G DATA: Atacurile prevenite de BankGuard au crescut cu 44,5%

14 mai 2015

Raport malware: Clientii bancilor din SUA sunt principalele tinte ale atacurilor asupra online banking-ului.

Nou record in lupta impotriva troienilor bancari: numarul de atacuri dejucate a crescut cu 44,5% in 2014.

G DATA: Atacurile prevenite de BankGuard au crescut cu 44,5%

O analiza a celor mai vizate 25 de obiective, efectuata de expertii in securitate de la G Data, a dezvaluit ca peste 70% din acestea sunt situate in SUA, Canada si Marea Britanie si doar cate 4 procente in Germania si Franta. Per ansamblu, analistii au descoperit peste 4,1 milioane de noi tulpini de malware in a doua jumatate a anului 2014. Aceasta duce totalul pe anul 2014 la aproape 6 milioane de noi tulpini de malware, ceea ce inseamna ca prognoza de peste 3,5 milioane de tipuri de malware a fost mult depasita. Raportul Malware este disponibil acum pe site-ul G DATA.

“Masurile de securitate imbunatatite de banci fac mai dificila misiunea jefuitorilor conturilor online in incercarea lor de a obtine bani de la clientii bancilor. Cu toate acestea, numarul atacurilor troienilor bancari evitate au crescut cu 44,5%. Troienii bancari sunt proiectati pentru a evita metodele de detectie conventionale. Doar tehnologiile speciale pot proteja utilizatorii de online banking in mod eficient. “ Ralf Benzmuller, seful G DATA SecurityLab.

Expertii de securitate au descoperit 4,1 milioane de tulpini malware in a doua jumatate a anului 2014 - cu aproape 2,3 ori mai mare comparativ cu prima jumatate a anului. Pe intreg anul, G DATA SecurityLabs a inregistrat aproape sase milioane de noi variante de malware. Comparativ, in 2013 au fost doar 3,4 milioane de tulpini, dintre care 1,9 milioane au fost gasite in a doua jumatate a anului.

Comparativ cu prima jumatate a anului 2014, proportia clientilor bancari din USA, care au fost vizati de infractorii cibernetici a scazut cu 12%. Atacurile asupra utilizatorilor rusi de online banking au crescut semnificativ (plus 12%). Totodata, noutatile din Top 25 au fost o banca franceza si una canadiana.

Programele adware continua sa castige teren

Programele adware au continuat sa se mentina la un nivel ridicat in a doua jumatate a anului 2014, acestea constituind 31,4% din toate variantele de tulpini noi. Prin urmare, aproape unul din trei noi detectii de malware au venit din aceasta categorie.

Previziuni pentru prima jumatate a anului 2015

  • Expertii de securitate se asteapta ca atacurile de tip phishing sa se transforme in atacuri organizate care implica, de asemenea, programe malware. Nu sunt folosite doar atacuri de tip phishing pentru sustragerea datelor sensibile – sunt initiate si atacuri ce folosesc kit-uri exploit.

G DATA Malware Report este disponibil online la adresa: https://secure.gd/dl-en-pcmwr201402

G Data Software

Securitatea IT a fost inventata in Germania: G DATA Software AG este pionier in industria de antivirusi. Au trecut mai bine de 30 de ani de cand compania, fondata in Bochum in 1985, a dezvoltat primul program de combatere a virusilor. In momentul actual, G DATA este unul dintre cei mai importanti producatori de solutii de securitate IT din lume.&nb...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din România, anunță că le va oferi companiilor doritoare, timp de trei luni, acces gratuit la aplicația Mirro, prima soluție completă de performance management din țară. În contextul în care din ce în ce mai mulți angajați sunt nevoiți s...

Citește tot arrow_forward

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward