Intel a lansat noi instrumente pentru dezvoltatori, tehnologii pentru tablete, dispozitive purtabile și PC-uri la Developer Forum

10 septembrie 2014

CEO-ul Intel Corporation Brian Krzanich a deschis conferința tehnică anuală a Intel – Intel Developer Forum (IDF) - cu o serie largă de inițiative și proiecte, care demonstrează că Intel face rapid progrese în a dezvolta noi segmente de piață, în care totul este inteligent și conectat.

Intel a lansat noi instrumente pentru dezvoltatori, tehnologii pentru tablete, dispozitive purtabile și PC-uri la Developer Forum

CEO-ul Intel Corporation Brian Krzanich a deschis conferința tehnică anuală a Intel – Intel Developer Forum (IDF) - cu o serie largă de inițiative și proiecte, care demonstrează că Intel face rapid progrese în a dezvolta noi segmente de piață, în care totul este inteligent și conectat. Krzanich și alți reprezentanți Intel au anunțat noi instrumente hardware și software pentru dezvoltatori, au prezentat viitoarele tehnologii Intel și au anunțat noi produse dedicate mai multor segmente.

“Cu portofoliul nostru extins și instrumentele pentru dezvoltatori dedicate unor segmente cheie aflate în creștere, sisteme de operare și dispozitive, le oferim dezvoltatorilor  hardware și software noi modalități de a crește, precum și flexibilitate în design”, a declarat Brian Krzanich, CEO al Intel. “Dacă este inteligent și se conectează, cel mai bine o face cu Intel”, a spus el.

În timpul discursului său, Krzanich a fost însoțit de mai mulți reprezentanți Intel, de Michael Dell, Președintele Consiliului Director și CEO al Dell*, și de Greg McKelvey, Președinte Executiv și Chief Strategy și Marketing Officer al Fossil Group*.

Formatul conferinței a fost schimbat în acest an pentru a face apel către mai mulți ingineri și programatori, demonstrând în același timp eforturile companiei de a extinde tehnologia Intel către mai multe segmente. Agenda evenimentului și prezentarea tehnologiilor au avut teme dincolo de PC, dispozitive mobile și centre de date și au inclus Internet of Things (IoT), dispozitive purtabile și alte noi produse create de “micii dezvoltatori” și inventatori. Peste 4.500 de persoane din toată lumea participă în acest la forum.

 

Noi instrumente pentru dezvoltatori

 • Intel a anunțat programul de Design de Referință Intel pentru Android pentru a oferi utilizatorilor de tablete o calitate superioară și experiențe consistente cu cea mai nouă versiune a Android*. Intel va ajuta la procesul de adoptare al Android în rândul producătorilor de tablete prin oferirea de lucrări de inginerie software, acces la Google Mobile Services* și suport pentru actualizări pentru viitoarele lansări Android.
 • Intel a anunțat programul Analytics for Wearables (A-Wear) pentru dezvoltatori, care va accelera procesul de lansare de aplicații pentru dispozitivele purtabile. Programul integrează componente software, inclusiv instrumente și algoritmi Intel și capabilități de management de date de la Cloudera* CDH, toate stocate pe o infrastructură cloud bazată pe arhitectura Intel. Dezvoltatorii vor folosi gratuit programul A-Wear.

 

Noi produse Intel

 • Intel a anunțat disponibilitatea comercială a modemului Intel® XMM™ 7260, integrat în smartphone-ul Samsung* Galaxy Alpha în Europa și alte piețe regionale. Modemurile Intel XMM 7260 și Intel® XMM™ 7262 suportă unele dintre cele mai rapide standarde mobile din industrie, oferind transmisii de date Categoria 6 până la 300 Mbps. Modemurile reprezintă cea de-a doua generație de platforme LTE ale Intel și le oferă producătorilor de sisteme soluții de înaltă performanță și eficiente energetic pentru viitorul val de rețele și dispozitive LTE-Advanced. 
 • Intel® Edison, un computer de dimensiunea unui timbru cu wireless încorporat, anunțat la CES, este acum disponibil pe piață. Platforma este creată pentru a oferi inovație rapidă și a-i ajuta pe inventatori, antreprenori și designerii de produse să dezvolte dispozitive, simplificând în același timp procesul de design, reducând costurile și crescând rezistența.
 • AT&T* va fi operatorul exclusiv pentru brățara MICA - “My Intelligent Communication Accessory” - creată de Opening Ceremony și Intel, lansată săptămâna trecută la New York.

 

Noi produse și viitoare lansări

 • Michael Dell și Brian Krzanich au prezentat viitoarea tabletă Dell cu capabilități foto unice. Dell Venue 8 7000 cu Intel® RealSense™ snapshot este cea mai subțire tabletă din lume și va fi disponibilă în perioada Sărbătorilor de iarnă. Intel® RealSense™ snapshot este o soluție avansată de fotografiere care permite măsurarea, reorientarea și folosirea unor filtre selective doar cu atingerea unui deget. Intel® RealSense™ va lansa noi capabilități și moduri de a folosi tableta, oferind un nou orizont creativ pentru dezvoltatori pentru a lansa aplicații care să schimbe modul în care utilizatorii interacționează cu fotografiile lor.
 • Intel® Wireless Gigabit Docking – o experiență wireless completă, care include docking și încărcare wireless – a fost prezentat cu ajutorul unui design de referință bazat pe un procesor Intel pe 14nm.
 • Dezvoltatorii au văzut în premieră viitoarea generație a gamei de procesoare Intel® Core™ pe 14nm pentru 2015.
 • Renumitul fizician Stephen Hawking s-a alăturat conferinței prin intermediul videoconferinței pentru a discuta despre cum tehnologia pentru persoanele cu dizabilități este adesea un teren bun pentru tehnologia viitorului. Având legătură cu participarea lui Hawking la conferință, Intel a prezentat Proiectul Connected Wheelchair, un concept creat de internii Intel, parte a programului Intel Collaborators. Acest proiect a demonstrat cum obiectele standard pot fi transformate în mașini conectate, furnizoare de date, cu ajutorul kit-ului de dezvoltare Intel Galileo, bazat pe procesorul Intel® Quark, soluțiilor Intel® Gateway pentru Internet of Things, cu produsele de securitate Wind River* și McAfee*. 

 

IDF 2014

 • Dezvoltatorii vor avea parte de 164 de sesiuni tehnice cu experții Intel și cu cei din industrie.
 • Intel și peste 180 de companii din lume vor prezentat 700 de inovații și viitoare tehnologii la IDF Industry Technology Showcase.
 • În timpul sesiunii de IoT din prima zi a conferinței, Vicepreședintele Intel Doug Davis a discutat despre interoperabilitate și securitate și a descris tehnologiile hardware și software ale Intel pentru soluțiile IoT în cloud. El a declarat că Intel colaborează cu AT&T*, Cisco*, GE* și IBM* pentru a crea soluții complete cu ajutorul platformelor lor și tehnologiilor Intel. Companiile au anunțat programe comune disponibile în prezent, care vor fi o completare pentru viitoarele proiecte de produse.
 • În cadrul sesiunii dedicate Intel® Edison, echipamentelor purtabile și noilor dispozitive, Vicepreședintele Intel Mike Bell a prezentat mai multe prototipuri bazate pe Intel® Edison, inclusiv un articol de îmbrăcăminte tipărit la o imprimantă 3D și o imprimantă braille. Meridian Audio*, un producător audio și video de înaltă performanță, a vorbit despre cum Intel® Edison contribuie la extinderea produselor wireless ale companiei.
 • În cadrul sesiunii pentru dezvoltatorii software, Vicepreședintele Intel Doug Fisher a lansat noi instrumente care să-i ajute pe dezvoltatori să creeze software mai ușor, rapid în ecosistem. El a vorbit despre ușurința cu care producătorii OEM/ODM vor putea dezvoltat sisteme bazate pe Windows* sau Android cu ajutorul unor instrumente personalizate și designuri de referință Intel.
 • În cadrul sesiunii despre tehnologia mobilă, Vicepreședintele Intel Hermann Eul le-a cerut dezvoltatorilor să joace un rol, acela de a rezolva cele mai grave probleme mondiale, în special în țările aflate în curs de dezvoltare, prin inovația celor mai importante tehnologii disponibile, dispozitivele mobile. El a discutat despre tehnologiile hardware, software și de comunicații, care le vor permite dezvoltatorilor să beneficieze de aceste oportunități și să ajute prin oferirea de progres, schimbare și inovație.
 • La sesiunea dedicată centrelor de date din IDF, Senior Vicepreședintele Intel Diane Bryant va vorbi despre cum centrele sunt reproiectate, în mare parte datorită economiei bazată pe serviciile digitale, aflată în creștere. Sesiunea va include noi informații despre viitoarele produse fotonice de siliciu ale Intel și detalii despre cum Intel dezvoltă produse personalizate pentru clienții individuali pentru centre de date. 
 • În cadrul sesiunii despre reinventarea PC-ului, Senior Vicepreședintele Intel Kirk Skaugen va discuta despre cum dezvoltatorii pot beneficia de oportunitatea de a înlocui peste 600 de milioane de PC-uri vechi de 4 ani sau mai mult cu noi dispozitive și experiențe pentru mai multe sisteme de operare. Skaugen va da mai multe informații despre ChromeOS* și Intel® Wireless Display, precum și despre consorțiul Alliance for Wireless Power de încărcare wireless.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward