Implementarea BI rămâne în topul priorităților

15 mai 2016

Cu toate că viitorul tehnologiei este reprezentat de Big Data, cel mai recent studiu legat de prioritățile din domeniul IT pentru anul 2016, la care au participat 382 de respondenți (profesioniști din domeniul IT și analiști de business din America de Nord) arată că Business Intelligence reprezintă încă un software foarte utilizat.

Implementarea BI rămâne în topul priorităților

Cu toate că viitorul tehnologiei este reprezentat de Big Data, cel mai recent studiu legat de prioritățile din domeniul IT pentru anul 2016, la care au participat 382 de respondenți (profesioniști din domeniul IT și analiști de business din America de Nord) arată că Business Intelligence reprezintă încă un software foarte utilizat. 

În ciuda evoluției Big Data și a interesului crescut față de practicile avansate de analiză, BI (Business Intelligence), software-urile de analiză și stocare a datelor rămân o prioritate pentru mediul de afaceri.
27.5% dintre respondenții acestui studiu au plasat BI, analytics și stocarea datelor pe primul loc în topul software-urilor pe care plănuiesc să le implementeze în 2016. BI a reușit astfel să depășească big data analytics (19.4%), integrarea datelor (18.5%), guvernanța și calitatea datelor (17.1%) și vizualizarea datelor (16.1%).
Alte software-uri ce se află în topul priorităților sunt categoriile centrate pe date, ce includ pachete de aplicații de business precum:
• 20.9% CRM (Customer Relationship Management) și ERP (Enterprise Resource Planning)
• 20.9% aplicațiile mobile
• 17.5% automatizarea proceselor de business

Colby Lutz, analist BI la Trivergent Health Alliance susține: "cu noile evoluții în tehnologie poți vedea analize mult mai predictive, dar acest lucru nu este necesar dacă ești la curent cu cele mai noi trenduri și ții pasul cu ele”. Colby Lutz se ocupă cu dezvoltarea de rapoarte pentru Maryland Health System, rapoarte ce îi urmăresc pe cei care se adresează departamentului de urgență și identifică posibile variante de a reacționa proactiv la astfel de situații. Rapoartele monitorizează totodată grija pe care pacienții o primesc, lucru ce permite managementului să identifice acei angați care au nevoie de o pregătire mai atentă. ,,Având posibilitatea de a face aceste lucruri cu ajutorul instrumentelor BI a făcut din Western Maryland o organizație mult mai concentrată pe informație”.

Integrarea datelor a rămas însă un domeniu important, 18.5% din respondenți spunând că au de gând să adopte un proiect de integrare a datelor, punându-l pe locul trei în lista inițiativelor de business pentru viitor. Nu este greu de realizat de ce reprezintă o prioritate pentru companii, cu o gamă variată de platforme Big Data și sisteme de management și cu o presiune crescândă de a obține profit de pe urma tehnologiei în care au investit. Aceștia sunt factorii ce fac integrarea datelor o necesitate pentru multe afacer.
Scott Porad a dezvoltat o platformă online ce face legătura între stăpânii de câini și ofertele individuale pentru animalul lor. Porad afirmă că firma nu și-a propus să aducă noutăți pentru anul 2016.

Vizualizarea datelor, cheia implementări BI

2016 a fost primul an în care sondajul a cerut respondenților să vorbească despre planurile lor în ceea ce privește instrumentele de implementare a datelor, iar un procent de 16.1% a afirmat că plănuiește să implementeze un astfel de sistem chiar anul acesta. Rata de adopție a acestor instrumente este destul de mare, dar cu capacitatea lor de a servi atât ca front end pentru platformele de big data, cât și ca instrument de interogare de date pentru a oferi oamenilor de afaceri mai puțini experimentați acces la implementarea BI, rata de adopție va crește.
Acesta este și cazul producătorului Lenovo, care a implementat instrumente de analiză și vizualizare de date în iunie 2015. Arhitectul Daniel Bieber a remarcat o creștere în rândul departamentelor de serviciu clienți și în cel de vânzări.

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Beneficiile tehnologiei Business Intelligence pentru companii

Business Intelligence (BI) este o platformă smart de grafice interactive, instrumente de analiză a datelor și rapoarte intuitive concepute pentru colectarea informațiilor, analiza activității și gestionarea datelor aferente operațiunilor de afaceri în timp real.

Citește tot arrow_forward

Lidl închide parteneriatul cu SAP după investiții de 500 de milioane de Euro și o implementare eșuată, care a durat 7 ani

Retaier-ul german Lidl a anunțat recent încheierea colaborării cu aplicația de tip ERP Hana, dezvoltată de SAP, după 3 ani în care compania software a lucrat la implementarea sistemului și 7 ani de la începerea planificării lui

Citește tot arrow_forward

ERP – 15 Motive pentru care trebuie să achiziționezi un astfel de sistem

Sistemele de gestiune informatică de tip ERP devin din ce în ce mai mult o necesitate obiectivă pentru firmele mici și mijlocii din România. Desigiur, decizia de implementare a unui asemenea sistem în cadrul organizațiilor care nu sunt deprinse cu o cultură informatică vastă, presupune multe întrebări și incertitudini la nivelul conducerii organizației. Există o ...

Citește tot arrow_forward