Game Jam pe teme politice: Goethe-Institut îi provoacă pe cei pasionați să dezvolte un joc video în 48 de ore

17 Jul 2018

În perioada 12-14 octombrie 2018, Goethe-Institut va organiza un Game Jam care își propune să aducă în prim plan probleme sociale și politice actuale din întreaga lume prin intermediul jocurilor video. Acest eveniment se adresează unui public larg alcătuit din programatori, artiști, activiști civici, muzicieni, cineaști, analiști politici, dezvoltatori de jocuri sau persoane creative, indiferent de nivelul de pregătire. Înscrierile vor fi d

Game Jam pe teme politice: Goethe-Institut îi provoacă pe cei pasionați să dezvolte un joc video în 48 de ore

„Bucureştiul are un număr crescut de dezvoltatori de jocuri, pasionați de gaming și oameni cu inițiative civice, iar prin acest Game Jam Goethe-Institut doreşte să promoveze relevanţa artistică şi socială a jocurilor şi a game design-ului. Împreună cu CINETIc și RGDA, dorim să aducem lumea gamingului mai aproape de participanții din industriile creative și civice, scopul game jam-ului “Games & Politics” fiind acela de a-i face pe oameni să se joace, iar prin joc, să pună lumea în mișcare și s-o schimbe în bine”, a declarat Dr. Evelin Hust, director al Goethe-Institut.

Participanții la Game Jam vor fi sprijiniți în realizarea jocurilor de către mentori cu experiență din industria de game development, societatea civilă sau domeniul artelor vizuale. Printre aceștia se numără George Barbăroșie (Inițiativa România), Ioana Covei (Ardor),  Dr. Nicoleta Bitu (Federația Democrată a Romilor din România), Diana Popp (Smart Everything Everywhere), George Lemnaru (Green Horse Games), Ionuț-Gabriel Solomon (creative director în cadrul Amber), Vlad Ilicevici (director general Animest IAFF și fondator Animation Worksheep), Marius Cătălin Hodea (tehnician VR 3D) și Ciprian-Marius Făcăeru (director creativ în cadrul Augmented Space Agency). 

Persoanele care doresc să participe la Game Jam se pot înscrie individual sau în grup pe site-ul Goethe Institut. Înscrierea este gratuită.

Game Jam-ul face parte din expoziția interactivă de jocuri video „Games & Politics”, eveniment în cadrul căruia vor fi prezentate 18 jocuri video cu teme politice. Jocurile abordează în plan artistic tematici precum critica mijloacelor media, migrația, raporturile de putere, rolul sexelor și militarismul. Expoziția va avea loc în perioada 5 – 21 octombrie 2018 în noul pavilion cultural al Goethe-Institut București, din Calea Dorobanți nr. 32. Mai multe detalii se găsesc pe site-ul Goethe-Institut.

CINETIc este un centru de cercetare al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematrografică din Bucureşti (UNATC), care studiază ce se petrece la punctul de intersecţie dintre sfera digitală, neuroștiințe și arte performative.

Goethe-Institut România continuă seria de evenimente care vizează industria dezvoltatoare de jocuri din România, după ce în luna mai a acestui an a organizat Game Heroes, un concert în cadrul căruia Orchestra Națională Radio a interpretat partituri din coloanele sonore ale unor jocuri celebre.

Parteneri: RGDA (Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România), ARDOR, Critique Gaming, Federația Democrată a Romilor din România, Google Community, INIȚIATIVA ROMÂNIA, Smart Everything Everywhere, Dăescu Borțun Olteanu

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul
Softlead

Aplicația software Vaunt introduce modulul de evaluare gratuită a prețului apartamentelor

VAUNT, platforma de management al vânzărilor dedicată sectorului rezidențial, introduce un nou modul, Client Portal. Prin intermediul acestuia, clienții cumpărători au acces la date în timp real despre valoarea în piață a...

Citește articolul