Intel a prezentat în România cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel® Core™ vPro™

29 martie 2016

Intel a prezentat astăzi în România cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel® Core™ vPro™ în sisteme puternice de business pentru un mod de lucru modern.

Intel a prezentat în România cea de-a șasea  generație a gamei de procesoare Intel® Core™ vPro™

Intel a prezentat astăzi în România cea de-a șasea generație a gamei de procesoare Intel® Core™ vPro™ în sisteme puternice de business pentru un mod de lucru modern. 

De asemenea, compania a făcut demonstrații ale celor mai noi tehnologii pentru companii, pentru simplificarea comunicării în timpul ședințelor și securitate crescută: Intel® Unite™, Intel® Small Business Advantage și Intel® Authenticate.

De asemenea, echipa locală Intel Security a prezentat o nouă abordare a diviziei în apărarea împotriva atacurilor cibernetice avansate, destinată sectoarelor business sau guvernamental. În condițiile în care numărul atacurilor cibernetice a crescut, simpla protecție a sistemelor nu mai este suficientă, ci este nevoie și de soluții care să le detecteze și să le elimine imediat ce au fost identificate.

            A șasea generație a gamei de procesoare Intel® Core™ vPro™ vine în întâmpinarea cererii pentru securitate și productivitate din sectorul business, inovând domeniul autentificării securizate, a performanței crescute pentru dispozitive precum laptopuri 2 în 1, Ultrabook™-uri, sisteme All-in-One și desktop PC-uri. Noile procesoare aduc o performanță crescută de 2,5 ori, o autonomie de trei ori mai mare și un timp de răspuns de patru ori mai rapid comparativ cu un laptop mai vechi de cinci ani.1,2,3

În cadrul evenimentului de astăzi au fost prezentate sisteme bazate pe tehnologia Intel, de la producători precum Acer*, ASUS*, Dell*, Fujitsu*, HP*, Lenovo*, Maguay*.

„Modul de lucru se transformă. Companiile caută soluții de securitate avansate care să le permită să își păstreze datele în siguranță, în condițiile în care apar pe zi ce trece noi amenințări. Cea mai nouă generație a gamei de procesoare Intel® Core™ vPro™ vine cu noi capabilități de securitate la nivel hardware, ceea ce le permite PC-urilor să le asigure angajaților companiilor siguranța și productivitatea de care au nevoie”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel Central and Eastern Europe.

Afacerile de succes încep cu săli de conferințe inteligente

            În cadrul evenimentului de astăzi, Intel a făcut o demonstrație live a tehnologiei Intel® Unite™, pentru ședințe mai inteligente, prin simplificarea modului de interacțiune al participanților. Cu ajutorul noii tehnologii, participanții la ședințe pot partaja prezentările de pe laptopuri pe ecrane mult mai ușor. Atât participanții din sala de conferință, cât și cei aflaţi la distanță au acces sigur la conținut în timp real. Pentru a utiliza Intel® Unite™ este nevoie de un mini PC cu procesor Intel® Core™ vPro™.

Companiile mici își pot ține în siguranță datele

Intel a prezentat, de asemenea, Intel® Small Business Advantage (Intel® SBA), o soluție ușor de folosit pentru a-i ajuta pe cei care dețin companii mici să își protejeze și să își crească businessul. Intel® SBA oferă un mod mai simplu și centralizat de conectare și de partajare a informațiilor în mod securizat. Tehnologia include capabilități de colaborare – chat și partajare de fișiere, unite cu funcții de securitate, precum USB blocker, pentru a-i ajuta pe antreprenori să-și păstreze în siguranță datele. Totodată, cu ajutorul acestei soluții, companiile mici pot realiza mai ușor mentenanța sistemelor, prin actualizarea automată a programelor, backup și recuperare a datelor.

Un mod de lucru mai sigur

În condițiile în care este nevoie de un nivel de securitate avansat pentru atacurile tot mai sofisticate asupra datelor companiilor, Intel a dezvoltat o nouă soluție numită Intel® Authenticate, prezentată și în cadrul evenimentului de astăzi. Aceasta este o soluție de autentificare la nivel hardware, disponibilă pe cea de-a șasea generație a procesoarelor Intel® Core™ vPro™, care întărește protecția identității pe PC, făcându-l mai puțin vulnerabil2 la atacurile de securitate. Intel® Authenticate verifică identitatea utilizatorului prin folosirea unei combinații de trei factori: “ceva ce știi”, precum un număr personal de identificare; “ceva ce deții”, cum ar fi un telefon mobil; și “ceva ce ești”, precum o amprentă. Departamentul IT poate alege dintre mai mulți factori de autentificare în baza reglementărilor companiei, putând astfel să nu se bazeze doar pe memorarea de către angajați a unor parole complicate2.

Pe lângă tehnologiile prezentate live astăzi, Intel are dezvoltate pentru sectorul business și alte tehnologii menite să elimine cablurile din birouri. Tehnologia Intel® Pro Wireless Display (Intel® Pro WiDi) simplifică procesul de partajare al informațiilor în companii, permițându-le utilizatorilor să facă prezentări de pe computer, prin conexiune wireless, securizată, cu alte monitoare și ecrane, mărind eficiența utilizării acestora de către companii cu ajutorul unor comenzi simple.

De asemenea, Intel® Wireless Docking le permite angajaților companiilor să fie conectați și gata de lucru imediat după ce ajung la birou. Această tehnologie wireless, sigură, bazată pe tehnologia Intel Wireless Gigabit, permite sistemelor să se conecteze automat la monitoare, tastaturi, mouse-uri și accesorii USB, eliminând astfel necesitatea folosirii tradiționalelor dock-uri.3 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din România, anunță că le va oferi companiilor doritoare, timp de trei luni, acces gratuit la aplicația Mirro, prima soluție completă de performance management din țară. În contextul în care din ce în ce mai mulți angajați sunt nevoiți s...

Citește tot arrow_forward

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward