Perspective & Trenduri conform Google pentru industria Software

15 mai 2016

Doar în Europa, companiile și sistemele de guvernământ alocă peste 200 de miliarde de euro pe an pentru crearea sau pentru implmentarea aplicațiilor și sistemelor informatice. În Statele Unite ale Americii, 1 din 200 de angajați este programator.

Perspective & Trenduri conform Google pentru industria Software

Doar în Europa, companiile și sistemele de guvernământ alocă peste 200 de miliarde de euro pe an pentru crearea sau pentru implmentarea aplicațiilor și sistemelor informatice. În Statele Unite ale Americii, 1 din 200 de angajați este programator.

De asemenea, se lansează, implementează și se achiziționează tot mai multe soluții adaptate diverselor industrii, de la agricultură până la medicină, instituții de stat, depozite sau saloane de înfrumusețare. Așadar, interes există.

Cum arată, însă, perspectivele Google, testate prin instrumentul Google Trends, bazat pe graficul căutărilor specifice motorului de căutare?

Softlead a testat diverse scenarii de căutare ale potențialilor utilizatori cu ajutorul Google Trends și a analizat rezultatele.

  • Așadar, pentru perioada 2015-2016, căutările pentru sistemele ERP au avut o creștere semnificativă în lunile de vară și în luna decembrie a anului trecut. Pentru anul 2016, nivelul maxim de interes înregistrat anul trecut nu a fost atins în niciuna dintre perioadele anului trecut.

  • Soluțiile software de tip eLearning- după ce a înregistrat o scădere semnificativtă în iulie 2015, iar apoi s-a menținut mai aproape de limita inferioară, în mai 2016 a crescut spectaculos.
  • Pentru sistemele specifice dedicate comerțului electronic/e-commerce, perioada de vârf a fost definită anul acesta, în luna ianuarie, când s-a observat o creștere semnificativă a căutărilor în motoarele de căutare pentru platformele web.
  • Sugestiile Google pentru soft educațional indică un nivel crescut al interesului pentru acest segment, cu o dublare a numărului căutărilor pentru prima perioadă a acestui an comparativ cu anul trecut. Cu siguranță, explicația acestui fenomen are la bază numărul tot mai mare de aplicații software (mobile și desktop) dezvoltate de companiile locale, precum și penetrarea soluțiilor informatice în sistemul de învățământ local. De asemenea, tot mai multe unități de învățământ și chiar organele de guvernare susțin și încurajează folosirea resurselor tehnologice ca formă complementară și extrem de apreciată de către copii pentru a învăța rapid, optim și într-un mod prietenos materiile școlare.
  • Soluțiile dedicate managementului documentelor sunt și ele în topul căutărilor pe motoarele de căutare, cu un vârf de interes accentuat în luna octombrie 2015. Anul acesta, perioada de maxim interes a coincis cu luna martie a anului, urmând o perioadă de scădere.
  • Soluțiile software specializate, cum sunt cele special create pentru industriile Horeca se regăsesc în topul căutărilor, cu mențiunea respectării evidente a unei sezonalități. În lunile estivale, autumnale și în perioada iernii, numărul căutărilor crește semnificativ, achizitorii din domeniu alegând sisteme în intervalele cele mai aglomerate pentru ca gestionarea restaurantelor, unităților de cazare sau barurilor și cafenelelor să se facă facil și optim.
  • În cazul aplicațiilor software pentru contabilitate, acestea înregistează un număr semnificativ de luni în care căutările sunt extrem de irelevante numeric. Motivația acestui fapt poate fi dată de înlocuirea motoarelor de căutare cu forumurile și grupurile de socializare dedicate contabililor, alegerea aplicației de contabilitate fiind făcută pe baza recomandărilor sau a alegerii companiilor deja cunoscute la nivelul pieței.

Conform studiilor globale referitoare la dinamica soluțiilor software și a companiilor producătoare, ultimii 5 ani au înregistrat creșteri constante, principalele aspecte care au condus la cifre semnificative fiind date de globalizare și de gradul de penetrare a rețelelor sociale, de tehnologiile disruptive, în special cloud computing și device-urile mobile, precum și de reducerea costurilor prin modernizarea cu ajutorul tehnologiei avansate. Nu în ultimul rând, competiția continuă pentru câștigarea unui număr tot mai mare de clienți a oferit un motiv în plus companiilor în deciderea dezvoltării unor aplicații, module sau funcționalități care să acopere tot mai multe nevoi reale sau false ale societății de consum.

 

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

UE acordă aproape 49 de milioane de euro pentru a stimula inovarea în domeniul securității cibernetice și al sistemelor de protecție a vieții private

Comisia a anunțat ieri, 20 mai, că va angaja aproape 41 de milioane de euro prin intermediul programului Orizont 2020, programul de cercetare și inovare al UE, pentru a sprijini 9 proiecte care vizează găsirea de soluții inovatoare în materie de securitate cibernetică și de protecție a vieții private.

Citește tot arrow_forward

Digitalizarea impulsionează piața serviciilor de controlling din România, situată în prezent la circa 80 milioane euro

Horváth & Partners, unul dintre cei mai importanți jucători locali și internaționali din domeniul consultanței în management, apreciază că în viitorul apropiat, digitalizarea departamentelor financiare va deveni o necesitate și va reprezenta un factor decisiv în eficientizarea serviciilor destinate controlului performanței economice (controlling). Potrivit est...

Citește tot arrow_forward

Peste 40% dintre managerii IT din România spun că organizațiile lor au fost vizate de atacuri cibernetice în ultimii doi ani

26,9% dintre managerii IT au recunoscut că nu știu dacă organizația lor a fost ținta unor atacuri cibernetice

Citește tot arrow_forward