Gartner: Din toată gama IT, segmentul Software va înregistra cea mai mare creștere în 2020

20 ianuarie 2020

Care sunt așteptările specialiștilor în privința aplicațiilor software în 2020?

Gartner: Din toată gama IT, segmentul Software va înregistra cea mai mare creștere în 2020

Conform specialiștilor Gartner, industria IT va avea o creștere de minim 3.4% în 2020, comparativ cu anul anterior, segmentul cu cea mai importantă dezvoltare fiind cel dat de aplicațiile și tehnologiile software. Mai exact, John David Loverlock, Vice Președinte Gartner, estimează o creștere de cel puțin 10.5% pentru aplicațiile software enterprise în 2020, fapt ce are la bază rata de adopție extrem de accelerată a soluțiilor Software as a Service (SaaS).

Analizele Gartner au la bază metodologii de previzionare complexe și suite de date extrem de importante, provenite de la zeci de mii de furnizori de aplicații software din industrii specifice și din întreaga lume.

Toată lumea iubește aplicațiile software de tip SaaS

Creșterea accelerată a numărului și a tipologiilor de aplicații software de tip Software as a Service a dus la o aadopție rapidă a acestora în rândul organizațiilor, indiferent de mărimea lor. Astfel, fie că vorbim despre soluții software potrivire pentru companii cu 15 angajați, fie că este vizată digitalizarea celor cu peste 1000 de angajați, creșterea numărului de licențe la nivel global pentru soluții SaaS va fi cu 95% mai mare în următorii 2 ani, conform Blisfully.

În acest fel, o companie internațională medie va cheltui aproximativ 20.000 de dolari pe lună.

În  rândul vendorilor și producătorilor de aplicații software, această creștere va însemna un plus de presiune pe dezvoltarea continuă a soluțiilor personalizate și specifice unei industrii, precum și pe aspecte ce vizează productivitatea și eficiența echipelor.

 Află care au fost cele mai solicitate aplicații software în 2019! 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

În 2018, România s-a clasat pe locul 8 în topul țărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacați de ransomware-ul mobil

Cercetătorii Kaspersky Lab au constatat că numărul de atacuri care folosesc software periculos pentru dispozitive mobile aproape s-a dublat, în numai un an. În 2018 au existat 116,5 milioane de atacuri, comparativ cu 66,4 milioane, în 2017, cu o creștere semnificativă a numărului de utilizatori unici afectați. În ciuda faptului că sunt atacate mai multe dispozitive,...

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai complexe operațiuni de spionaj pe Android: Mandrake a rămas nedectat timp de patru ani în aplicații din magazine oficiale

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o nouă amenințare informatică, denumită Mandrake, care infectează dispozitive cu Android ale unor victime atent alese cu scopul de a le spiona și de a le goli conturile bancare.

Citește tot arrow_forward

De ce anul 2021 poate fi anul e-commerce și al magazinelor online?

Conform Nasdaq, până în 2040, 95% dintre achiziții vor fi efectuate online, fapt ce deschide noi perspective încă de acum pentru migrarea unui număr tot mai mare de business-uri către tehnologii e-commerce.

Citește tot arrow_forward