Fun Facts: Cât de rapidă și puternică este tehnologia 3D XPoint™?

29 iulie 2015

Tehnologia, mai ales cea din domeniul memoriei, poate fi copleșitoare cu atât de multe caracteristici cărora să le fie ținută evidența. 

Tehnologia, mai ales cea din domeniul memoriei, poate fi copleșitoare cu atât de multe caracteristici cărora să le fie ținută evidența. 

Tehnologia 3D XPoint™ prezintă multe potențiale avantaje pentru anumite aplicații de înaltă performanță. Exemplele de mai jos ajută la vizualizarea acestor avantaje într-un mod mai abstract, folosind exemple din viața de zi cu zi.

 

Performanța tehnologiei 3D XPoint™

 • Tehnologia 3D XPoint™ este de 1.000[i] de ori mai rapidă decât NAND.[ii]
  • Media navetei zilnice a americanilor s-ar reduce de la 25 de minute în trafic la 1,5 secunde.
  • Călătoria cu avionul din San Francisco în Beijing s-ar putea efectua în 43 de secunde, față de 12 ore cât dureză acum.
  • Marele Zid Chinezesc ar putea fi construit în 73 de zile față de 200 de ani.
 • Latența HDD-urilor este măsurată în milisecunde, cea a NAND în microsecunde, iar unitatea de măsură a tehnologiei 3D XPoint™ este calculată în nanosecunde (a miliarda parte a unei secunde).
 • În timpul necesar unui HDD pentru a traversa un teren de baschet, NAND poate finaliza un maraton, iar tehnologia 3D XPoint™ ar putea înconjura aproape tot globul.
 • Dacă tipurile de stocare ar fi tipuri de călătorie:
  • HDD-urile te-ar putea duce din New York în Los Angeles cu mașina în 4 zile (2.500 de mile).
  • SSD-urile te-ar putea duce pe lună în același timp (240.000 de mile).
  • Tehnologia 3D XPoint™ te-ar putea duce și aduce de pe Marte în același timp (280 de milioane de mile).

Durabilitatea tehnologiei 3D XPoint™

 • Tehnologia 3D XPoint™ are o durabilitate de 1.000 de ori mai mare decât NAND:
  • Dacă tehnologia 3D XPoint™ ar fi fost uleiul motorului mașinii tale, ar trebui schimbat mult mai rar: o dată la 3 milioane de mile – echivalentul condusului în jurul lumii la Ecuator de 120 de ori sau  aproape o dată în jurul Soarelui.
  • Dacă mașina ar avea capacitatea de alimentare mai mare de 1.000 de ori, media alimentarii ar fi o dată la 25 de ani[iii].
 • Un SSD pentru consumer poate scrie 40 GB pe zi[iv]—destul pentru a scrie 8,6 copii ale Enciclopediei Britannica[v] sau 10.000 de fișiere MP3[vi] pe drive în fiecare zi timp de cinci ani.
  • Un SSD cu durabilitate crescută de până la 1000 de ori ar putea scrie întreaga colecție tipărită a Bibliotecii Congresului SUA (20TBvii) de două ori în fiecare zi. După cinci ani, acesta este echivalentul a 73 petabiți.

[1] Bazat pe latența performanței comparativ cu NAND standard

[1] USA Today

[1] Quicken Loans, USA Today and Federal Highway Administration

[1] Comparând un SSD pentru scrieri de 40GB pe zi timp de cinci ani

[1] Britannica 2013 Ultimate DVD, 4,67 GB

[1] Fișiere MP3 de 4MB

vii Wolfram Alpha

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Digitalizarea Industriei De Achiziții - Soluțiile Software Pentru Achiziții Reprezintă O Piață De 6 Miliarde De Dolari

Industria de software de tip CRM este acum cea mai mare din lume, depășind industria sistemelor de gestionare a bazelor de date, și se preconizează că va ajunge la peste 80 de miliarde de dolari până în 2025.

Citește tot arrow_forward

Peste o treime (37%) dintre organizațiile din România au trecut prin cel puțin un atac cibernetic, cu diferite consecințe, în ultimele 24 de luni

Peste un sfert (27,7%) dintre factori decidenți din domeniul IT din România spun că autorii nu au lăsat nicio urmă în cadrul ultimului atac asupra organizației lor

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai populare încuietori inteligente permite atacatorilor accesul informatic la dispozitivele de acasă

O vulnerabilitate de securitate prezentă în încuietorile inteligente August Smart Lock Pro permite atacatorilor aflați în preajma acestora să intercepteze datele de acces la rețeaua wi-fi și deci să controleze toate dispozitivele conectate din locuință.

Citește tot arrow_forward