Important distribuitor de materiale de construcții din sud-vestul țării a ales sistemele Senior Software

09 mai 2014

Termoconstruct, unul dintre distribuitorii de materiale de construcții cu cel mai accelerat ritm de creștere din sud-vestul țării, implementează SeniorERP, SeniorSFA și SeniorVisualBI. Compania urmărește astfel o mai bună organizare a activităților, care să asigure dezvoltarea durabilă a afacerii.

Termoconstruct, unul dintre distribuitorii de materiale de construcții cu cel mai accelerat ritm de creștere din sud-vestul țării, implementează SeniorERP, SeniorSFA și SeniorVisualBI. Compania urmărește astfel o mai bună organizare a activităților, care să asigure dezvoltarea durabilă a afacerii.

Termoconstruct distribuie și comercializează materiale de construcții și execută lucrări de construcții și renovare a locuințelor în zona de sud-vest a țării. Prin intermediul a 7 magazine de desfacere și 2 depozite, compania acoperă județele Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Hunedoara. Investițiile făcute recent pentru deschiderea unui nou magazin au dus la o creștere semnificativă a volumului vânzărilor de la începutul lui 2014 până în prezent, cu aproximativ 40% mai mare față de perioada similară a anului trecut.

În condițiile extinderii afacerii, gestionarea eficientă a celor 9 puncte de lucru și a diferitelor activități desfășurate – distribuție, retail, vânzare prin intermediul agenților de teren, prestări de servicii – necesita existența unei soluții software complete, care să permită accesul în timp real la informații corecte. Astfel, managerii Termoconstruct au decis să implementeze sistemele integrate ERP, SFA și Business Intelligence de la Senior Software. Modul de lucru online și accesul la o bază de date unică sunt doar câteva dintre avantajele care au contribuit la alegerea soluțiilor Senior Software.

"Încă de la începutul activității noastre am simțit nevoia să implementăm un sistem ERP, însă în ultimii ani acest lucru a devenit o necesitate, având în vedere problemele cu care ne confruntam. Softul cu care operam anterior era depășit de complexitatea activiăților desfășurate și nevoile noastre de analiză și raportare.

Am ales soluțiile Senior Software datorită profesionalismului și flexibilității echipei, dar și datorită faptului că SeniorERP se poate customiza în funcție de cerințele fiecărei companii în parte.", a declarat domnul Samuel Barbu, Administrator Termoconstruct.

Termoconstruct are în vedere optimizarea fluxurilor de lucru interne și dezvoltarea în consecință a unor relații durabile cu clienții. Pentru atingerea acestui obiectiv managerii au considerat că sistemul ERP ales trebuia să fie ușor de utilizat de către angajați, dar în același timp capabil să susțină procesele complexe ale companiei. SeniorERP îndeplinește aceste condiții deoarece:

  • Are o interfață intuitivă care le permite angajaților să lucreze mult mai ușor în aplicație și prin urmare riscul de apariție al erorilor este semnificativ diminuat
  • Automatizează activitățile repetitive precum emiterea facturilor și a documentelor anexe, generarea documentelor de achiziție șamd.
  • Gestionează un număr nelimitat de informații referitoare la produse, clienți, prețuri, stocuri șamd.
  • Permite stabilirea unor politici comerciale bine definite - termene de plată, discount-uri – care sunt preluate automat pe documentele de vânzare

Având în vedere că Termoconstruct își comercializează produsele și prin intermediul agenților de pe teren, managerii au ales să implementeze și aplicația SFA, disponibilă pe smartphone și tabletă. Cu SeniorSFA reprezentanții de vânzări vor avea acces în timp real, direct pe dispozitivul mobil, la toate datele referitoare la clienți, produse și stocuri, prețuri preferențiale sau politici comerciale. Astfel, în timpul vizitelor la clienți, agenții le pot prezenta rapid cele mai noi oferte și pot prelua și transmite comenzile lor către sediul central în timp real, datorită integrarii SFA-ului cu sistemul ERP.

"Sistemul SFA ne va ajuta la creșterea vânzărilor și a încasărilor, la gestionarea relației cu fiecare client în parte, la urmărirea target-urilor, la maximizarea profitului precum și reducerea timpului de lucru în back-office și creșterea gradului de satisfacție a clientului.", a adăugat domnul Samuel Barbu.

Pentru a acoperi nevoia de rapoarte relevante și analize ușor de realizat și interpretat, Termoconstruct a ales SeniorVisualBI, sistemul Business Intelligence dezvoltat pe platforma Tableau Software, lider mondial în vizualizarea datelor. "Am ales să implementăm sistemul BI pentru că este vizual, interactiv și ne permite să analizăm în profunzime informațiile, iar după cum bine știm, o analiză bazată pe date exacte te ajută să iei o decizie rapidă și corectă. SeniorVisualBI ne ajută să urmărim indicatori referitori la situația vânzărilor și a încasărilor pe anumite perioade/zone/puncte de lucru/grupe de produse/produse/clienți, volumul cheltuielilor sau al profitului și ne permite să sesizăm imediat orice problemă apărută.", menționează domnul Samuel Barbu.

Termoconstruct oferă clienților săi o gama variată de produse ale unor renumiți producători și distribuitori din domeniul materialelor de construcții, printre care se numără: Baumit, Henkel România, Bellplast, Calista, Deutek, Austrotherm, Holcim, Kovostroj, TeraPlast, Duraziv.

Senior Software

Fondata in 2003, Senior Software a realizat peste 400 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii de la Microsoft alaturi de platforme testate la nivel international precum Tableau Software sau Logistics Vision Suite de la Mantis Informatics. Senior Software a pornit cu o singura divizie iar, in prezent, dispune de 6 divizii prin c...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Producatorul brandului “Telemea de Ibanesti” isi modernizeaza fabrica

Producatorul de branzeturi Mirdatod Prod a reusit sa-si imbunatateasca procesele din fabrica, implementand solutiile SeniorERP si SeniorVisualBI. Producatorul brandului “Telemea de Ibanesti” isi gestioneaza mult mai eficient resursele si obtine rapid rapoartele si analizele financiare necesare.

Citește tot arrow_forward

Ocean Fish proceseaza 12 tone pe zi cu solutia WMS de la Senior Software

Ocean Fish, unul dintre cei mai mari producatori de produse din peste din tara, proceseaza peste 12 tone pe zi cu ajutorul solutiei pentru gestiunea depozitelor de la Senior Software. Evolutia continua a companiei sustinuta de pachetul unic de sisteme software ales in ultimii 8 ani au dus la vanzari de peste 20 de tone pe zi....

Citește tot arrow_forward

Kaspersky Lab securizează tehnologiile bionice pentru persoanele cu dizabilități

Experții Kaspersky Lab care investigau infrastructura cloud experimentală, creată pentru protezele bionice avansate, au identificat câteva probleme de securitate, necunoscute până acum, care ar fi putut permite unei terțe părți să acceseze, manipuleze, sustragă sau chiar să șteargă datele private ale utilizatorilor dispozitivelor. Aceste descoperiri au fost făcute cunoscut...

Citește tot arrow_forward