Gartner achiziționează CEB pentru 2,6 miliarde de dolari

06 ianuarie 2017

Gartner, Inc. – companie de top în cercetare și consultanță în tehnologia informațiilor și CEB Inc., lider în furnizarea insight-urilor despre cele mai bune practici și management al resurselor umane, au anunțat joi, 5 decembrie 2017, încheierea unui acord. Conform acestuia, Gartner va achiziționa toate acțiunie CEB, a căror valoare totală este de aproximativ 2,6 miliarde de dolari. Tranza

Gartner achiziționează CEB pentru 2,6 miliarde de dolari

Gartner, Inc. – companie de top în cercetare și consultanță în tehnologia informațiilor și CEB Inc., lider în furnizarea insight-urilor despre cele mai bune practici și management al resurselor umane, au anunțat joi, 5 decembrie 2017, încheierea unui acord. Conform acestuia, Gartner va achiziționa toate acțiunie CEB, a căror valoare totală este de aproximativ 2,6 miliarde de dolari. Tranzacția a fost aprobată în mod unanim de Comitetele Directoare ale ambelor organizații și se va finaliza în prima parte a acestui an.

Suntem încântați să ne unim forțele cu CEB, o companie de top pe care o admirăm de multă vreme. Modelele noastre de business complementare vor crea compania de cercetare și consultanță lider la nivel global - pentru toate funcțiile majore ale unei organizații. a susținut Gene Hall, CEO Gartner. Tranzacția se bazează pe o valoare totală a business-ului de aproximativ 3,3 miliarde de dolari, incluzând datoria netă de aproximativ 0,7 miliarde de dolari a CEB. Aceasta va aduce, pentru Gartner, creșteri imediate la venitul pe acțiune și se așteaptă ca, până în 2018, aceasta fie mai mare cu 2 cifre. Shareholderii Gartner vor deține aproximativ 91% din combinația celor două companii. 

Tom Monhan, Președinte și CEO al CEB, Am apreciat întotdeauna Gartner pentru impactul pe care acesta îl are asupra clienților și istoricului creșterii sale. Suntem mulțumiți să finalizăm acest acord, care oferă beneficii irezistibile pentru shareholderii, clienții și angajații CEB. Shareholderilor CEB li se va acorda o valoare substanțială și imediată pentru investițiile lor, în același timp cu beneficiile obținute în urma prospecților într-o continuă creștere ale unei companii combinate. Compania rezultată va furniza insight-uri de neegalat despre tehnologie, talente și alți factori-cheie care conduc performanța corporatistă. De asemenea, se va extinde accesul la o piață imensă, rapid de atins, și cu o nevoie clară a suportului nostru pentru o varietate de arii funcționale. Angajații CEB vor avea beneficiul de a fi parte dintr-o organizație diversificată și într-o continuă creștere, la nivel global, care oferă oportunități constante de evoluție și dezvoltare în carieră. Suntem încântați să lucrăm cu echipa Gartner, pentru a ne accelera creșterea și a ne extinde impactul asupra membrilor și clienților.

Beneficiile tranzacției sunt următoarele:

 • Accelerarea creșterii CEB prin introducerea practicilor eficiente la scară globală ale Gartner
  • Gartner va accelera creșterea profitului CEB prin aplicarea practicilor operaționale proprii, care au adus, de-alungul timpului, o creștere cu 2 cifre pentru liderul în cercetare și consultanță în tehnologie. De asemenea, CEB va beneficia de prezența pe piață la nivel înalt și de notorietatea la nivel global pe care a dobândit-o Gartner. În schimb, Gartner se așteaptă ca, până în al treilea an după încheierea tranzacției, compania să livreze un contract mai mare cu două cifre, pentru CEB.
 • O combinație complementară, cu capacități crescute
  • Gartner va extinde practicile și inisght-urile despre managementul talentului ale CEB de la executivii din companiile mari, către aceia din companiile mijlocii, unde liderul de piață are o prezență mai mare. În plus, Gartner va introduce și dezvolta o suită de noi cercetări la nivel sindical și produse de consultanță, punându-și amprenta pe componentele de HR, Sales, Finanțe și Legal, pe care le stăpânește CEB în momentul de față. Clienții mari CEB vor beneficia de expertiza în tehnologie a Gartner, dat fiind factorul de decizie în continuă creștere asupra unui număr mare de roluri funcționale, dincolo de componenta IT.
 • Principii atractive și aliniate la modelele de business
  • Această combinație beneficiază de o bază extinsă, complementară și în continuă creștere, de profit recurent, prin abonament, care oferă o rată mare de vizibilitate și de reînnoire. În plus, ambele companii se așteaptă să genereze volume mari de conversii ale cash flow-ului.
 • Livrarea unor beneficii financiare atractive pe termen scurt și lung
  • Se așteaptă ca tranzacția să aducă o creștere imediată la veniturile de achiziție ale Gartner, reglate înainte de sinergiile pentru costuri, cu un procentaj de 2 cifre, până în 2018. În plus, Gartner se așteaptă să realizeze sinergii pentru costuri anuale de aproximativ 25 – 50 de milioane de dolari, începând cu 2018, ceea ce va duce la beneficii financiare și în tranzacțiile
 • Extinderea semnificativă a oportunităților de piață pentru o creștere mare, pe termen lung
  • Oportunitățile vaste pe piața de IT, Marketing și Supply Chain, împreună cu avantajele masive pe care CEB le are în HR, Sales, Finanțe și Legal, vor crește semnificativ oportunitatea accesibilă a creării unei companii care să combine toate aceste aspecte.

Gartner și CEB sunt bine aliniate din perspectiva culturii, talentelor și modelului de business, ceea e va oferi un suport real pentru integrarea celor două, odată cu încheierea contractului. Suntem nerăbădori să primim compania CEB în echipa noastră, pentru a lucra împreună în avantajul unei combinații eficiente pentru toți clienții, shareholderii și asociații noștri, la nivel global. – a încheiat Gene Hall, CEO Gartner.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ce aplicații software pot achiziționa cu 100 de euro/lună?

Stabilirea bugetelor pentru achiziții software este un proces ce implică analiză, informare, evaluare corectă a nevoilor și perspectivelor pe termen mediu și lung. Adesea, cei mai mulți dintre clienții noștri privesc cu neîncredere și cu teamă la butonul de Solicită un demo sau Cere o ofertă tocmai pentru că asociază aplicațiile complexe cu bugete prea mari pentru resursele d...

Citește tot arrow_forward

Soluțiile software CRM – creștere cu 15.6% în 2018 față de anul precedent

Conform celor mai noi date Gartner, aplicațiile de tip Customer Experience and Relationship Management au înregistrat o creștere de 15.6% în anul 2018, piața acestora fiind evaluată la peste 48 de miliarde de dolari.

Citește tot arrow_forward

Aplicațiile software HR – un plus pentru companii în perioada de criză

În 2008, aproape 9 milioane de americani și-au pierdut job-urile, ca o cauză a recesiunii. Mai mult de 170.000 de business-uri s-au închis. Iată care sunt cele mai importante recomandări pentru gestionarea resurselor umane într-o perioadă de criză financiară.

Citește tot arrow_forward