Gartner: Aplicațiile software dedicate automatizării robotizate – o piață de 2 miliarde de dolari în 2021

21 septembrie 2020

Care a fost apetitul pentru tehnologii RPA în 2020 și ce indică trendurile?

Gartner: Aplicațiile software dedicate automatizării robotizate – o piață de 2 miliarde de dolari în 2021

Industria soluțiilor software de tip RPA (Robotic Process Automation) a înregistrat creșteri și în perioada scăderilor economice cauzate de pandemia din acest an. Astfel, conform previziunilor Gartner, încasările din implementări software de tip RPA vor atinge 1.89 miliarde de dolari în 2021, cu o creștere de 19.5% față de anul anterior.

Oportunitatea pe care o generează piața RPA este dată de nevoia companiilor de a-și îmbunătăți procesele de business, performanțele interne, rapiditatea și productivitatea, cu atât mai mult cu cât impactul pandemiei a fost unul sever asupra echipelor de lucru și cifrelor de business, per ansamblu. Companiile au în vedere scăderea costurilor în perioada următoare, iar pentru activitățile repetitive, soluțiile software de tip RPA sunt o variantă optimă, Fabrizio Biscotti, Research Vice President în cadrul Gartner.

La nivel global, veniturile companiilor care implementează tehnologii RPA au crescut constant chiar și în anul 2020, mai exact cu 11.9% față de anul 2019. În același timp, costurile soluțiilor RPA au suferit adaptări din perspectiva costurilor, având o scădere cu 10-15% în 2020 față de anul anterior.

Coform Gartner, la nivel global, recesiunea și scăderile cauzate de contextul pandemic vor direcționa peste 90% dintre companiile mari spre digitalizare prin implementarea soluțiilor RPA în următorii ani. Adopția tehnologiilor software robotizate va veni din industriile non IT.

Ai nevoie de o aplicație software potrivită companiei tale? Completează formularul de contact de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected].

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Raport SAP: Utilizatorii marilor platforme de conținut se bazează din ce în ce mai mult pe recomandările primite de la acestea

Procentul produselor și serviciilor achiziționate pe baza recomandărilor algoritmilor AI este în continuă creștere

Citește tot arrow_forward

DefCamp #10: ediția aniversară a celei mai mari conferințe de securitate cibernetică aduce în România peste 2.000 de participanți din peste 40 de țări

Peste 60 dintre cei mai buni hackeri etici din lume vor urca pe cele trei scene ale DefCamp cu ocazia ediției aniversare a conferinței.

Citește tot arrow_forward

GPeC SUMMIT și iSense Solutions dezvăluie primele rezultate ale studiului privind piața de comerț electronic din România

În 2019, proporția celor care au vizitat magazine online a crescut cu 10% (5 puncte procentuale) față de 2018

Citește tot arrow_forward