How to Web Startup Spotlight 2015: Premii de 20.000 USD, mentorat, conexiuni valoroase și oportunități de investiții

15 octombrie 2015

Startup-urile tech din Europa Centrală și de Est în căutare de investiții, parteneriate de distribuție, expunere media și conexiuni valoroase în industrie sunt invitate să aplice la cea de a patra ediție Startup Spotlight, competiție și program de mentorat organizat în paralel cu How to Web Conference 2015.

How to Web Startup Spotlight 2015: Premii de 20.000 USD, mentorat, conexiuni valoroase și oportunități de investiții

Startup-urile tech din Europa Centrală și de Est în căutare de investiții, parteneriate de distribuție, expunere media și conexiuni valoroase în industrie sunt invitate să aplice la cea de a patra ediție Startup Spotlight, competiție și program de mentorat organizat în paralel cu How to Web Conference 2015. Cele 32 de echipe finaliste vor concura pentru premiile în valoare totală de 20.000 USD oferite de IXIA, partener principal al programului, și vor beneficia de oportunități unice de dezvoltare. Aplicațiile sunt deschise până vineri, 30 octombrie, pe site-ul programului.

De-a lungul celor 3 ediții organizate până în prezent, Startup Spotlight a adus împreună 96 de startup-uri tech selecționate din sute de aplicații primite din 36 de țări. Acestea au beneficiat pe parcursul celor 3 ani de 600 de ore de mentorat și au participat la 1100+ întâlniri unu la unu cu acceleratoare, investitori și profesioniști relevanți pentru domeniul lor de activitate. În plus, câștigătorii competiției au primit premii în valoare totală de 60.000 USD oferite de IXIA, partener principal al programului încă de la început.

Având o rată de succes de 35%, Startup Spotlight este unul dintre cele mai eficiente programe pentru startup-uri din punctul de vedere al numărului de deal-uri încheiate. Astfel, dintre companiile care au încheiat un deal ca urmare directă a participării în program, 12% au primit o investiție de tip Venture Capital, 34% au fost acceptate într-un program de accelerare cunoscut la nivel internațional, 27% au încheiat un parteneriat strategic, iar restul de 27% au găsit un mentor sau advisor.

Printre absolvenții programului se numără unele dintre cele mai promițătoare startup-uri din ecosistemul tech european: Incrediblue, startup care a încheiat o rundă de investiții Serie A condusă de Connect Ventures; MavenHut, companie care a făcut recent cel mai mare exit din industria de gaming românească, vânzând drepturile pentru Solitaire Arena și Solitaire 3 Arena către RockYou; sau Axosuits, creatorii unui exoschelet medical pentru persoanele cu dizabilități, acum în teste clinice. Iar poveștile de succes pot continua: rezultatele înregistrate de participanți după absolvirea programului sunt prezentate în Startup Spotlight Progress Report.

„Credem cu tărie că Startup Spotlight este printre cele mai importante evenimente care oferă întregii comunități posibilitatea de a se implica și contribui activ la dezvoltarea spiritului antreprenorial în domeniul IT&C. Tocmai de aceea, suntem bucuroși să susținem pentru al patrulea an consecutiv acestă competiție,” a declarat Teodor Ceaușu, Country Manager Ixia România.

Și anul acesta Startup Spotlight va aduce împreună 32 de startup-uri tech care dezvoltă produse cu potențial disruptiv la nivel global. Programul se adresează startup-urilor care au mai puțin de 2 ani de activitate, au dezvoltat cel puțin un prototip funcțional al produsului și nu au ridicat finanțări mai mari de 500.000 EUR până în prezent.

Printre investitorii pe care echipele vor avea ocazia să îi întâlnească la Startup Spotlight în sesiuni de mentorat unu la unu se numără Max Kelly (Managing Director, TechStars London), Carlos Espinal (Partener, Seedcamp), Alan Clayton (Roaming Mentor, SOS Ventures, organizatorii programului de accelerare hardware HAX), Rune Theill (Co-Fondator, Rockstart Accelerator) sau Cedric Maloux (Managing Director, Startup Yard). Lista completă a investitorilor care vor fi prezenți la eveniment este disponibilă online pe site-ul evenimentului.

„Programul Startup Spotlight este construit pentru a aduce valoare economică masurabilă atât startup-urilor, cât și partenerilor implicați. Echipele finaliste beneficiază de acces la programe de accelerare, investitori de tip angel și fonduri de investiții early stage, dar și la posibili parteneri de distribuție și profesioniști cu experiență relevantă în ariile lor de interes.”, a declarat George Diță, Startup Programs Manager, How to Web.

Startup Spotlight este un eveniment dezvoltat în parteneriat cu IXIA, cu susținerea Telekom Romania, Bitdefender, CyberGhost, Microsoft, Avangate, hub:raum, Ambasada Canadei în România, Mozilla și Okapi Studio, și va avea loc pe 25 – 27 noiembrie în București. Participarea în program este gratuită, iar startup-urile sunt invitate să aplice online până vineri, 30 octombrie. Finaliștii vor fi selecționați de un juriu de specialitate și vor fi anunțați joi, 5 noiembrie.

Startup Spotlight se desfășoară în paralel cu How to Web Conference 2015, cel mai important eveniment pe antreprenoriat și inovație în tech din SEE. Biletele de tip Very Early Bird sunt disponibile până miercuri, 21 octombrie, pe site-ul conferinței.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

5 Recomandări pentru managementul echipei de vânzări în contextul lucrului de la distanţă

Indiferent dacă este stare de urgenţă sau de alertă, îţi doreşti ca echipa de vânzări să-şi atingă target-ul. Apăsarea este că nu va mai întâlniţi şi interacţionaţi ca de obicei, deoarece oamenii lucrează de acasă. Iar după acum arată situaţia ultimelor două-trei luni, nu e tocmai simplu să coordonezi de la distanţă o echipă.

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward