Google achiziționează AIMatter – producătorul aplicației de tip computer vision, Fabby

19 august 2017

Computer vision este tehnologia creată pe baza sistemelor de inteligență artificială care pot vizualiza și procesa imagini în același mod în care o pot face și ființele umane, sau chiar mai bine decât o fac acestea.

Google achiziționează AIMatter – producătorul aplicației de tip computer vision, Fabby

AIMatter este un startup lansat în Belarus, ce a creat o platformă AI, bazată pe tehnologii SDK, care are capacitatea de a procesa imaginii în mod rapid de pe device-urile mobile, având inclusiv o aplicație care editează fotografii și video-uri, Fabby, acesta din urmă fiind folosită ca un prototip al tehnologiei implicate. De asemenea, AIMatter poate detecta într-o imagine atribute precum sexul subiectului, poziționarea ochilor, buzelor și nasului, aplicația fiind asemănătoare, din punctul de vedere al tehnologiei folosite cu Snapchat.

Termenii contractuali și sumele tranzacției nu au fost făcute publice, ceea ce este cunoscut este faptul că Fabby are la activ peste 2 milioane de descărcări și va fi funcțională și pe viitor, în timp ce echipa AIMatter va fi incorporată în echipa Google.

AIMatter deține birouri în Minsk, Bay Area și Zurich, Elveția fiind un puternic centru cu viziune tehnologică.

În ceea ce privește planurile viitoare ale Google în privința utilizării tehnologiei în strategia proprie, acest lucru nu este unul cert. ITPro.co.uk lansează ipoteza conform căreia aplicația poate fi folosită în direcția eforturilor companiei de a se concentra pe realitatea augmentată, așa cum este, de exemplu, proiectul Project Tango.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward

5 Recomandări pentru managementul echipei de vânzări în contextul lucrului de la distanţă

Indiferent dacă este stare de urgenţă sau de alertă, îţi doreşti ca echipa de vânzări să-şi atingă target-ul. Apăsarea este că nu va mai întâlniţi şi interacţionaţi ca de obicei, deoarece oamenii lucrează de acasă. Iar după acum arată situaţia ultimelor două-trei luni, nu e tocmai simplu să coordonezi de la distanţă o echipă.

Citește tot arrow_forward