Facebook lansează M, competitorul Siri și Cortana

28 august 2015

În urmă cu doar 2 zile, câțiva utilizatori Facebook au reușit să descopere cea mai nouă funcționalitate a platformei de socializare, denumită M, cel mai nou asistent virtual, asemănător Siri (Apple) și Cortana (Microsoft).

Facebook lansează M, competitorul Siri și Cortana

În urmă cu doar 2 zile, câțiva utilizatori Facebook au reușit să descopere cea mai nouă funcționalitate a platformei de socializare, denumită M, cel mai nou asistent virtual, asemănător Siri (Apple) și Cortana (Microsoft).

Utilizatorii care au deja acces la această funcție pot testa solicitarea prin voce a uni rezervări la restaurant, găsirea unui cadou pentru cei dragi, identificarea sugestiilor de petrecere a timpului liber, urmate de rezervări, precum și multe altele.

Facebook se așteaptă ca utilizatorii săi să devină extrem de atașați de funcțiile asistentului virtual, cu atât mai mult cu cât poziționarea acestuia nu va fi de un simplu ajutor digital, ci de un suplinitor semnificativ al multor activități realizate prin produsele Facebook.

Obiectivul gigantului Facebook este acela de a transforma Messenger în cel mai folosit modul de căutare și de identificare a soluțiilor la nevoile utilizatorilor. În măsura în care M va reuși să ofere un număr cât mai mare de funcționalități, se așteaptă o creștere a interacțiunilor cu aplicația mobilă și, în mod evident, o creștere a încasărilor. În mai puțin de 2 ani, Facebook a reușit triplarea numărului de utilizatori pentru aplicația Messenger, ajungând în prezent la peste 700 de milioane.

Cum funcționează M?

Pentru a accesa serviciul M, utilizatorii vor apăsa un buton din cadrul aplicației Messenger pentru a trimite o solicitare de tip text, în același mod în care scriu un mesaj către orice alt utilizator al Messenger. Software-ul din spatele M va decoda mesajul în limbajul natural, va cere informații suplimentare și va trimite un update în momentul în care acțiunea devine completă. Utilizatorii nu vor cunoaște daca o persoană sau aplicația în sine le rezolvă problema, ceea ce face ca interacțiunea să fie una mult mai personală. În caz similar, Siri și Cortana nu au gen.

M va fi un instrument eficient pentru companiile care oferă suport prin aplicația Messenger și care își doresc interacțiuni permanente cu proprii clienți.

Photo credits: wired.com

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Digitalizarea Industriei De Achiziții - Soluțiile Software Pentru Achiziții Reprezintă O Piață De 6 Miliarde De Dolari

Industria de software de tip CRM este acum cea mai mare din lume, depășind industria sistemelor de gestionare a bazelor de date, și se preconizează că va ajunge la peste 80 de miliarde de dolari până în 2025.

Citește tot arrow_forward

Peste o treime (37%) dintre organizațiile din România au trecut prin cel puțin un atac cibernetic, cu diferite consecințe, în ultimele 24 de luni

Peste un sfert (27,7%) dintre factori decidenți din domeniul IT din România spun că autorii nu au lăsat nicio urmă în cadrul ultimului atac asupra organizației lor

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai populare încuietori inteligente permite atacatorilor accesul informatic la dispozitivele de acasă

O vulnerabilitate de securitate prezentă în încuietorile inteligente August Smart Lock Pro permite atacatorilor aflați în preajma acestora să intercepteze datele de acces la rețeaua wi-fi și deci să controleze toate dispozitivele conectate din locuință.

Citește tot arrow_forward