Gartner: Orientul Mijlociu și Africa – creșteri masive ale pieței de Business Intelligence

13 august 2015

Gartner anunța o creștere semnificativă pentru anul 2014 în ceea ce privește piața aplicațiilor software de Business Intelligence (BI), evaluată la 245 de milioane de dolari.

Gartner: Orientul Mijlociu și Africa – creșteri masive ale pieței de Business Intelligence

Gartner anunța o creștere semnificativă pentru anul 2014 în ceea ce privește piața aplicațiilor software de Business Intelligence (BI), evaluată la 245 de milioane de dolari. Mai exact, suita de soluții care se încadrează în acest segment cuprinde platforme BI, dedicate managementului organizațional (CPM) sau cele cu rol în analiza datelor.

Conform studiilor publicate de Gartner, gigantul SAP continuă să fie lider în topul companiilor furnizoare de astfel de soluții software pentru MENA (Orientul Mijlociu și Africa), fiind urmat de Oracle, Microsoft, IBM, Olik, Panorama Software, Tableau și de alții.

Deși interesul companiilor utilizatoare pentru migrarea în cloud pare să fie în continuă creștere, fapt susținut și de infrastructura avansată și de nivelul operațional, procesele de migrare sunt lente. Lipsa competențelor avansate de susținere, în special în cazul gestionării fluxurilor de tip Big Data, precum și complexitatea tehnologică și dinamica dezvoltării industriilor derivate, toate acestea devin factori perturbatori ai implementării soluțiilor și ai migrării în cloud.

Importanța implementării soluțiilor de tip Business Intelligence este evidentă în cazul companiilor care susțin sprijinirea luării deciziilor corecte, bazate pe o informare continuă, precum și în cazul organizațiilor care doresc rezolvarea problemelor consumatorilor finali, managementul riscurilor, analiza și raportarea deciziilor de investiție.

Un segment extrem de interesant în care crește tot mai mult aplicabilitatea soluțiilor de tip BI este Social Media, ce le permite companiilor utilizatoare distribuirea descrierilor detaliate ale produselor către un număr cât mai mare de clienți internaționali. Alegerea adoptării unui astfel de sistem are la bază avantajele evidente ale creșterii ratelor de conversie.

În cadrul Softlead, portofoliul aplicațiilor software de tip Business Intelligence poate fi consultat aici, în topul aplicațiilor pentru care au fost generate lead-uri aflându-se compania Transart, cu aplicația dedicată

Produs din categoria Business Intelligence (BI)BI Adviser este un instrument vital pentru managementul unei companii care utilizează o aplicaţie din gama ERP furnizată de Transart. Instrument de tip „dashboard & analyzer”, dezvoltat pe platforma QlikViewBI Adviser transpune vizual informaţii esenţiale despre operaţiunile comerciale şi financiare ale companiei. Grupând indicatori cheie de performanţă (KPI) în panouri de control tematice sau departamentale (dashboards), BI Adviser permite monitorizarea funcţionării afacerii (vânzări, stocuri, cash-flow, încasări, plăţi), realizarea de analize şi identificarea tendinţelor care pot afecta derularea profitabilă a afacerii.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Safetech Innovations lansează iSAM, prima soluție de securitate informatică dezvoltată in-house, în urma unei investiții de jumătate de milion de euro

Safetech Innovations, lider în sectorul securității cibernetice pe piața românească, lansează primul său produs de securitate informatică – iSAM (Information Security Automation Manager), o soluție pentru automatizarea procesului de management al securității informației în cadrul organizațiilor. 

Citește tot arrow_forward

Bitdefender a deschis la Târgu Mureș al cincilea birou din România

Producătorul de soluții de securitate cibernetică Bitdefender a deschis un nou birou la Târgu Mureș, al cincilea din România al companiei, pe lângă cele din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara....

Citește tot arrow_forward

5 aplicații software ERP pentru companii medii

Aplicațiile software de tip ERP care pot fi implementate cu succes și accesibile companiilor mici, totodată, din punctul de vedere al costurilor, sunt cele care promit eficiența proceselor organizaționale pentru departamentele financiare, precum și o acuratețe a cifrelor unitare ale business-ului....

Citește tot arrow_forward