Gartner: Bugetele dedicate achizițiilor IT vor crește cu 2.4% în 2017

17 iulie 2017

La nivel global, achizițiile IT sunt evaluate la un total de 3.5 trilioane de dolari pentru anul 2017, cu 2.4% mai mult decât în anul 2016. “Segmentul digital al industriei are un rol determinant în această creștere”, John David Lovelock, Vice Președinte și analist în cadrul Gartner. “De asemenea, dezvoltarea industriei digitale a condus la apariția mai multor sub domenii de activitate, incluzând soluțiile software și proprietatea intelectuală, industrii și

Gartner: Bugetele dedicate achizițiilor IT vor crește cu 2.4% în 2017

La nivel global, achizițiile IT sunt evaluate la un total de 3.5 trilioane de dolari pentru anul 2017, cu 2.4% mai mult decât în anul 2016. “Segmentul digital al industriei are un rol determinant în această creștere”, John David Lovelock, Vice Președinte și analist în cadrul Gartner. “De asemenea, dezvoltarea industriei digitale a condus la apariția mai multor sub domenii de activitate, incluzând soluțiile software și proprietatea intelectuală, industrii și servicii specific, cu impact mare de evoluție, cum at fi Internet of Things (IoT) în contextual manufacturii, blockchain in contextual serviciilor financiare sau tehnologiile inteligente din comerț”.

Conform Gartner, industriile care au cel mai mare impact și potențial de creștere includ produsele și tehnologiile hardware, software, serviciile IT și piețele dedicate serviciilor de telecomunicații.

În ceea ce privește industria software, piața soluțiilor și serviciilor dedicate este evaluată la o creștere de 7.6% în anul 2017. Efectul principal al acestei creșteri este tocmai faptul că multe companii investesc tot mai mult în digitalizarea la nivel intern și a serviciilor oferite clienților, în special în tot ceea ce înseamnă automatizarea prin dezvoltarea a noi funcționalități și beneficii utilizatorilor.

O dată cu creșterea adopției soluțiilor de tip SaaS, se observă și o evoluție în includerea în obiceiurile de consum organizaționale a instrumentelor dedicate operațiunilor IT, în special în cazul celor în cloud. Iar toate aceste cifre aflate în creștere evidentă sunt susținute de o creștere a consumului de device-uri mobile cu 3.8% în anul 2017 față de anul anterior.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Cum schimba tehnologiile practicile de management ale resurselor umane?

Tehnologia schimba in mod fundamental modul in care departamentele de resurse umane mentin relatiile cu angajatii, organizeaza documentele si analizeaza performantele echipelor. Folosite eficient, sistemele software fac munca specialistilor din domeniul resurselor umane mult mai productiva si sporesc gradul de multumire a angajatilor. Sa vedem cum au transformat tehnologiile practicile de manageme...

Citește tot arrow_forward

Care sunt industriile în care digitalizarea este primordială în această perioadă?

Într-o perioadă în care angajații și companiile descoperă tot mai mult beneficiile work from home, optimizarea proceselor de lucru, precum și digitalizarea celor mai importante industrii aflate în interacțiunea directă consumator – producător/comerciant sunt esențiale și se află în topul intereselor clienților Softlead.

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai complexe operațiuni de spionaj pe Android: Mandrake a rămas nedectat timp de patru ani în aplicații din magazine oficiale

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o nouă amenințare informatică, denumită Mandrake, care infectează dispozitive cu Android ale unor victime atent alese cu scopul de a le spiona și de a le goli conturile bancare.

Citește tot arrow_forward