franța, Germania, Italia, Peninsula Iberică, Benelux și Țările Nordice.

[2] Analiza întrebării “Care este perspectiva organizației tale în ceea ce privește BYOD?”reliefează 2 grupuri. Aceia care au răspuns “Nu ne place, dar nu o putem opri” și “Permitem BYOD doar în circumstanțe de excepție” (313 respondenți) pot fi percepuți drept “Sceptici”; aceia care au răspuns “Avem o listă a dispozitvelor care pot fi acceptate” sau “Le permitem tuturor să folosească BYOD” pot fi percepuți ca “Pionieri” (187 respondenți)
3 Quocirca folosește un model de maturitate pentru a calcula indexul, adresând o serie de întrebări care pot fi notate de la 0-10 atunci cand respondentul nu spune adevărul despre o serie de subiecte. Prin calcularea mediei scorurilor, se ajunge la o serie de sub-indici și un scor index general care permit compararea grupurilor și a evoluției în timp care va fi monitorizată și măsurată.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul
Softlead

Aplicația software Vaunt introduce modulul de evaluare gratuită a prețului apartamentelor

VAUNT, platforma de management al vânzărilor dedicată sectorului rezidențial, introduce un nou modul, Client Portal. Prin intermediul acestuia, clienții cumpărători au acces la date în timp real despre valoarea în piață a...

Citește articolul