În contextul slowbalizarii, unii economiști spun că o escalare a situației economice actuale ar putea conduce la o nouă recesiune.

14 noiembrie 2019

Cum se pregătesc liderii companiilor din România să performeze într-un mediu de business turbulent?

În contextul slowbalizarii, unii economiști spun că o escalare a situației economice actuale ar putea conduce la o nouă recesiune.

Pe 27 noiembrie 2019, CEO Conference – Shaping the Future va reuni la Cluj-Napoca liderii celor mai mari companii din România pentru a discuta despre  “Slowbalization – Leading in Turbulent times, într-un eveniment marca Doingbusiness.ro.

În cadrul acestuia, lideri autentici, reprezentanți ai unor brand-uri puternice, executivi din companii care lucrează în principale domenii ale economiei din România – de la finanțe, bănci, asigurări, tehnologie, logistică, până la automotive și consultanță își vor expune viziunile și vor căuta soluții pentru o economie care, la nivel global, este tulburată de incertitudini politice și războaie comerciale.

„Pornind de la termenul inventat de futurologul Adjiedj Bakas, autorul cărții  «The New Renaissance», vom organiza, pentru a doua oară în România, o conferință dedicată fenomenului de slowbalization - contextul economic în care globalizarea stagnează, apare noul naționalism, iar regionalismul și patriotismul sunt invocate din ce în ce mai mult.
Vorbind în exclusivitate pentru Doingbusiness.ro, în mesajul transmis participanților la CEO Conference, futurologul Adjiedj Bakas a explicat cum deschiderea granițelor ca urmare a globalizării a transformat țările din Estul și Sudul Europei în state furnizoare de așa numiți „youngsters”. „Italia, Portugalia, România își exportă tinerii promițători în Germania sau Scandinavia. Îmbătrânirea populației este deja o problemă în aceste state, unde devine o chestiune şi mai severă. Este important pentru ţări precum România să încerce să inverseze procesul de emigrare. Imigrația dinspre alte popoare nu este o soluție”, crede Bakas, care afirmă, în contextul fenomenului de slowbalization, că „nu poți construi un viitor pe baza copiilor altor națiuni”.

Întrucât economia globală se confruntă cu o perturbare semnificativă a lanțurilor de aprovizionare, iar banii devin din ce în ce mai scumpi, creșterea încrederii întreprinderilor, a consumatorilor și a investitorilor, economiștii spun că escaladarea situației actuale ar duce la o nouă recesiune.

Ce instrumente de management strategic sunt imperative liderilor companiilor românești pentru atenuarea riscurilor și pentru a-și conduce organizațiile la performanță în perioade de turbulență?

Crearea unei organizații agile și îmbunătățirea fluxurilor financiare este prioritatea fiecărui lider de organizație.

“Abordăm subiecte de interes strategic și dezbatem împreună efectele transformării digitale, inteligenței artificiale și robotizării asupra economiei noastre și despre ce oportunități deschid acestea companiilor locale„ - a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro

 Conferința este structurată în două părți.

Primul panel este dedicat discuțiilor despre leadership în vremuri de incertitudine:

  • Slowbalizarea – catalistul unei noi crize?
  • Noua logică a competiției – în contextul schimbărilor modelelor de colaborare între jucătorii economici și a exigențelor sporite ale consumatorilor
  • Guvernanță corporativă – sisteme de gestionarea riscurilor
  • Colapsul de competență – crearea de structuri organizaționale care să preia responsabilități în cazul unui colaps neintenționat de competență managerială
  • Criza de talent – este recalificarea forței de muncă o soluție?

În cel de-al doilea panel vom dezbate despre inovații transformative și va cuprinde subiecte precum:

  • Criza de încredere – amplificarea pe rețelele sociale a știrilor defăimătoare poate aduce prejudicii importante imaginii unui brand. Cum se pot evita sau gestiona astfel de situații
  • Orientarea către client – care sunt tehnologiile cele mai eficiente pentru care susțin excelența în relațiile cu clienții
  • Proiecte transformative – rolul transformării digitale în contextul clădirii unei organizații agile
  • Inteligență artificială – o nouă eră de experimentare, co-creare, platforme și ecosisteme de business – toate alimentate de inteligență artificială și advanced analytics
  • Reorganizarea modelelor de business – cum poate fi abordată remodelarea organizațională pentru a combina cel mai bine capabilitățile tehnologice cu cele umane.

Printre speakeri se numără: Mark Davis, Country Director EBRD (European Bank for Reconstruction and Development); Virgil Soncutean, CEO Allianz-Țiriac Asigurări; Madalina Teodorescu, Vice-Presedinte FIRST BANK; Marius Perșinaru, CEO Schneider Electric; Iulian Trandafir, CEO Alliance Healthcare; Lucian Anghel – Președinte BVB; Violeta Luca, General Manager Microsoft România, Florin Popa - Member of the Board and B2B Director Orange România; Gabriel Pavel, Balkans Sales Director Fujitsu Global; Gabriel Ivan, Country General Manager Chep Romania; Valentin Stănescu, General Manager Dell Technologies România; Costin Avram, General Manager Crystal System.

Înregistrarea la eveniment se poate face pe pagina evenimentului: www.ceoconference.ro

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward

5 Recomandări pentru managementul echipei de vânzări în contextul lucrului de la distanţă

Indiferent dacă este stare de urgenţă sau de alertă, îţi doreşti ca echipa de vânzări să-şi atingă target-ul. Apăsarea este că nu va mai întâlniţi şi interacţionaţi ca de obicei, deoarece oamenii lucrează de acasă. Iar după acum arată situaţia ultimelor două-trei luni, nu e tocmai simplu să coordonezi de la distanţă o echipă.

Citește tot arrow_forward

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din România, anunță că le va oferi companiilor doritoare, timp de trei luni, acces gratuit la aplicația Mirro, prima soluție completă de performance management din țară. În contextul în care din ce în ce mai mulți angajați sunt nevoiți s...

Citește tot arrow_forward