Fujitsu şi Oracle îmbunătăţesc serverele Fujitsu M10 SPARC

14 aprilie 2014

Fujitsu şi Oracle au anunţat disponibilitatea globală a serverelor îmbunătăţite Fujitsu M10-1, M10-4 şi M10-4S, echipate cu noul procesor SPARC64 X+, prevăzut cu 16 nuclee şi capabil să ruleze la viteze de până la 3.7 GHz, oferind o creştere a puterii de procesare cu până la 30 de procente faţă de procesorul SPARC64 X anterior.

Pieţele globale şi foarte diversificate obligă companiile să fie tot mai agile pentru a putea creşte şi a evolua în moduri tot mai variate. Sistemele informatice trebuie să susţină business-ul prezent şi să permită inovarea rapidă şi flexibilă pentru viitor. Serverul îmbunătăţit Fujitsu M10 anunţat astăzi este dotat cu noile procesoare SPARC64 X+ care pot atinge viteze de 3.7 GHz şi oferă o viteză de calcul de 1.3 ori mai mare (1) decât cea a generaţiei anterioare. Serverele îmbunătăţite oferă o platformă scalabilă de înaltă performanţă pentru proiectele de consolidare şi modernizare. Până în prezent, serverele Fujitsu M10 au stabilit 15 recorduri mondiale (2) în teste comparative importante.

“Fujitsu M10, pe care Fujitsu şi Oracle l-au lansat împreună în 2013, a evoluat acum la un nou nivel, prin relaţia strânsă dintre cele două companii,” a declarat Akira Kabemoto, Corporate Senior Vice President, Fujitsu Limited. “Prin performanţa extremă, la rândul ei îmbunătăţită de noile procesoare SPARC64 X+, noul Fujitsu M10 va contribui la competitivitatea clienţilor prin îmbunătăţirea eficienţei în afaceri şi accelerarea deciziilor.”

Fujitsu şi Oracle au anunţat disponibilitatea globală a serverelor îmbunătăţite Fujitsu M10-1, M10-4 şi M10-4S, echipate cu noul procesor SPARC64 X+, prevăzut cu 16 nuclee şi capabil să ruleze la viteze de până la 3.7 GHz, oferind o creştere a puterii de procesare cu până la 30 de procente faţă de procesorul SPARC64 X anterior.

“Serverele îmbunătăţite Fujitsu M10 oferă o nouă opţiune pentru clienţii aflaţi în căutarea unor soluţii de calcul esenţiale pentru business-ul lor,” a declarat Edward Screven, Oracle Chief Corporate Architect. “Colaborarea strânsă dintre Oracle şi Fujitsu duce mai departe promisiunea Oracle de a-şi ajuta clienţii să îşi accelereze business-ul prin integrarea hardware şi software.”

Noul server Fujitsu M10-4S suportă atât procesoare SPARC64 X cât şi X+ pe un singur sistem, pentru a proteja investiţiile anterioare. Mai mult, designul modular şi posibilitatea de reconfigurare dinamică a partiţiilor fizice permit îmbunătăţirea serverului Fujitsu M10-4S prin adăugarea de noi procesoare şi module de memorie sau de intrare/ieşire, fără a fi necesară oprirea sistemului.

Datorită performanţei extreme a procesorului SPARC64 X+ şi a eficienţei în utilizare, serverul îmbunătăţit Fujitsu M10 le permite utilizatorilor să administreze rapid seturi voluminoase de date şi să acceseze informaţiile esenţiale de care au nevoie pentru decizii în timp real, în situaţii extrem de dinamice. Performanţa şi capacitatea serverului Fujitsu M10 este optimizată prin activarea CPU (CPU Activation) la nivel de nucleu şi printr-o arhitectură modulară care suportă extinderea pentru a ţine pasul cu creşterea business-ului în mod facil şi la costuri reduse.

Linia de servere Fujitsu M10 poate fi prevăzută cu unul până la 64 de procesoare SPARC64 X+. Serverele Fujitsu M10 suportă atât Oracle Solaris 11 cât şi Oracle Solaris Legacy Containers, pentru a putea rula generaţii anterioare ale Oracle Solaris, ceea ce măreşte performanţa şi economiile fără a fi nevoie de alte modificări costisitoare ale aplicaţiilor.

Oracle Solaris 11 este deja folosit pe larg în producţie de către clienţi care beneficiază de caracteristicile sale pentru nevoi esenţiale ale companiilor. Oracle Solaris oferă o securitate de top la nivelul industriei, performanţă, scalabilitate şi observabilitate pentru cele mai solicitante aplicaţii enterprise.

Mai mult, capabilitaţile integrate de virtualizare precum partiţiile fizice, Oracle VM Server pentru SPARC şi Oracle Solaris Zones au ajutat mulţi utilizatori de Fujitsu M10 să consolideze şi să reducă dimensiunile şi consumul de energie ale centrelor lor de date. Serverele îmbunătăţite Fujitsu M10 oferă o putere mare de calcul şi protejează investiţiile anterioare, ceea ce permite consolidarea serverelor şi un nivel de modernizare care îi ajută pe clienţi să-şi optimizeze şi mai mult costurile totale de utilizare.

De la prima lansare a Fujitsu M10 în 2013, colaborarea dintre Fujitsu şi Oracle SPARC a câştigat încrederea multor clienţi în aceste servere, care sunt folosite pentru aplicaţii esenţiale în funcţionarea acelor companii. Serverele Fujitsu M10 îmbunătăţite anunţate astăzi vor contribui şi mai mult la competitivitatea clienţilor.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

SneakyPastes: o operațiune aparținând Gaza Cybergang atacă victime din 39 de țări, care au legătură cu Orientul Mijlociu

În 2018, Gaza Cybergang, despre care se știe acum că este formată din mai multe grupuri, cu grade diferite de complexitate, a lansat o operațiune de spionaj cibernetic ce vizează persoane și organizații cu un interes politic în Orientul Mijlociu.

Citește tot arrow_forward

Peste 900.000 de utilizatori au fost vizați de malware pretinzând a fi jocuri video populare, în decurs de un an

Infractorii cibernetici profită de cererea tot mai mare de jocuri video, distribuind malware prin intermediul unor pretinse copii ale celor mai populare, arată o cercetare Kaspersky. Peste 930.000 de utilizatori au fost vizați de astfel de atacuri, în ultimele 12 luni, între iunie 2018 și începutul lunii iunie 2019. Peste o treime dintre atacuri s-au concentrat pe numai trei ...

Citește tot arrow_forward

SonicWall: La început de an, infractorii informatici caută noi tipuri de atacuri. Trebuie să fim vigilenți în lunile următoare

Infractorii informatici nu au vacanță. Noi variante de malware au fost identificate în cursul lunii ianuarie de către echipa companiei de securitate IT SonicWall.

Citește tot arrow_forward