Google achiziționează AIMatter – producătorul aplicației de tip computer vision, Fabby

19 august 2017

Computer vision este tehnologia creată pe baza sistemelor de inteligență artificială care pot vizualiza și procesa imagini în același mod în care o pot face și ființele umane, sau chiar mai bine decât o fac acestea.

Google achiziționează AIMatter – producătorul aplicației de tip computer vision, Fabby

AIMatter este un startup lansat în Belarus, ce a creat o platformă AI, bazată pe tehnologii SDK, care are capacitatea de a procesa imaginii în mod rapid de pe device-urile mobile, având inclusiv o aplicație care editează fotografii și video-uri, Fabby, acesta din urmă fiind folosită ca un prototip al tehnologiei implicate. De asemenea, AIMatter poate detecta într-o imagine atribute precum sexul subiectului, poziționarea ochilor, buzelor și nasului, aplicația fiind asemănătoare, din punctul de vedere al tehnologiei folosite cu Snapchat.

Termenii contractuali și sumele tranzacției nu au fost făcute publice, ceea ce este cunoscut este faptul că Fabby are la activ peste 2 milioane de descărcări și va fi funcțională și pe viitor, în timp ce echipa AIMatter va fi incorporată în echipa Google.

AIMatter deține birouri în Minsk, Bay Area și Zurich, Elveția fiind un puternic centru cu viziune tehnologică.

În ceea ce privește planurile viitoare ale Google în privința utilizării tehnologiei în strategia proprie, acest lucru nu este unul cert. ITPro.co.uk lansează ipoteza conform căreia aplicația poate fi folosită în direcția eforturilor companiei de a se concentra pe realitatea augmentată, așa cum este, de exemplu, proiectul Project Tango.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Mirro, aplicația dezvoltată de Zitec care crește performanța echipelor, se lansează internațional pe platforma Product Hunt

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, anunță lansarea la nivel internațional a Mirro.io, aplicație completă de management al performanței resurselor umane și cel de-al doilea produs propriu al companiei, prin listarea pe Product Hunt, una dintre cele mai mari platforme internaționale de resurse pentru industria IT. ...

Citește tot arrow_forward

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward

Procesul de achiziții îmbunătățit datorită adoptării sistemului modern, DocuWare

Una dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte a decis, încă din 2015, să folosească sistemul modern de management al documentelor în Cloud, DocuWare.

Citește tot arrow_forward