Investitori, antreprenori și profesioniști cunoscuți din industrie se alătură programului de accelerare MVP Academy

29 martie 2016

Investitori, antreprenori și profesioniști cunoscuți din industria de tech la nivel regional vor lucra alături de startup-urile admise în programul de accelerare MVP Academy. Echipele care dezvoltă produse tech cu potențial la nivel global mai au la dispoziție câteva zile pentru a aplica.

Investitori, antreprenori și profesioniști cunoscuți din industrie se alătură programului de accelerare MVP Academy

Investitori, antreprenori și profesioniști cunoscuți din industria de tech la nivel regional vor lucra alături de startup-urile admise în programul de accelerare MVP Academy. Echipele care dezvoltă produse tech cu potențial la nivel global mai au la dispoziție câteva zile pentru a aplica: înscrierile sunt deschise până joi, 31 martie, pe site-ul programului www.mvpacademy.co

Cea de a treia ediție MVP Academy se va desfășura în perioada 11 aprilie – 31 mai la TechHub Bucharest. Pe parcursul programului de accelerare, startup-urile vor lucra alături de specialiști consacrați din industrie pentru a-și defini produsele și a le lansa pe piața globală, vor beneficia de consultanță de produs și de business, vor participa la workshop-uri dedicate, vor învăța să își prezinte produsele și vor avea acces la o rețea internațională de 400 de mentori și 700 de startup-uri. În plus, unele dintre cele mai bune echipe vor avea oportunitatea de a obține o finanțare de tip seed cu valoare medie de 50.000 EUR de la MVP Angels, rețea de investitori de tip angels asociată programului.

Consultanță de produs și de business

Startup-urile admise în programul de accelerare MVP Academy vor beneficia de consultanță și vor participa la sesiuni săptămânale de coaching 1 la 1 care le vor ajuta să își definească strategia de produs și de business, să ia decizii și să își definească un plan de dezvoltare pe termen mediu. Bogdan Rîpă (Director of Product, Vector Watch) și Bogdan Săndulescu (expert tehnic) se alătură echipei de coach începând de anul acesta pentru a lucra cu echipele care au nevoie de ajutor specific în ariile lor de expertiză.

Acces la o rețea de peste 400 de mentori & 700 de startup-uri

În plus, echipele vor avea acces la o rețea internațională de peste 400 de mentori și 700 de startup-uri și vor discuta direct cu investitori, antreprenori și profesioniști cunoscuți din industrie care îi vor ajuta să își definească produsul, să găsească clienți, investitori și potențiali parteneri de distribuție și să depășească obstacolele pe care le întâlnesc.

În cadrul sesiunilor de mentorat, echipele vor avea ocazia să lucreze cu:

  • Investitori activi precum Max Kelly (Managing Director Techstars London), Tristan Watson (Managing Director, Ignite100), Cosmin Ochișor (Business Development Manager, hub:raum)  sau  Dan Lupu (Partener Early Bird Capital);
  • Antreprenori care au dezvoltat produse de succes la scară globală printre care se numără Florin Talpeș (Co-Fondator & CEO, Bitdefender), Robert Knapp (Co-Fondator & CEO, CyberGhost) sau Vladimir Oane (Co-Fondator & CPO, UberVu by Hootsuite);
  • Profesioniști cunoscuți din industrie și potențiali parteneri de distribuție precum Stejara Pîrcan (Director Comercial, eMag), Adriana Iordan (Sr. Director of Product, Avangate), Alina Cazacu (Senior Manager Non-Core E-Activities, Telekom Romania) sau Denis Chiurtu (Startups & Academic Program Manager, Microsoft).

Lista completă a mentorilor confirmați este disponibilă online pe site-ul programului; aceasta va fi actualizată periodic în funcție de profilele specifice ale startup-urilor acceptate  și de nevoile de dezvoltare ale acestora.

Workshop-uri, studii de caz, sesiuni Q&A

Dezvoltat în parteneriat cu CyberGhost cu sprijinul partenerilor Telekom Romania, Bitdefender,  BCR, Microsoft, hub:raum, Raiffeisen Bank și Retargeting.biz, MVP Academy oferă startup-urilor acces la resurse educaționale adaptate pentru a corespunde nevoilor de dezvoltare. Participând la workshop-urile dedicate, antreprenorii vor acumula competențe cheie în domenii precum dezvoltarea unui startup, customer development, dezvoltare și metrici de produs, relația cu presa, vânzări, digital marketing, aspecte legale & proprietate intelectuală, sau finanțe și obținerea unei investiții. În plus, aceștia vor participa la studii de caz, discuții deschise și sesiuni Q&A cu investitori, antreprenori și profesioniști cu experiență relevantă.

Mike Butcher (Senior Editor, TechCrunch), Steffen Ehrhardt (Performance Commercialization & Internationalization Lead EMEA, Google), Alin Vlad (Online Marketing & Sales Director, Heimdal Security), Ana Maria Andronic (investitor de tip angel și avocat, DLA Piper), sau Bogdan Iordache (Co-Fondator How to Web & TechHub Bucharest) se numără printre specialiștii care vor susține workshop-uri în cadrul programului de accelerare.

Sesiuni de pitching

Participând la sesiunile săptămânale de pitching (individuale și de grup), echipele vor învăța cum să își prezinte produsele pentru a convinge investitorii, clienții și potențialii parteneri lucrând sub atenta îndrumare a unor profesioniști cu experiență relevantă în domeniu.

Demo Day

MVP Academy se va încheia la finalul lunii mai cu Demo Day, eveniment care va oferi startup-urilor ocazia de a-și prezenta produsele și modelele de business în fața unei audiențe relevante formate din investitori, jurnaliști, potențiali parteneri și profesioniști cunoscuți din industrie. Demo Day este astfel o ocazie excelentă de a identifica oportunități de dezvoltare ulterioară și de a demara discuții pentru obținerea de finanțări și / sau încheierea de parteneriate strategice.

Aplicațiile sunt deschise până joi, 31 martie

MVP Academy se adresează startup-urilor tech cu mai puțin de 2 ani de activitate, care au dezvoltat cel puțin un prototip funcțional al produsului, nu au obținut investiții mai mari de 50.000 EUR și nu au absolvit anterior un alt program de accelerare. Aplicațiile sunt deschise până joi, 31 martie, pe site-ul programului www.mvpacademy.co

MVP Academy este un program de accelerare dezvoltat în parteneriat cu CyberGhost și cu sprijinul Telekom Romania, Bitdefender,  BCR, Microsoft, hub:raum, Raiffeisen Bank și Retargeting.biz. Vizibilitatea programului este asigurată de Academia Catavencu, Crunchbase, Ctrl-D, Digjitale, Europa FM, Geektime, Goal Europe, Incont.ro, IT, Dogadjaji, IQAds, Lumea SEO PPC, Market Watch, Newtrend, Refresh.ro, Romania Insider, Romania liberă, Softlead, Startup Café, Start-up.ro, The trends, Times New Roman, Today Software Magazine, Trade Ads Analyzer, UIeMagazine, Wall-Street, Yoda, zOltan77.com, Zona IT, 150sec.com.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Monitorizarea fermelor direct de pe telefon - control mai bun cu ajutorul tehnologiei

Inovația tehnologică este motorul din spatele agriculturii de precizie

Citește tot arrow_forward

Doriţi mai mult capital de lucru? Optimizaţi stocurile cu Mesonic Winline

Asigurarea capitalului de lucru devine principala preocupare pentru mulţi antreprenori în contextul crizei generate de Covid-19. Atât Guvernul României cât şi Comisia europeană au anunţat o serie de măsuri prin care companiile mici şi mijlocii ar putea primi primi credite bancare și capital de lucru, însă aceste instrumente financiare reprezintă o perspectiv...

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward